Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POMAGAM W ŚWIĘTA

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

już wiem o co chodzi z łóżkami i dlaczego 15 wystarczy - właśnie dzwoniłem do ośrodka. Otóż ośrodek posiada 29 dzieciaków - 6 na specjalistycznych łózkach rehabilitacyjnych - kilkoro, których się nie da połozyc na takich tapczanach z różnych powodów i ośrodek dysponuje lózkami dla nich więc 15 jest OK.

Janek - kupuj

Udało się! ( tu muszę trochę wymoderować ) . Pisałem już wcześniej, ale powtórzę. Jeżeli ktoś poczuł się obrażony moją prośbą ( to prośba była, ja nie groziłem ) to jeszcze raz serdecznie przepraszam. Oczywiste jest, że NIKT nie ma obowiązku wpłacać pieniędzy, NIKT nie ma obowiązku tłumaczyć się dlaczego nie wpłaca lub wpłaca. To oczywista oczywistość i nie ma o co kruszyć kopii. Zwróciłem się do osób, które wcześniej wsparły akcję w tej lub innej formie, czy dało by się jeszcze wycisnąć dwie dychy. Jeżeli dało radę to super, jeżeli nie też nie ma problemu.

Czyli dzisiaj zamawiamy. Jeżeli dobrze zrozumiałem nasze ustalenia, to zamawiamy 15 sztuk w ciemnych praktycznych kolorach z dostawą do Bacik. Cena 4500 zł. Chyba potrzebna będzie jakaś zaliczka , proponuję 1500 zł , resztę zapłaci dandi na miejscu przy odbiorze. Dandi, co ty na to? Czy ktoś ma jeszcze jakieś uwagi, czy na coś szczególnie zwrócić uwagę przy zamówieniu?

Uważam, że powinniśmy sprecyzować listę potrzeb bożonarodzeniowych. W tym celu spotykam się w niedzielę w Bacikach z Boną Deą i paczki będziemy organizować pod dzieci. Nie sądzę żeby jakoś mocno odbiegło to od ubiegłego roku: ręczniki, dezodoranty, szampony, żele, zabawki, coś osobistego, piórniki, klapki i pod tę listę zrobimy zrzutę ale nie pieniężną. Wolę, żeby miało to taka formę jak w roku ubiegłym. Jednak czym innym jest kupienie dzieciom rzeczy i przesłanie ich (pamiętam jak ktoś się cieszył widząc na zdjęciach rzecz od siebie) czy nawet nie kupienie a znalezienie ich w domu a czym innym suche wyłuskanie kasy. Ja wole pierwszą formę. Wtedy paczki były różnorodne - nie wyglądało to jak zakładowa choinka gdzie dzieci dostały paczkę delicji, rodzynki w czekoladzie i w każdej reklamówce to samo.

Na słodycze zaś proponuję zbiórkę finansową czyli dokładnie tak jak w roku ubiegłym. To moj pomysł. Co Wy na to?

resztę zapłaci dandi na miejscu przy odbiorze. Dandi, co ty na to?

w tym celu Małgoś musi mi coś przelać hłeh hłeh

Czy ktoś ma jeszcze jakieś uwagi, czy na coś szczególnie zwrócić uwagę przy zamówieniu?

tak, ja - co z tabliczkami na tapczany bo mi nie odpowiedziano a jak się nie odpowiada Ojcu Dyrektorowi akcji to jest to grzech 8)

Poprosiłem Retrofooda o sklecenie czegoś z jajem.

Dlaczego ja poprosiłem Retrofooda, przecież Małgoś mogłaby to zrobić... (tu idzie opentańczy rechot a dandiemu pojawiają się czerwone błyski w oczach)

Janek a jak z przyczepieniem tabliczek do tapczanów?

Melduję się wywołana do tablicy osobistym privem od Ojca Dyrektora... :lol: A i jak wyczytałam wyżej i Janek mnie wywoływał... :p

Co niektórzy bywalcy tego wątku wiedzą, że jestem /mam nadzieję chwilowo/ odcięta od neta i po przymusowej przeprowadzce do do domu w budowie zaglądam na forum tylko w biegu... :oops: ... tyle celem wytłumaczenia... Ale że privy od Ojca Dyrektora traktuję priorytetowo... 8)... czekam na instrukcje... :D

no to póki Cię nie wywali podziel się z Nami jak widzisz tegoroczne święta

Wtedy mnie wywaliło! :evil:

Ale znowu jestem :D

Jestem za różnorodnymi paczkami dopasowanymi do indywidualnych potrzeb każdego dziecka... ale z tym może być ogromny problem, bo lista zapewne będzie baaardzo długa i skomplikowana... :roll: ... ale chyba warto spróbować.