daggulka 30.09.2009 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Janku, napisze Ci to co pisze każdemu bo nie Ty pierwszy wyrażasz niezadowolenie z powodu braku jakiegokolwiek postępu akcji dla Bacik. Ta pauza to czas, kiedy możemy się dobrze przygotować do tegorocznego Bożego Narodzenia. Postanowiłem, że w tym roku poproszę forumowiczów o zaangażowanie inne nieco niż wysyłka pieniędzy, ubrań i zabawek. Będę potrzebował rąk do pracy i nie chcę wydawać zebranych pieniędzy na rzeczy nieprzemyślane. To dlatego Małgoś zbiera kasę i nic z nią nie robi – bo może akcja Bożonarodzeniowa zawoła gromkim głosem: DAWAĆ! i chyba o to chodziło .... żeby raz na jakiś czas napisać coś o planach dotyczących Bacik teraz już wiemy , ze na Święta jest coś wielkiego zaplanowane dla dzieciaków i pieniadze zebrane dotąd na to zostaną przeznacczone ... ja myślę, że nie ma o co sie obruszać, Janek .... ja też śledząc ten wątek i jego dynamicznośc pomyślałam, ze to przerwa przed świetami a nie "odpuszczenie" ... jest zebrana spora kwota - dozbieramy w akcji świątecznej - i zrobimy cos fajnego dla dzieciaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 30.09.2009 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 w okolicach świąt, gdy na sercu zrobi się ciepło, dowartościujemy się wysyłając trochę ubrań i słodyczy "biednym" dzieciom. Forum będzie aż furczeć z nadmiaru postów, a formułowicze prześcigać się w dobroczynności. Sam wezmę w tym udział! Jestem przekonany i jestem w stanie ręczyć za każdego kto zaangażował się w bacikowską akcję, że to zaangażowanie wynika jednak z czegoś innego nież podreperowanie swojej dobroci lub pojęcia o tejże. Miałem jednak inne nadzieje. Wydawało mi się, że uda się stworzyć nieformalne forum ludzi dobrej woli, którzy w sposób ciągły poprzez mniejsze i większe akcje będą wspierać Baciki. ja też ale fakt, że się nie udało nie oznacza wcale, że mamy spakować manatki i wynieść się tam gdzie świetne pomysły i ich wartka realizacja toczą się strumieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 30.09.2009 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Lepiej jest dysponowac wieksza kwota niz probowac wydac niewielka. Boze Narodzenie niebawem, szybko zleci. Przed Swietami kazdy ma swoje wydatki - uzbierana wczesniej kwota bedzie jak znalazl... Kasa lezy bezpiecznie i nabija odsetki, z ktorych sie tu spowiadam. Oczywiscie moge zwrocic kazda kwote i prosze o ostateczna decyzje. Szczerze mowiac poczulam sie po tej prosbie troche dziwnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 30.09.2009 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 ale przecież nikt nie przepija tej kasy ani nowych kozaczków sobie nie sprawia przyjdzie czas to pieniadze zostaną wydane i tyle poza tm ktoś musi pokryć koszt przesłania pieniędzy z powrotem do Janka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 30.09.2009 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 ale przecież nikt nie przepija tej kasy ani nowych kozaczków sobie nie sprawia przyjdzie czas to pieniadze zostaną wydane i tyle poza tm ktoś musi pokryć koszt przesłania pieniędzy z powrotem do Janka Sorki, ale to już trąca paranoją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 30.09.2009 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 koszt dokonania przelewu? w moim banku na przykład 50 gr...? Małgosia, jestem pewny, że Janek zmieni zdanie, wszak za Święta trzeba będzie się zabrać lada dzień. Wstrzymaj się zatem z przelewem. No własnie... nie traćmy energii na dykusje o tym ile kosztuje przelew. Czekam na propozycje logistycznego rozwiązania Świąt. Tak jak w tamtym roku? Ściepa starości + nowości + słodycze i w paczki to czy zaproponujemy ośrodkowi coś innego? Może kolektywny prezent, chociaż ja jestem akurat przeciwny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janek 30.09.2009 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 To może żeby było tak konkretniej i żebyśmy nie kręcili się w kółko. Zostały zgłoszone następujące potrzeby:- pampersy dla dorosłych, rozmiar S w ilościach nieskończonych - papier toaletowy - chusteczki higieniczne - majtki - skarpetki - zabawki maskotki - klocki duże plastikowe - samochody - obiecane Adrianowi - magnetofony (muzyka do nich) - kosiarka Meble: - łóżka rehabilitacyjne (szpitalne - podnoszone) szt 10 - tapczaniki szt 50 - komody - szafy Przydadzą się również farby do malowania ścian i firanki - najlepiej dzieciowe Co proponujecie? Od czego zaczynamy? Nie ma co czekać na święta. W święta na pewno wykrzesamy z siebie dodatkową energię i kaskę. Wszystko możemy załatwić bez odchodzenia od biurka. Dandi nie musi nic wozić załatwiać itd. Potrzebna jest tylko decyzja. Co teraz, co potem, co następne? Ile jeszcze brakuje kasy? Czy ktoś może załatwić upust, czy ktoś zna tańszego dostawcę, może bezpłatny transport itd. , itp. Jestem pewien, że wystarczy poświęcić tej sprawie kilka minut w tygodniu, a przy kilkudziesięciu osobach załatwimy większość potrzeb jeszcze w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 30.09.2009 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 łózka rehabilitacyjne juz nie - ośrodek nie dostał zgody na status sanatorium więc łóżek zostaje taka ilość jaka jest w ośrodku w tym momencie. Mimo wszystko wielikie ukłonu w stronę Joskul, która na powaznie zajęła się tą sprawą. Joskul i jeśli nas czytasz to piąsia poproszę dla tego przystojniaka, który przyjechał z Tobą na zlot - tak wiesz, od wujka Dandiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 30.09.2009 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 ja poszedłbym w meble. na majtki i pieluchy kasa się znajdzie, na meble niekoniecznie a te co sa to syf. Ale nie chciałbym wydawac na to za duzo kasy. Ludzie - przeprowadzamy sie do własnych domów, każdy ma meble z bloku - na bank i na bank nie mocno zniszczone. Tylko trzeba to zebrać w jednym miejscu, dokonac selekcji i jakos przetransportować. skoncentrujmy się może zatem na tym punkcie. kto ma hangar na meble i samolot dostawczy z przyczepą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 30.09.2009 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 czy to muszą być tapczany ?nie lepsze są łóżka z materacem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 30.09.2009 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 ale przecież nikt nie przepija tej kasy ani nowych kozaczków sobie nie sprawia przyjdzie czas to pieniadze zostaną wydane i tyle poza tm ktoś musi pokryć koszt przesłania pieniędzy z powrotem do Janka Sorki, ale to już trąca paranoją mam paranoiczny blond umysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 30.09.2009 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 rozumiem, że jest Dyro tego zamieszania w postaci Dandiego,oraz mamy Lidera w postaci Pana JankaDyro ma deficyt czasu, Lider nadmiarja tu widzę pole do popisu dla Liderachwała, że znalazł się ktoś, kto krzyknie uuuuurrrrrrrrai poderwie do ataku całe szczęście, że nie padło na tę niefortunną kosiarkę,są raczej inne ważniejsze zakupy, jak sądzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 30.09.2009 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 całe szczęście, że nie padło na tę niefortunną kosiarkę myślę, zimą kosiarki są tańsze myślę, może promocja myślę, może ktoś skłoni kogoś, jakąś instytucję, żeby darowała tęże... tak myslę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 30.09.2009 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 mam paranoiczny blond umysł z takim avatarem wolno Ci wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 30.09.2009 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 trudno mi uwierzyć, że w okolicy nie znajdzie się ktoś, kto raz na 2 tyg by tej nieszczęsnej trawki nie skosił, choćby z litości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 30.09.2009 14:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 nie, nie znajdzie się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 30.09.2009 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 no to rzeczywiście, nieszczęśliwe miejsce niemniej, chyba są bardziej niezbędne potrzeby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janek 30.09.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Nie wiem czy to znak niebios, ale właśnie wczoraj kupiliśmy córce nowy tapczan. "Stary" ma 3 lata i wygląda jak nowy, spał na nim dzieciak 30 parę kilo więc nie jest wgnieciony, ani nic takiego. Nie znam kosztów transportu, ode mnie ( Elbląg ) to z 300 km będzie. Nie jedzie ktoś przypadkiem pustą ciężarówką w okolice Bacik . Chyba każdy z nas lub jego sąsiad ma coś takiego w domu. Boję się jednak o koszty transportu. Czy ktoś ma pomysł jak tanio przetransportować meble? Pojedynczo po jednym tapczanie to w ogóle bez sensu, bo koszty dostawy będą większe od kupna nowych łóżek. Ale ok, potem będziemy się martwić. Czy ktoś ma jeszcze jakieś "wolne" meble w dobrym stanie? Może stwórzmy listę mebli-miejscowości, a potem pomyślimy o najtańszym transporcie? Wysłałem też zapytanie do producenta tapczanów, za ile by sprzedał 25 szt. bez faktury z dostawą. Może będziemy w zasięgu? A tak w ogóle to ile mamy kasy? 1 tapczan - Elbląg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 30.09.2009 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 któraś dziewczyna mówila o piętrowym łóżku, rozkładanym na dwa tapczany przyznawać się, która to ?? A co do transportu, pewno nie bedzie łatwo, ale kto da radę jeśli nie my ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janek 01.10.2009 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Poniżej e-mail od producenta. Tapczany z pojemnikiem, na ramie ( to podobno bardzo ważne) i grubym pikowanym materiałem obiciowym ( też ważne, podobno niektórzy aby obniżyć koszty robią z materiału o fakturze "firanki"). Cena z dostawą wyszła 7000zł. Sam nie wiem, może to problem, a może nie? Może ktoś ma znajomego stolarza, który taką jakość zrobi taniej. Jak myślicie jesteśmy w stanie dozbierać jeszcze kilka tysięcy? Nawiązując do rozmowy telefonicznej proponuje tapczan z pojemnikiem na pościel typu ALA ,wykonany na bazie ramy z litego drewna, wypelnienie-pianka wysokoodbojna,tkanina obiciowa meblowa typu plusz lub szenill przeszyta z pianka[pikowana] w cenie 280 zl/szt. przy min 25 szt.z dostawa do Siemiatycz.Koszt dowozu jest moja cegielka dla dzieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts