malgos2 30.06.2009 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Aaaa, i jest 2791,90 PLN-ow as for today. Pytanie takie - w czym RPD moze ewentualnie pomoc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 30.06.2009 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Rzecznik nie był odwiedzony w kwestii pmagania, ale doradzenia.Co prawda zaproponował , że zawsze może wsiąść w samochód, ale musi być powód ku temu. Teraz go nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 30.06.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 No i bardzo gites. Wazne, ze to swoj czlowiek. A jesli do tego przystojny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 30.06.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Bramer - ja to tylko posłaniec jestem :) W takich sprawach emocje się aż wylewają - dlatego muszę się ograniczać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 30.06.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Najważniejsze, że spotkanie się odbyło i mniej więcej wiemy na czym stoimy Teraz trzeba obrać właściwy kurs i działamy W razie co mnie ta sobota pasi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 30.06.2009 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Super :) Nie chciałabym się mądrzyć ani nic takiego, dlatego każda opinia mile widziana. Strategia ma być wspólna, bo to wspólny wysiłek i pieniądze i emocje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 30.06.2009 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Wiecie co - już jakiś czas temu myslałam, że dzieciakom przydałaby się jakaś niecodzienna rozrywka. Myslę, że jesteśmy w stanie zrobic dla nich jakiś mini festyn czy piknik. Taki z klownem, szczudlarzami, bańkami mydlanymi, malowaniem twarzy itp. Myślę, że znajdzie się na FM kilka osób, które zechcą poświęcić odrobinę swojego czasu. Co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 30.06.2009 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 a czytaliście "Lot nad kukułczym gniazdem", lub oglądaliście? wycieczka to bardzo pomysł! może przynieść wiele radości dzieciom a przede wszystkim ODMIANY... tak uważam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 30.06.2009 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 czytaliscie i ogladaliście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 01.07.2009 05:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 przeciwko pojsciu na latwizne w taki sposob. Wydac kase jest bardzo latwo, ale moze najpierw warto postarac sie zdobyc fanta inaczej. Lato nie zrobilo sie nagle, jest zaplanowane w kalendarzu co roku. Skoro tyle czasu osrodek wytrzymal bez kosiarki, moze wytrzymac jeszcze troche. Jesli chcesz pomoc - kompletuj liste potencjalnych darczyncow kosiarek. Ja też nie jestem za pójściem na łatwiznę ale powiedzcie mi kto w ośrodku ma się zająć takimi rzeczami skoro pielęgniarki są cały czas z dziećmi a i tak nie mogą interweniować w każdej sytuacji bo dzieci jest dużo a personelu mało, Baciki nie posiadają menagera, który by dopilnował, pozyskiwał, egzekwował. Trudno wymagać od dyrektora żeby chodził po sklepach i pytał czy nie macie może Państwo kosiarki do oddania? Co to ma być przepraszam kara dla Bacik, że się odpowiednio wcześnie o tę kosiarkę nie wystarały? A jeżeli tak to dla kogo osobiście bo w moim odczuciu jednak dla dzieci, które podczas wakacji zamiast biegać po wykoszonym boisku będą tkwiły w świetlicy przed telewizorem. Wiecie jaki był zarzut jednego z wychowanków ośrodka pod adresem poprzedniego dyrektora? Nie wiecie? To niech Wam Kruel z Nefką powiedzą. Nie mówił o zajęciach dodatkowych, o kwestiach organizacyjnych. Dudek powiedział: "za tamtego dyrektora nawet trawa nie była skoszona" łoooooooo, ale jaja co? Jaja dla nas bo my często nie zwracamy uwagi na te wykoszone wokół nas trawniki a to dlatego drodzy forumowicze, że nigdy nie brodziliśmy w trawie po kolana. Ważne jest żeby zrozumieć: TA GŁUPIA TRAWA TO ICH CODZIENNOŚĆ. Zastanawiamy się nad coachingiem dla personelu bo szczęśliwy personel=szczęśliwe dzieci, zastanawiamy się jak zorganizować basen, festyn a szkoda nam tysiaka na kosiarkę? Sorry ale dla mnie pogląd p.t.: "trzeba było sobie wcześniej załatwić a nie sępić od forum - to teraz macie za swoje", jest zupełnie nie do przyjęcia. Być może jestm wciąż pod zbyt dużym wrażeniem posta Ponurego ale wydaje mi się, że w wielu kwestiach dzieci są zbyt daleko odsuwane od tego co się tu dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 01.07.2009 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Też myślę, że koszenie trawy, która notabene o tej porze roku i przy ciągłych opadach deszczu w tym roku rośnie jak wściekła, jest priorytetem. To na co dzień trzeba brodzić po wiecznie mokrej wysokiej trawie, która skutecznie uniemożliwia poruszanie się mniej sprawnym ruchowo dzieciakom Czy na pewno nie da się naprawić tej która służyła do tej pory? a w międzyczasie poszukać sponsora na drugą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 01.07.2009 06:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 da się ale jest to nieopłacalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 01.07.2009 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 W takim razie nową trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 01.07.2009 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Jaka powierzchnia jest do koszenia ? tu znalazłam poniżej tysiąca http://www.nokaut.pl/oferta/nac-samobiezna-kosiarka-spalinowa-z-koszem-c460v-wysylka-gratis.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 01.07.2009 07:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Jaka powierzchnia jest do koszenia ? pół hektara tu znalazłam poniżej tysiąca http://www.nokaut.pl/oferta/nac-samobiezna-kosiarka-spalinowa-z-koszem-c460v-wysylka-gratis.html fajnie ale ja chciałbym ostateczną decyzję forumowiczów skupionych w tym wątku co do kosiarki. Niech się ogół wypowie bo jak mądrze prawi Duch za ogół niech się wypowiada ogół a nie margines ( w osobie dandiego3:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 01.07.2009 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Przy takiej powierzchni to najlepiej taki traktorek do koszenia by się przydał - szybko by skosił to co trzeba a i zimą mógłby służyć jako odśnieżacz. Takie traktorki to już można kupić od chyba 4 tysięcy w zwyż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 01.07.2009 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Kosiarka to bardzo potrzebna rzecz - sama się o tym przekonałam kilka dni temu. Jestem za! Wiem dokładnie co znaczy wysoka, wstrętna trawa Zgadzam się z Maluszkiem, ze traktorek byłby najlepszy, ale to ciut przy droga inwestycja. Moze zróbmy tak - kupmy teraz kosiarkę, a jesienią lub wczesną zimą, jak będą wyprzedaże zakręcimy się za sponsorem na taki traktorek. Kosiarkę zawsze można później sprzedać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 01.07.2009 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Na traktor nas nie stać - ta kwestia nie podlega w ogóle dyskusji i chyba się ze mną zgodzicie. Poza tym forumowicze darujący pieniążki dzieciakom odbierają sobie od ust więc chyba nic się nie stanie jak konserwator pospaceruje za kosiarką - wszyscy spacerujemy na swoich działkach - zero stresu. Poprosiłem Ponurego o dolepienie do wątku ankiety gdzie opowiemy się sobie wyraźnie - kupić im tę kosiarkę czy nie. Ankietę ustalmy powiedzmy sobie na tydzień i każdy niech kliknie - będziemy mieli jasność sytuacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia-Anbudowa 01.07.2009 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Kosiarka to bardzo potrzebna rzecz - sama się o tym przekonałam kilka dni temu. Jestem za! Wiem dokładnie co znaczy wysoka, wstrętna trawa Zgadzam się z Maluszkiem, ze traktorek byłby najlepszy, ale to ciut przy droga inwestycja. Moze zróbmy tak - kupmy teraz kosiarkę, a jesienią lub wczesną zimą, jak będą wyprzedaże zakręcimy się za sponsorem na taki traktorek. Kosiarkę zawsze można później sprzedać jestem za kupnem traktorka a na chwilę obecną choć kosiarki kosiarka zawsze się przyda bo nie wszędzie traktorek wjedzie sami mamy 0,5h i wiem jak długo kosi się traktorkiem i ile jeszcze zostaje do skoszenia, mamy podkaszarkę bo u nas pagórki kosiarka najlepiej na benzynę ufff... dzień dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 01.07.2009 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 ANKIETA DODANA. ZAPRASZAM DO GŁOSOWANIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts