Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POMAGAM W ŚWIĘTA

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wiecie co - już jakiś czas temu myslałam, że dzieciakom przydałaby się jakaś niecodzienna rozrywka. Myslę, że jesteśmy w stanie zrobic dla nich jakiś mini festyn czy piknik. Taki z klownem, szczudlarzami, bańkami mydlanymi, malowaniem twarzy itp. Myślę, że znajdzie się na FM kilka osób, które zechcą poświęcić odrobinę swojego czasu. Co Wy na to?

przeciwko pojsciu na latwizne w taki sposob. Wydac kase jest bardzo latwo, ale moze najpierw warto postarac sie zdobyc fanta inaczej. Lato nie zrobilo sie nagle, jest zaplanowane w kalendarzu co roku. Skoro tyle czasu osrodek wytrzymal bez kosiarki, moze wytrzymac jeszcze troche. Jesli chcesz pomoc - kompletuj liste potencjalnych darczyncow kosiarek. 8) :p

Ja też nie jestem za pójściem na łatwiznę ale powiedzcie mi kto w ośrodku ma się zająć takimi rzeczami skoro pielęgniarki są cały czas z dziećmi a i tak nie mogą interweniować w każdej sytuacji bo dzieci jest dużo a personelu mało, Baciki nie posiadają menagera, który by dopilnował, pozyskiwał, egzekwował. Trudno wymagać od dyrektora żeby chodził po sklepach i pytał czy nie macie może Państwo kosiarki do oddania?

Co to ma być przepraszam kara dla Bacik, że się odpowiednio wcześnie o tę kosiarkę nie wystarały? A jeżeli tak to dla kogo osobiście bo w moim odczuciu jednak dla dzieci, które podczas wakacji zamiast biegać po wykoszonym boisku będą tkwiły w świetlicy przed telewizorem. Wiecie jaki był zarzut jednego z wychowanków ośrodka pod adresem poprzedniego dyrektora? Nie wiecie? To niech Wam Kruel z Nefką powiedzą. Nie mówił o zajęciach dodatkowych, o kwestiach organizacyjnych. Dudek powiedział: "za tamtego dyrektora nawet trawa nie była skoszona" :o łoooooooo, ale jaja co? Jaja dla nas bo my często nie zwracamy uwagi na te wykoszone wokół nas trawniki a to dlatego drodzy forumowicze, że nigdy nie brodziliśmy w trawie po kolana.

Ważne jest żeby zrozumieć: TA GŁUPIA TRAWA TO ICH CODZIENNOŚĆ. Zastanawiamy się nad coachingiem dla personelu bo szczęśliwy personel=szczęśliwe dzieci, zastanawiamy się jak zorganizować basen, festyn a szkoda nam tysiaka na kosiarkę? Sorry ale dla mnie pogląd p.t.: "trzeba było sobie wcześniej załatwić a nie sępić od forum - to teraz macie za swoje", jest zupełnie nie do przyjęcia.

Być może jestm wciąż pod zbyt dużym wrażeniem posta Ponurego ale wydaje mi się, że w wielu kwestiach dzieci są zbyt daleko odsuwane od tego co się tu dzieje.

Też myślę, że koszenie trawy, która notabene o tej porze roku i przy ciągłych opadach deszczu w tym roku rośnie jak wściekła, jest priorytetem. To na co dzień trzeba brodzić po wiecznie mokrej wysokiej trawie, która skutecznie uniemożliwia poruszanie się mniej sprawnym ruchowo dzieciakom :cry:

Czy na pewno nie da się naprawić tej która służyła do tej pory? a w międzyczasie poszukać sponsora na drugą.

Jaka powierzchnia jest do koszenia ?

pół hektara

fajnie ale ja chciałbym ostateczną decyzję forumowiczów skupionych w tym wątku co do kosiarki. Niech się ogół wypowie bo jak mądrze prawi Duch za ogół niech się wypowiada ogół a nie margines ( w osobie dandiego3:))

Kosiarka to bardzo potrzebna rzecz - sama się o tym przekonałam kilka dni temu. Jestem za! Wiem dokładnie co znaczy wysoka, wstrętna trawa :)

Zgadzam się z Maluszkiem, ze traktorek byłby najlepszy, ale to ciut przy droga inwestycja.

Moze zróbmy tak - kupmy teraz kosiarkę, a jesienią lub wczesną zimą, jak będą wyprzedaże zakręcimy się za sponsorem na taki traktorek. Kosiarkę zawsze można później sprzedać :)

Na traktor nas nie stać - ta kwestia nie podlega w ogóle dyskusji i chyba się ze mną zgodzicie. Poza tym forumowicze darujący pieniążki dzieciakom odbierają sobie od ust więc chyba nic się nie stanie jak konserwator pospaceruje za kosiarką - wszyscy spacerujemy na swoich działkach - zero stresu. Poprosiłem Ponurego o dolepienie do wątku ankiety gdzie opowiemy się sobie wyraźnie - kupić im tę kosiarkę czy nie. Ankietę ustalmy powiedzmy sobie na tydzień i każdy niech kliknie - będziemy mieli jasność sytuacji

Kosiarka to bardzo potrzebna rzecz - sama się o tym przekonałam kilka dni temu. Jestem za! Wiem dokładnie co znaczy wysoka, wstrętna trawa :)

Zgadzam się z Maluszkiem, ze traktorek byłby najlepszy, ale to ciut przy droga inwestycja.

Moze zróbmy tak - kupmy teraz kosiarkę, a jesienią lub wczesną zimą, jak będą wyprzedaże zakręcimy się za sponsorem na taki traktorek. Kosiarkę zawsze można później sprzedać :)

jestem za kupnem traktorka a na chwilę obecną choć kosiarki

kosiarka zawsze się przyda bo nie wszędzie traktorek wjedzie

sami mamy 0,5h i wiem jak długo kosi się traktorkiem i ile jeszcze zostaje do skoszenia, mamy podkaszarkę bo u nas pagórki

kosiarka najlepiej na benzynę :)

ufff...

dzień dobry :D