Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POMAGAM W ŚWIĘTA

Recommended Posts

jeśli ktoś się nie czuje przynależny lub z jakichś powodów strzela focha - to jego osobista sprawa ....

nie o to chodzi i mam nadzieję, że jest to oczywiste, a jak dla kogoś nie jest - to jego osobista sprawa .... :wink:

nie chcę zasmiecać wewontku ... to może tak w jednym zdaniu: to o co chodzi że tak razi na blaszce hasło "Forumowicze Muratora" ?

absolutnie nie razi :wink: tylko moim zdaniem najważniejsze jest to, że dzieciaki dostaną to, czego potrzebuja, że im pomagamy z serca, a nie dlatego, by na kupionych przedmiotach akcentowac, ze to własnie my.

Takie zaakcentowanie kojarzy mi się z pomaganiem komuś dla swojego lepszego samopoczucia, a nie z potrzeby serca. Wiem, ze w tym wypadku tak nie jest :D to kwestia oczywista :D pisze tylko o swoim zdaniu na ten temat.

Wierszyk po zmianie dokonanej przez Rasię jest w moim odczuciu bardziej przyjazny, ciepły, serdeczny i mniej oficjalny.

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

absolutnie nie razi :wink: tylko moim zdaniem najważniejsze jest to, że dzieciaki dostaną to, czego potrzebuja, że im pomagamy z serca, a nie dlatego, by na kupionych przedmiotach akcentowac, ze to własnie my.

Takie zaakcentowanie kojarzy mi się z pomaganiem komuś dla swojego lepszego samopoczucia, a nie z potrzeby serca. Wiem, ze w tym wypadku tak nie jest :D

Masz rację ... z serca dajemy tym dzieciom ... i każdym którym pomagamy co roku (ognisko Marymont na przykład , czy zrywy pomocowe które raz za jakiś czas następuja na forum).

I jak dla mnie mogłoby nie być żadnej tabliczki .... bo tabliczka jest z reguły przyczepiana z dedykacją "od kogo" ... a ta jest bezosobowa - z niej nic nie wynika ... więc po co ona? :wink:

Ok ...temat zamknięty dla mnie ... dobrze, ze dzieciaki maja zamówione tapczany ... forumowicze pomogli kolejny raz :) .

I jak dla mnie mogłoby nie być żadnej tabliczki .... bo tabliczka jest z reguły przyczepiana z dedykacją "od kogo" ... a ta jest bezosobowa - z niej nic nie wynika ... więc po co ona? :wink:

Ok ...temat zamknięty dla mnie ... dobrze, ze dzieciaki maja zamówione tapczany ... forumowicze pomogli kolejny raz :) .

Daggulko, tabliczka jest dla tych dzieci, dla nikogo innego... nie dla nas... jest jak list przechowywany w małej szkatułce lub pod poduszką od kogoś bliskiego... po to ona jest... żeby dzieci wiedziały, że ktoś o nich myśli... bezosobowo...może wtedy wymyślą sobie swojego MałegoKsięcia...? :roll:

o mamo

wzruszyłem się

duszoszczypatielnyje to jest zapewne dla Was, nie dla nich

a dzieci pewnie nie będą nic robić tylko czytać blachy :D

prędzej będą chciały je zerwać z jakiś tam powodów, a nie zagłębiać się w lekturę

Pewnie masz rację... :roll: ... ale jeśli choć jedno dziecko myśli tak jak ja, a reszta tak jak Ty, to te ''blachy'' będą dla tego jednego dziecka, dobra?

co mogę jeszcze robić żebyście już przestali gadać o tych tabliczkach? znamy zdanie Dagi, Rasi, Brbossy - super i dziękuję

Jano uruchomił maszynę więc się blachy tłuką. Nic nie poradzicie a ja nie mam zamiaru wywalać Jankowej kasy w błoto bo ktoś nagle zapragnął pomagać w cichości.

Swięta idą Pany Braty, może by my się na tym teraz skonentrowali skoro temat łóżek jest ostatecznie zaknięty?

w ciągu krótkiego czasu Bona Dea napisze na forum jakie indywidualne potrzby dzieci należy w tym roku zaspokoić paczkami. Na tej postawie sporządzimy listę i pozwolimy się nam zdeklarować.

Kto chciałby poświęcić chwilę i stworzyć listę tego co mieliśmy dla dzieciaków w zeszłym roku? na podstawie wątku oczywiście. Przypominam że w roku ubiegłym za kase kupilismy slodycze, szafki i koce zaś zawartość trwała pochodziła z darów. W tym roku chyba też trzeba będzie tak to zrobić. Narazie sporządźmy listę na podstawie relacji Bony ale sądzę, ż sporo się pokrje.

Witam, najbardziej potrzebne są dresy, spodnie dresowe, rajstopy, skarpety, bielizna osobista(majtki), Dzieciaki są dziś mierzone, więc jutro podam rozmiary.Również słodycze, środki czystości, ręczniki kąpielowe. Teraz jest 6 leżących dzieci, za miesiąc dojdzie jeszcze jedno 3,5 letnie. To z rzeczy osobistych dla dzieci. ROwnież przydałyby się dla nich kołdry i poduszki, bo te które mamy są już stare i ciężkie. Jutro podam wiek i rozmiar wszystkich dzieci .

Witam, podaję wzrost dzieci:

Dawid-148cm, Marcin-164cm, Adrian-165cm, Przemek-130cm,

Michał- 164cm, Damian-133cm, Kamil-152cm, Andrzej-139cm, Paweł-168cm,Tomek-148cm, Dawid-118cm, Kacper-126cm, Marcin-115cm, Bogdan-129cm,Sebastian-122cm, Kasia-154cm, Małgosia-165cm, Asia-140cm, Marta-134cm, Anetka-135cm, Paulina-153cm, Kasia-154cm,.

A teraz dzieci leżące:

Marek-110cm, Daniel-122cm, Mateusz-110cm, Sylwia-110cm, Sandra-110cm,Wiktoria-110cm.

Obecnie wszystkie dzieci są upośledzone w różnym stopniu, dzieci leżące w stopniu głębokim.Jeżeli będą potrzebne jakiekolwiek informacje dotyczące akcji świątecznej , jestem gotowa do współpracy, Pozdrawiam

Witam, podaję wzrost dzieci:

Dawid-148cm, Marcin-164cm, Adrian-165cm, Przemek-130cm,

Michał- 164cm, Damian-133cm, Kamil-152cm, Andrzej-139cm, Paweł-168cm,Tomek-148cm, Dawid-118cm, Kacper-126cm, Marcin-115cm, Bogdan-129cm,Sebastian-122cm, Kasia-154cm, Małgosia-165cm, Asia-140cm, Marta-134cm, Anetka-135cm, Paulina-153cm, Kasia-154cm,.

A teraz dzieci leżące:

Marek-110cm, Daniel-122cm, Mateusz-110cm, Sylwia-110cm, Sandra-110cm,Wiktoria-110cm.

Obecnie wszystkie dzieci są upośledzone w różnym stopniu, dzieci leżące w stopniu głębokim.Jeżeli będą potrzebne jakiekolwiek informacje dotyczące akcji świątecznej , jestem gotowa do współpracy, Pozdrawiam

Poprosimy jeszcze o wiek dzieci.