Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POMAGAM W ŚWIĘTA

Recommended Posts

Nefka ... z tymi zabawkami święta racja, dobrze że napisałaś na co uważać bo bym pakowała jak leci :oops: :roll:

Przykre, że dzieci zamiast w kochających troskliwych rodzianch muszą przebywać w takich ośrodkach .... dlatego chwała za to , że jest ktoś taki jak Dandi któremu nie jest obcy los tych dzieci i potrafi poruszyć forumowych ludków i zmobilizować do działania :roll: .

Nefcia - kawał dobrej roboty i z opisaniem i z akcją ... naprawdę jestem pod wrażeniem , a łza się kręci w oku jak czytam to co napsałaś.

Dandi ... ja bede miała trochę rzeczy od siebie dla dzieci i od kogoś jeszcze na zlocie , pewnie niejeden forumowicz coś przywiezie dla dzieciaków .... czy Ty bedziesz miał to jak zabrać ze sobą ? :roll:

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Melduję się we wątku.

Przegapiłam go wcześniej, bo miałam małą przerwę od forum :oops:

Teraz już będę śledzić na bieżąco.

Mam ubranka, pościele, klocki, samochody (dwóch synków :lol: ).

Na zlocie być nie mogę, więc będę czekać na wieści jak i gdzie dostarczyć te rzeczy.

Nefer!

Jesteś Mistrzem Świata!

Opisałaś wszystko tak pięknie...i to (jak mówisz) bez emocji...

to wyobrażam sobie, jak by było z ...

Jesteście, razem z Kruelą bardzo dzielne, podziwiam Was i dziękuję.

Z było rzeczywiście trudno. Bez Kruelki bym sobie nie dała pewnie rady. Tak się ciągnęłysmy za uszy :):):)

Dandi sie śmiał, że miały być twardzielki a zrobiły się kluchy :):)

Ale to może lepiej - nadal jesteśmy ludźmi ? :):)

Dopiero dopadłam do kompa.Dobrze , że konwój dotarł i że wrócił do nas cało i zdrowo :D

Co do całuśnych malinek , to ja się odżegnuję....Miała Kruelcia przekazać niewinny i niezobowiązujący cmok w policzek.Wszystko ponadto to sisterkowa samowolka :wink: :D

Dzięki za relację Dziewczynki , jest nad czym teraz mysleć ....

Postaram się zrobić przegląd pluszaków i coś wyskrobać.Szkoda,że nie wiedziałam wcześniej , bo jakiś czas temu robiłam czystkę i oddałam jakieś przytulajki pluszowe dla innych dzieciaków.

Czekam na wynik spotkania z RPD i jakieś dane od pani dyrektor.

Ktoś już tu wspominał , żeby i w tym roku zatroszczyć się o dzieciaki w Boże Narodzenie. Wiem,że to jeszcze daleko , ale chciałam tylko prosić,żeby może tym razem zacząć gromadzenie rzeczy trochę wcześniej :oops: Będzie można spokojniej rozłożyć siły organizacyjne i finansowe.

A wracając do bieżących spraw , to primo - czy robimy teraz jakis zrzut środków pod tytułem pampersy /papier toaletowy?

I co robimy z kasą , która poszła do Małgoś?

Cześć. Melduję się na powrót.

Chrzciny Tosi już za mną (nigdy więcej nie zaproszę do siebie ludzi, którzy nie mają dzieci - przysięgam). Następne dziecko o ile będzie, zostanie ochrzczone w głuszy, w małej cerkwii w Bieszczadach, gdzie nie przyjadą goście, którzy będą mnie prezyprawiać o sraczkę. I ja proszę się dowiedzieć czy PERSEN jest refundowany jeżeli ktoś uzywa go w ilości przemysłowej.

Nefer opisała Wam wszystko na chłodno. Ciekawe jak to zrobiła bo po wyjeździe z Ośrodka beczała jak koza :wink: (Kruelcia też - żeby nie było) - domniemuję, że im też przydałaby się decyzja o refndacji PERSENU.

Za chwilę zbudzę Panią Dyrektor. Ma dziś zwołać to zebranie.

Skarby - to co pisze Nefer i Kruella to bardzo ważne rzeczy. Spalić jakąs akcję jest bardzo łatwo, doprowadzić ją do końca już nieco trudniej. Rzeczy do wysyłki wybieramy BEZ EMOCJI, NA CHŁODNO, OCENIAJĄC WŁASNYM OKIEM CZY TO CO PAKUJEMY JEST BEZPIECZNE I CZY NIE JEST STARE I URĄGAJĄCE TYM DZIECIOM. Nie dążyny do tego, żeby ośrodek zasypać szmatami i zabawkami wątpliwej urody ale do tego żeby realnie dzieciakom pomóc. Chłodna kalkulacja i patrzenie na wszystko przez pryzmat dzieci własnych to dobra droga.

Na zlot przyjadę Nissanem Note ale nie zamierzam kombinować jak wpakować w niego trzy szpitalne łóżka - o co co to nie. Oczywiście zabiorę to wszystko co się zmieści i gorąca prośba do wszystki Was.

Jeżeli znacie kogoś kto może pomóc (głównie finansowo bo jak sami czytacie sporo rzeczy trzeba kupić) proszę, przeklejcie link do tego wątku do swoich dzienników, komentarzy, podpisów, gdziekolwiek, gdzie mogą go odnaleźć wszyscy, którym nie jest obojętna jakość życia tych biednych dzieciaków. Opowiedzcie o naszej akcji, przyjaciołom, znajomym, rodzinie, każdemu kto zechce Was słuchac i kto może wpłacić przynajmniej złotówkę na konto Małgoś.

Będę się odzywał

Siedzę już przed otwartym oknem nowej wiadomości dobre 15 minut - nie wiem co mam napisać. Naprawdę nie wiem. Dawno nie miałam takiej pustki w głowie.

Problem jest poważny. Mogę od czasu do czasu wpłacić jakąś kwotę, mogę zrobić przebiórkę w naszych ubraniach i zabawkach małej. Tylko wydaje mi się, że to nie wystarczy. Mam spore doświadczenie w pozyskiwaniu sponsorów, ale niestety obawiam się, że tu u mnie na miejscu nie zainteresuję tematem nikogo. Przedsiębiorcy lokalni wolą lokować pieniądze na swoim terenie - mamy tu swój ośrodek podobny do Bacik i wiele innych potrzebujących instytucji. Podobnie szpital - rozmawiałam z jednym z dyrektorów - zero szans na pozyskanie czegokolwiek.

Czuję się bezsilna i cholernie źle mi z tym.........