Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POMAGAM W ŚWIĘTA

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Bosz... jak mnie sprawdza... 2691,90.

To jest oficjalne pismo wystosowane przez prezesa akcji Baciki 2008/2009 w osobie DANDI SERCE COŚTAM do Pani skarbnik w osobie SPECBETON MAŁGOŚ.

Zwracam się z prośbą do Pani skarbnik akcji Baciki 2008/2009 o przygotowanie kompletnego sprawozdania z procederu pozyskiwania środków finansowych na akcję Baciki 2008/2009. W niniejszym sprawozdaniu należy zawrzeć:

a) daty dokonanych przelewów

b) nicki osób przelewających

c) nazwę banku z którego przelew został wysłany w rozbiciu na poszczególnych darczyńców

d) szczegóły dotyczące przelewających (nr rachunku, imię, nazwisko, adres, domniemania co do koloru włosów, oczu, długości nosa, szerokości czoła, usposobienia - dla każdego z darczyńców należy opracować rys psychologiczny na podstawie domniemanej daty urodzenia)

e) Plan (możliwie szczegółowy) dalszego wycyganienia od nich środków finansowych na cele różne - głównie na wynagrodzenia dla kordynatorów akcji

f) plan pozyskania innych finansowoobdarowujących na potrzeby naszej akcji (środki finansowe będą przeznaczoine głównie na patrz punkt e)

Sprawozdanie nalezy przedstawić na zlocie forumowiczów Muratora dn. 27.06.2009 w Urzucie do godziny 13:30 w jakimś zacisznym miejscu, żeby broń Boże nikt tego nie widział

Mam info jak ugryźć sprawę z dofinansowaniem sprzetu dla dzieciaków.

1. Sprzęt współfinansuje NFZ, MOPS, CPR.(do 100% wartości)

2. na wniosek lekarza specjalisty (neurolog, ortopeda, rehabilitant)

3.Z wnioskiem wystepuje opiekun prawny (do w/w jednostek)

4.sprzęt moze "pójść" z dzieckiem do osrodka, jeśli w takowym przebywa większą część roku (mozna profilaktycznie spisać z rodzicem umowę użyczenia)

5.Wszystko jest do załatwienia, jeśli ośrodek nie otrzymuje dotacji (lub poprostu kasy) na taki sprzet.

To jeszcze raz po kolei

tu wzór " papiera"

http://www.nfz-bialystok.pl/przewodnik_swd/zaopatrzenie/pliki/wzor_zlecenia_na_zaopatrzenie_w_wyroby_medyczne_bedace_przedmiotami_ortopedycznymi_oraz_srodki_pomocnicze.pdf

wypełnia to lekarz prowadzący dziecko.

Rodzic (opiekun prawny) zasuwa z tym do NFZ, tam dowiaduje się, ze np, łóżko to oni dają 7 stów, (kosztuje ok 3 tyś), więc bierze dofinansowanie(w formie pieczatek na papierze) i zasuwa do MOPS, względnie CPR, ci dają (jak maja, a zazwyczaj mają) resztę (czasem mogą dać nowy papier do wypełnienia).

Potem z tymi papierami idzie się do sklepu. I kupuje co trzeba, NFFZ, MOPS (CPR), przelewają kase dosprzedawcy i tyle.

Małka - szacun :) Wygląda nieźle.

ja właśnie skończyłam naradę z moją panią Prezes. Jest koncepcja, żeby napisać do naszych Klientów z prośbą o objęcie honorowym patronatem Ośrodka.

Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Mamy jeszcze koncepcję kilka rzeczy ... Ale to przegadamy na Zlocie.

Plus rozpropagowujemy gdzie się da.

Zaczniemy od strony netowej , ale muszę przygotować tekst.

Zobaczymy...