morfeusz1 28.10.2009 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 jeśli ktoś się nie czuje przynależny lub z jakichś powodów strzela focha - to jego osobista sprawa .... nie o to chodzi i mam nadzieję, że jest to oczywiste, a jak dla kogoś nie jest - to jego osobista sprawa .... nie chcę zasmiecać wewontku ... to może tak w jednym zdaniu: to o co chodzi że tak razi na blaszce hasło "Forumowicze Muratora" ? absolutnie nie razi tylko moim zdaniem najważniejsze jest to, że dzieciaki dostaną to, czego potrzebuja, że im pomagamy z serca, a nie dlatego, by na kupionych przedmiotach akcentowac, ze to własnie my. Takie zaakcentowanie kojarzy mi się z pomaganiem komuś dla swojego lepszego samopoczucia, a nie z potrzeby serca. Wiem, ze w tym wypadku tak nie jest to kwestia oczywista pisze tylko o swoim zdaniu na ten temat. Wierszyk po zmianie dokonanej przez Rasię jest w moim odczuciu bardziej przyjazny, ciepły, serdeczny i mniej oficjalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 28.10.2009 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Miłego dnia, dobrze, że decyzja w końcu podjęta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał i Magda 28.10.2009 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Tapczany już zakupione, ale chyba pieniążki się przydadzą na później. Idą Święta, więc poproszę o numer konta. I a propos Świąt niestety nie uczestniczyłam w zeszłorocznej akcji ale obiecuję poprawę, w tym roku dzieciaki dostaną paczkę także od nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 28.10.2009 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 absolutnie nie razi tylko moim zdaniem najważniejsze jest to, że dzieciaki dostaną to, czego potrzebuja, że im pomagamy z serca, a nie dlatego, by na kupionych przedmiotach akcentowac, ze to własnie my. Takie zaakcentowanie kojarzy mi się z pomaganiem komuś dla swojego lepszego samopoczucia, a nie z potrzeby serca. Wiem, ze w tym wypadku tak nie jest Masz rację ... z serca dajemy tym dzieciom ... i każdym którym pomagamy co roku (ognisko Marymont na przykład , czy zrywy pomocowe które raz za jakiś czas następuja na forum). I jak dla mnie mogłoby nie być żadnej tabliczki .... bo tabliczka jest z reguły przyczepiana z dedykacją "od kogo" ... a ta jest bezosobowa - z niej nic nie wynika ... więc po co ona? Ok ...temat zamknięty dla mnie ... dobrze, ze dzieciaki maja zamówione tapczany ... forumowicze pomogli kolejny raz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 28.10.2009 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 I jak dla mnie mogłoby nie być żadnej tabliczki .... bo tabliczka jest z reguły przyczepiana z dedykacją "od kogo" ... a ta jest bezosobowa - z niej nic nie wynika ... więc po co ona? Ok ...temat zamknięty dla mnie ... dobrze, ze dzieciaki maja zamówione tapczany ... forumowicze pomogli kolejny raz . Daggulko, tabliczka jest dla tych dzieci, dla nikogo innego... nie dla nas... jest jak list przechowywany w małej szkatułce lub pod poduszką od kogoś bliskiego... po to ona jest... żeby dzieci wiedziały, że ktoś o nich myśli... bezosobowo...może wtedy wymyślą sobie swojego MałegoKsięcia...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 28.10.2009 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 o mamo wzruszyłem się duszoszczypatielnyje to jest zapewne dla Was, nie dla nich a dzieci pewnie nie będą nic robić tylko czytać blachy prędzej będą chciały je zerwać z jakiś tam powodów, a nie zagłębiać się w lekturę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 28.10.2009 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 o mamo wzruszyłem się duszoszczypatielnyje to jest zapewne dla Was, nie dla nich a dzieci pewnie nie będą nic robić tylko czytać blachy prędzej będą chciały je zerwać z jakiś tam powodów, a nie zagłębiać się w lekturę Pewnie masz rację... ... ale jeśli choć jedno dziecko myśli tak jak ja, a reszta tak jak Ty, to te ''blachy'' będą dla tego jednego dziecka, dobra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 28.10.2009 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 co mogę jeszcze robić żebyście już przestali gadać o tych tabliczkach? znamy zdanie Dagi, Rasi, Brbossy - super i dziękuję Jano uruchomił maszynę więc się blachy tłuką. Nic nie poradzicie a ja nie mam zamiaru wywalać Jankowej kasy w błoto bo ktoś nagle zapragnął pomagać w cichości. Swięta idą Pany Braty, może by my się na tym teraz skonentrowali skoro temat łóżek jest ostatecznie zaknięty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 28.10.2009 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Dandi, zrób listę potrzeb jak rok temu i dawaj ją tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 28.10.2009 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 w ciągu krótkiego czasu Bona Dea napisze na forum jakie indywidualne potrzby dzieci należy w tym roku zaspokoić paczkami. Na tej postawie sporządzimy listę i pozwolimy się nam zdeklarować. Kto chciałby poświęcić chwilę i stworzyć listę tego co mieliśmy dla dzieciaków w zeszłym roku? na podstawie wątku oczywiście. Przypominam że w roku ubiegłym za kase kupilismy slodycze, szafki i koce zaś zawartość trwała pochodziła z darów. W tym roku chyba też trzeba będzie tak to zrobić. Narazie sporządźmy listę na podstawie relacji Bony ale sądzę, ż sporo się pokrje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 28.10.2009 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Bona, potrzebujemy tu ilości dzieci, ich wiek i płeć. Które są chodzące a które nie, czy chodzące są w pelni sprawne. ja rozumiem, że w Bacikach jest rotacja ale musim ić odniesienie liczbowe i płciowe... jakiekolwiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bona Dea 28.10.2009 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Witam, najbardziej potrzebne są dresy, spodnie dresowe, rajstopy, skarpety, bielizna osobista(majtki), Dzieciaki są dziś mierzone, więc jutro podam rozmiary.Również słodycze, środki czystości, ręczniki kąpielowe. Teraz jest 6 leżących dzieci, za miesiąc dojdzie jeszcze jedno 3,5 letnie. To z rzeczy osobistych dla dzieci. ROwnież przydałyby się dla nich kołdry i poduszki, bo te które mamy są już stare i ciężkie. Jutro podam wiek i rozmiar wszystkich dzieci . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Złociutka 28.10.2009 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Kto chciałby poświęcić chwilę i stworzyć listę tego co mieliśmy dla dzieciaków w zeszłym roku? Ja. Ale wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 29.10.2009 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Kto chciałby poświęcić chwilę i stworzyć listę tego co mieliśmy dla dzieciaków w zeszłym roku? Ja. Ale wieczorem. Złociutka! Witaj! Jesteś Wielka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 29.10.2009 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Kto chciałby poświęcić chwilę i stworzyć listę tego co mieliśmy dla dzieciaków w zeszłym roku? Ja. Ale wieczorem. Złociutka! Witaj! Jesteś Wielka! Ale to było wczoraj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 29.10.2009 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 może chwila się przeciągnęła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bona Dea 30.10.2009 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Witam, podaję wzrost dzieci:Dawid-148cm, Marcin-164cm, Adrian-165cm, Przemek-130cm,Michał- 164cm, Damian-133cm, Kamil-152cm, Andrzej-139cm, Paweł-168cm,Tomek-148cm, Dawid-118cm, Kacper-126cm, Marcin-115cm, Bogdan-129cm,Sebastian-122cm, Kasia-154cm, Małgosia-165cm, Asia-140cm, Marta-134cm, Anetka-135cm, Paulina-153cm, Kasia-154cm,.A teraz dzieci leżące:Marek-110cm, Daniel-122cm, Mateusz-110cm, Sylwia-110cm, Sandra-110cm,Wiktoria-110cm.Obecnie wszystkie dzieci są upośledzone w różnym stopniu, dzieci leżące w stopniu głębokim.Jeżeli będą potrzebne jakiekolwiek informacje dotyczące akcji świątecznej , jestem gotowa do współpracy, Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał i Magda 30.10.2009 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Witam, podaję wzrost dzieci: Dawid-148cm, Marcin-164cm, Adrian-165cm, Przemek-130cm, Michał- 164cm, Damian-133cm, Kamil-152cm, Andrzej-139cm, Paweł-168cm,Tomek-148cm, Dawid-118cm, Kacper-126cm, Marcin-115cm, Bogdan-129cm,Sebastian-122cm, Kasia-154cm, Małgosia-165cm, Asia-140cm, Marta-134cm, Anetka-135cm, Paulina-153cm, Kasia-154cm,. A teraz dzieci leżące: Marek-110cm, Daniel-122cm, Mateusz-110cm, Sylwia-110cm, Sandra-110cm,Wiktoria-110cm. Obecnie wszystkie dzieci są upośledzone w różnym stopniu, dzieci leżące w stopniu głębokim.Jeżeli będą potrzebne jakiekolwiek informacje dotyczące akcji świątecznej , jestem gotowa do współpracy, Pozdrawiam Poprosimy jeszcze o wiek dzieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 30.10.2009 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 hłeh hełeh hełeh Zlociutka miała to zrobic wczoraj wieczorem ale zasnęła a ja łaże po domu i rechoczę a ją sumienie zżera, jeczy, że wszyscy jej nienawidzą teraz i tylko Rasia jest fajna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janek 30.10.2009 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Ale po co nam właściwie to zestawienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts