Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POMAGAM W ŚWIĘTA

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Juz zapowiadalam, ze zabieram do Wrocka walizke smietany w spreju. :roll: :roll: :roll:

a dlaczego tylko do Wrocka - do Wawy też weź :wink: :wink: :lol: :lol: :lol:

Nie mam takiej duzej walizki... :roll: :roll: :roll:

no wiesz :roll: :roll: :roll: a tak liczyłam :wink: :wink: :wink: ze weźmiesz :lol: :lol: :lol:

Się na miejscu zakupi :)

Albo zrobi 8) :lol: takie foczki jak Wy, dacie radę :wink:

do mnie to bardziej okreslenie słoń morski, albo co najmniej jakiś waleń pasuje :oops:

Juz zapowiadalam, ze zabieram do Wrocka walizke smietany w spreju. :roll: :roll: :roll:

a dlaczego tylko do Wrocka - do Wawy też weź :wink: :wink: :lol: :lol: :lol:

Nie mam takiej duzej walizki... :roll: :roll: :roll:

no wiesz :roll: :roll: :roll: a tak liczyłam :wink: :wink: :wink: ze weźmiesz :lol: :lol: :lol:

Się na miejscu zakupi :)

Albo zrobi 8) :lol: takie foczki jak Wy, dacie radę :wink:

do mnie to bardziej okreslenie słoń morski, albo co najmniej jakiś waleń pasuje :oops:

malka :evil: :evil: :evil: to za size0

Witajcie.

Wpadam do Was znienacka z babskiego forum z meldunkiem:

kasa wysłana, pościel przygotowana ;-)

Czy ktoś rzeczywiście wybiera się do Wrocławia? Wybaczcie laikowi jeśli coś pokręciłam ale nie dam rady wgryźć się w całą waszą płodną twórczość... 8) a na moje ukochane miasto Wrocław reaguję automatycznie :lol: . Jeśli ktoś będzie to pościel chętnie przekazałabym osobiście. Czasem dysponuję, mogę podjechać w dowolne miejsce (noo... w granicach rozsądku ;-))

Info z jakimś phone number to najlepiej na mail [email protected]

pozdrawiam!

Witajcie.

Wpadam do Was znienacka z babskiego forum z meldunkiem:

kasa wysłana, pościel przygotowana ;-)

Czy ktoś rzeczywiście wybiera się do Wrocławia? Wybaczcie laikowi jeśli coś pokręciłam ale nie dam rady wgryźć się w całą waszą płodną twórczość... 8) a na moje ukochane miasto Wrocław reaguję automatycznie :lol: . Jeśli ktoś będzie to pościel chętnie przekazałabym osobiście. Czasem dysponuję, mogę podjechać w dowolne miejsce (noo... w granicach rozsądku ;-))

Info z jakimś phone number to najlepiej na mail [email protected]

pozdrawiam!

ło jesuuuuuuuuu widdę podwójnie :wink:

zapytam Anji, czy nie zabrałaby nadbagazu do w-wy :D

aleś Ty pomocna - MarMaja jest z Babińca - od Złociutkiej. Maju, znajdź na FM userkę o nicku anjamen, albo co będziesz szukać. Znajdziesz ją tu :)

Anka będzie jechała z okolic Wrocławia na sobotni zlot do Urzutu. Napisz jej priva - może rzeczywiście bęśzie miała trochę przestrzeni w aucie

no tpsz słuchajcie. Naszym założeniem od początku trwania tak zwanej quazi - zorganizowanej akcji była pomoc dzieciom. Pamiętajmy - pomoc dzieciom a nie dotowanie ośrodka. Dlatego zapytauję o to co w moim pojęciu najważniejsze. Co z łózkami o których wcześniej pisała Nefer. Czy ktos ma dojście?

W moim mieście działa fundacja która kupuje sprzęt do szpitala. Szpital oczywiście ma dowolność w zarządzaniu tymże, jednak faktycznie sprzęt jest własnością fundacji a nie placówki urzytkującej.

Czy jako organizacja ludzi dobrej woli, nie ujętych w ramy fundacji, stowarzyszenia i czy innych administracyjnych głupot możemy posiadać majątek własny? Chodzi mi o to, żeby to Państwo z Bacik nie usiadło na dupie i popijając kawusię nie przyglądało się jak z FM spływają dary warką rzeką, dary, którymi można się pochwalić w przypadku kontroli. Chciałbym, żeby sprzęt typu łózka szpitalne, czy też inne warościowe ruchomości były naszą własnością, opatrzoną odpowiednią naklejką, wypożyczoną ośrodkowi w Bacikach celem poprawienia jakości opieki medycznej nad dziećmi.

Co sądzicie?

Dandi, ty wredna małpo :evil:

człowiek się tu rozkawałkowuje (bo dwoi i troi to za mało) a Ty mi tu tak - dobra...ugryź się :evil: :wink:

Anja - samochodem na zlot pomykasz?

bo w pomocowym wątku, MarMaja pyta, czy ktoś mógłby trochę gratów zabrać dla Bacikowych dzieciaków.

tak i nie ma problemu zeby mi cos podrzucila, ale wyjezdzam w piatek i jade do Starej Wsi autem, w sobote do Starej Wsi mogły ktos po to podjechac bo jade stopem ;)

o łózkach pogadamy potem, taraz musze uciekac

Dandi, jak na moj gust nie, nie moga sie chwalic, ze to od nas dostali i dobrze by bylo, zeby cokolwiek dostana nie przekroczylo kwoty 3500 netto tak, zeby nie musieli tego wciagac jako srodek trwaly, bo wtedy sie zrobi z tego problem i z darczyncow zrobimy sie dluznikami fiskusa, a ja na pierwszym miejscu. :-? Mozemy jedynie zrobic tak, ze ktos z nas kupi cos, co bezplatnie uzyczy osrodkowi w zamian za przechowanie, trzeba by podpisac tylko umowe uzyczenia, mam taka w kompie. 8)

Witam.

Nazywam się Katarzyna Siniakowicz i jestem dyrektorem Zakładu Opiekuńczo Leczniczego dla Dzieci i Młodzieży w Bacikach Średnich. Chciałabym serdecznie podziękować za okazane wsparcie w postaci pościeli, koców, ubrań, które traktujemy jako wyraz Państwa dobroci i chęci niesienia pomocy potrzebującym. Dziękuję wszystkim Forumowiczom i ich przyjaciołom, którzy aktywnie przyczynili się do zorganizowania pomocy. Wasza pomoc sprawiła wiele radości naszym dzieciom.

Od pewnego czasu obserwuję forum i stwierdzenia typu „żeby to Państwo z Bacik nie usiadło na dupie i popijając kawusię nie przyglądało się jak z FM spływają dary warką rzeką, dary, którymi można się pochwalić w przypadku kontroli” oraz inne zarzuty kierowane pod adresem pracowników zakładu uważam za bezpodstawne i krzywdzące.

Nie jest to miejsce i czas żeby to komentować ale mam wątpliwości jak można zaocznie ocenić pracę wykwalifikowanego personelu nie mając nic wspólnego z Zakładem. Bardzo łatwo jest anonimowo kogoś oczernić i postawić zarzuty. Nie będę się zniżać do tego poziomu i odpowiadać na nie.

Jeszcze raz dziękuję Wam za wielkie serce w imieniu dzieci oraz pracowników i mam nadzieję na dalszą współpracę.

Pozdrawiam

Witam Pani Katarzyno, może nie najlepszą rolę dzis przyjmę, ale bedę advocatus diaboli.

Bardzo "do siebie" przyjeła pani słowa jednego z forumowiczów, myślę ,że bezpodstawnie, proszę jednak o zrozumienie sytuacji, która jest dość skomplikowana. Wróćmy do grudnia 2008 r (proszę poczytać co się wtedy działo ) i Bacikowego zrywu na FM - chcieliśmy dużo zrobić w bardzo krótkim czasie, myslę,że sie udało, ale.....potem mieliśmy kłody pod nogi rzucane ...nasze plany były wielkie...a potem wszystko umarło. Na szczęście (chyle czoła Dandi) na chwilę.

Dziś znów jesteśmy z Wami i mam nadzieję, że uda się zrobic jeszcze więcej - dla Dzieciaków - zasłużyły na to.

Proszę wierzyć - nikt (mam nadzieję) nie widzi w Pani wroga, raczej partnera, z którym można owocnie współpracować.

Witamy na Forum