tabaluga1 23.11.2009 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 To ja kupię bączki i miękkie piszczące książeczki, tylko napiszcie ile potrzeba. Rozumiem, że wysyłamy wszystko w jedno miejsce, a potem z tego KTOŚ złoży paczki?Śliniaków też jeszcze kilka dorzucę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 23.11.2009 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Ponowię jakby pytanie Zeljki: czy mogą być rzeczy używane w dobrym stanie? Np. pluszaki? Jakby tak, to ja coś nazbieram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Złociutka 23.11.2009 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Rzeczy używane w dobrym stanie (zabawki ciuchy) mogą być jak najbardziej. Miękkie książeczki będą dla wszystkich dzieci (czyli minimum 29 sztuk, może być więcej ), ale takie zabawki jak bączki to chyba dla tych leżących się nie nadają (czyli 23 sztuki). Przesyłamy wszystko do nas i my zajmiemy się paczkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Armidia 23.11.2009 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 przejrzałam listę prezentów i mam pytanie: to co z tymi grającymi pozytywkami- karuzelami i ewentualnie małymi pozytywkami-projektorami (takimi z Fisher Price) dla dzieci leżących ? - bo w ferworze dyskusji mieszającej Święta z dofinansowaniem UE gdzieś się to zagubiłojeśli dopiszecie je do listy prezentów, to biorę to na siebie, jeśli nie, to proszę o info, żebym mogła zdeklarować się na coś innego zamieszczonego na liście Pozdrawiam,Armidia P.S. do kwestii dofinansowania z UE do profesjonalnej sali terapeutycznej wróćmy po Nowym Roku - na to mamy jeszcze mamy mnóstwo czasu, a Święta niestety tuż tuż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Złociutka 23.11.2009 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Armidia nie dopisywałam karuzelek i projektorów do listy, bo napisałas, ż bierzesz to na siebie i nie chciałam robic zamieszania. Takze ciągle sa Twoje Dopisze je przy aktualizowaniu listy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Armidia 23.11.2009 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 bardzo dziękuję za odpowiedź - zatem 4 karuzelki i 2 projektorki zaklepane Pozdrawiam, Armidia P.S. mam jeszcze jedno pytanie - te karuzelki mają być na baterie, czy mogą być nakręcane (chociaż to wydaje mi się być mało praktyczne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 23.11.2009 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Przyszlo od skaby i kiwuski. Razem 1 066,18. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 23.11.2009 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Kupiłam na allegro 108 szt szczoteczek do zębów, kilka zestawów fluorescencyjnych zakreślaczy i 6 kompletów zestawów do włosów dla dziewczynek. Poproszę o adres do wysyłki na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Złociutka 23.11.2009 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Armidia lepiej na baterie. rasia wysyłam priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolcia14m 23.11.2009 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Kupiłam 6 par spodni dresowych dla chłopców - w rozmiarze od 122 do 134. przejrzę jeszcze zabawki synka, może znajdę coś do wysłania. Proszę o adres do wysyłki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atusia 23.11.2009 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 To nim Coolibeer, da jakąś odpowiedź , powiem Wam co mi po głowie łazi od kilku dni. Jakiś czas temu, miałam niesłychaną przyjemnoś pracy w ośrodku dla dzieci niepełnosprawnych. Niewielka placówka, kilkudziesięciu stałych bywalców, świetny personel i genialne wyposażenie. Największe wrażenie zrobił na mnie pokój poznawania świata. I jak zaczeliście mówic o projektorach, pozytywkach etc, przypomniałam sobie fantastyczne reakcje dzieciaków na te bodźce. Sala do terapii polisensorycznej, to koszmarny koszt i takiej forsy w tym półwieczu byśmy nie zebrali, ale dowiedziałam się ostatnio, że może byc finansowany z EFS. Ważne tylko jako kto pisac wniosek i czy akurat na taki cel będą środki w Białymstoku, Taki wniosek to sterta papierów, których nie da się zrobic w dzień, czy dwa, na to trzeba miesięcy, więc by załapac się na środki na 2010 r. już trzeba o tym myslec. I mam jeszcze pytanie do Bony, czy staraliście się kiedyś o dofinansowanie z EFS , a może z PEFRONU ? Kilka fotek z takiej sali , dźwięku i zapachu nie dam rady przesłac http://www.soswmakow.eu/grafika/saladoswiadczaniaswiata02.jpg http://www.ryma.med.pl/zdjecia/sala1.jpg http://www.orewmikolajki.mazury.pl/images/stories/orew/wiat3.jpg i informacja, o co w tym naprawdę chodzi http://www.edukacja.edux.pl/p-6287-sala-doswiadczania-swiata-jej-historia.php to co, spróbujemy ? Moze wspólnymi siłami, znajomi znajomych i ciotka szwagra brata wujka, pisała projekt i pomoże to rozgryźc ? Bona, co Ty na to ? Dandi ?witam jestem nowa na tym forum co prawda nie buduje i nie remontuje sie ale czytam wasze forum i dzis postanowiłam sie udzielic,jesli chodzi o taka salke to jest super moj synek tez jest niepelnosprawny(ma chore oczka)i wlasnie poprzez taki sprzet jest rechabilitowany dziekuje ludzia kturzy ttworza takie cuda dla dzieci po nietylko z tego korzysta moj syn ale rowniez pelno innych jestecie cudowni za niesiona przezwas pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 23.11.2009 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Odzież: dresy spodnie dresowe bluzki z którkim i długim rękawem skarpety skarpeto-papcie bielizna (majtki) śliniaki - Żelka 16 sztk gumki do włosów dla dziewczynek Higiena szampony - Dandi mydła w płynie - Dandi żle pod prysznic - Dandi pasty do zebów szczoteczki ręczniki Zabawki pluszaki DPS pluszaki z pozytywką książeczki z twardymi kartkami miękkie ksiązkeczki materiałowe samochody organki grające telefony bączki klocki z pianki malowanki ciastolina Resztę musze przejrzeć. Czy muszą to być tylko nowe rzeczy, czy mogą być używane w dobrym stanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaggaa 23.11.2009 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 podpowiedzcie jaką drogą najlepiej wysyłać paczki ,rzadko gdzieś coś wysyłam i znam tylko pocztę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 23.11.2009 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 podpowiedzcie jaką drogą najlepiej wysyłać paczki ,rzadko gdzieś coś wysyłam i znam tylko pocztę Poczta mi ostatnio okradla paczke, a myslalam, ze te czasy sie juz skonczyly. Jesli poczta to tylko paczka z zadeklarowana wartoscia, ewentualnie pocztex. Przy wiekszych wysylkach lepiej zainteresowac sie kurierami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaggaa 23.11.2009 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 dziękuje Małgoś za szybką odpowiedź Oczywiście poproszę adres na priwa gdzie należy wysłać paczuszkę.Postaram się w tym tygodniu poszperać i zdeklaruje się co tam przygotowałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 23.11.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 sie melduję, że za czytanie się biorę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 23.11.2009 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Odzież: dresy spodnie dresowe bluzki z którkim i długim rękawem 4 dł. rękaw (3x110 1x122) 2 Kr. rękaw (112) -malka skarpety skarpeto-papcie bielizna (majtki) śliniaki - Żelka 16 sztk gumki do włosów dla dziewczynek Higiena szampony - Dandi mydła w płynie - Dandi żle pod prysznic - Dandi pasty do zebów szczoteczki ręczniki Zabawki pluszaki DPS pluszaki z pozytywką książeczki z twardymi kartkami miękkie ksiązkeczki materiałowe samochody organki grające telefony bączki klocki z pianki malowanki ciastolina 2 komplety duzych plastikowych klocków (K3S i k3D) trochę ciepłej odzieży dla młodszych chłopców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Złociutka 23.11.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Odzież: dresy spodnie dresowe karolcia14m FM - 6 par, rozm 122 i 134, chłopięce bluzki z którkim i długim rękawem 4 dł. rękaw (3x110 1x122) 2 Kr. rękaw (112) -malka FM skarpety skarpeto-papcie bielizna (majtki) śliniaki w każdej ilości - Żelka 16 sztk FM + tabaluga1 FM gumki do włosów dla dziewczynek rasia FM kilka kompletów plus Positive B Higiena szampony - Dandi FM mydła w płynie - Dandi FM żle pod prysznic - Dandi FM pasty do zebów szczoteczki rasia FM ręczniki Zabawki pluszaki DPS FM pluszaki z pozytywką książeczki z twardymi kartkami miękkie ksiązkeczki materiałowe tabaluga1 FM samochody organki grające telefony bączki tabaluga1 FM klocki z pianki Positive B - 5 szt malowanki daggulka FM ciastolina 4 karuzelki na łóżko Armidia FM 2 projektory snów Armidia FM zakreślacze rasia FM 2 komplety duzych plastikowych klocków (K3S i k3D) trochę ciepłej odzieży dla młodszych chłopców malka FM FM - forumowicz muratora B - forumka z Babińca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 23.11.2009 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 wróciłem z inwentaryzacji dóbr po ubiegłorocznej akcji i wiecie co? sporo nam zostało: KOSMETYKY I RZECZY OSOBISTE: pasta do zębów - 4 szt szczoteczki do zębów - 24 szt balsamy do ciała - 4 szt krem do twarzy - 1 szt żele pod prysznic - 5 szt ręczniki duże kąpielowe - 8 szt antyperspiranty (sztyfty i spray'e) - 12 szt (Bona, czy dla tych dzieci to w ogóle przechodzi???) szampony - 3 szt mydła w kostce - 39 szt SZMATKOWE I CIUCHOWE: małe koce - 6 szt szalik - 1 szt pidżama chłopięca - 7 szt (rozmiary: 1x128/1x134/3x140/1x146/1x152) koszulka z długim rękawem typu longslave - 2 szt (140/158) T-shirty do spannia (rozmiar M) - 2 szt rękawiczki dziewczęce - 2 pary skarpetki dziewczęce - 11 par ( 9x35-38/2x18-24) bluzki koszulowe dziewczęce - 5 szt skarpeto kapcie - 1 para TRAMPKI - 5 par (rozmiary: 1x33/1x35/3x36) Pamiętam że to Rasia je kupiła - są naprawdę fajne a że jak widać na załączonym obrazku Rasia umiaru nie zna, zostało ich trochę i fajnie kapcie skórzane - 1 para SPOŻYWCZE: herbaty rozpuszczalne - 3 szt Herbaty ekspresowe owocowe - 11 szt GADŻECIARNIA: zestaw długopis + pióro - 1 szt kalkulator - 1 szt magnetixy - 1 zestaw zegarek z przybornikiem - 2 szt smycze - 20 szt kubki - 20 szt serduszka - pachnące zawieszki z płótna - 5 szt ************************************************************************ nieźle co? może zrobimy licytację szczoteczek do zębów i każdy z forumowiczów kupi jedną - w ramach cegiełki na Baciki Raśka zaszalała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bona Dea 23.11.2009 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Dzisiaj przyszły pluszaki, wielkie dzięki! A teraz WAŻNE OGŁOSZENIE ! 18 GRUDNIA ( PIĄTEK) JEST WIGILIA W BACIKACH, SERDECZNIE ZAPRASZAY WSZYSTKICH . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts