tabaluga1 14.11.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Dandi rzuć że jakie hasło bo się będziemy do stycznia zbierać Właśnie, coraz bliżej świąt i Mikołaja, a tu tak ucichło. Musimy coś ostatecznie ustalić, a potrzeba nam przewodnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 14.11.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Dandi rzuć że jakie hasło bo się będziemy do stycznia zbierać Właśnie, coraz bliżej świąt i Mikołaja, a tu tak ucichło. Musimy coś ostatecznie ustalić, a potrzeba nam przewodnika. Dandi - prowadź !!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janek 14.11.2009 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Byłem w Ikei. Niestety ceny kołder lekko mnie przeraziły. Najtańsza kołdra 60 zł. Większość ponad 200 zł. Możliwe, że coś ominąłem, bo przeleciałem sklep w 30 minut, ale nie tego się spodziewałem. Małogoś2 wspominałaś, że masz aktualną wiedzę o rodzajach kołder itd. z Allegro. Możesz coś zaproponować? Ile kosztuje dobra kołdra w rozmiarze 140-160 cm? Z braku laku kupiłem dla dzieciaków jaśki 35xs35cm, ale bez poszewek, 26 sztuk. Czy ktoś ma "wolne" poszewki w domu? Proszę o deklarację , kto co może wysłać. Resztę dokupię na Allegro, ale strasznie zdzierają. Czekam na deklaracje do środy, w czwartek wysyłam jaśki i dokupuję brakujące poszewki. Cieszę się, że łóżka się spodobały. Trochę odetchnąłem, bo już wyobrażałem sobie jakieś ostatnie badziewie, które rozpadnie się po kilku miesiącach. Ale chyba nie tylko ja. Na łóżka składało się bardzo, bardzo wiele osób. UDAŁO SIĘ! Możemy sobie pogratulować! Pan Andrzej ( producent ) okazał się poważnym człowiekiem. Dziękujemy! ( wiem, że tu zagląda, sam podawałem mu linka ).Co do świąt, to chyba było by miło, gdyby powstała oficjalna lista potrzeb. A my ( tak jak rok temu ) wpisywalibyśmy co już zostało załatwione. Przyłączam się do przedmówców: Dandi, Bona Dea, czekamy na oficjalną listę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 15.11.2009 00:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 No na przyklad mamy taki zestaw za 100 zl... http://allegro.pl/item803443697_zestaw_2_koldry_160_200_2poduszki_70_80_2jaski.html albo taki... http://allegro.pl/item804894515_koldra_antyalergiczna_160x200_2x70_80_2x40x40.html taka antyalergiczna: http://allegro.pl/item811317988_antyalergiczna_koldra_wklad_160x200_tanio.html taka z poduszka: http://allegro.pl/item811379041_promocja_koldra_antyalergiczna_160x200_i_poduszka.html albo taka - welniana... http://allegro.pl/item816355651_koldra_welniana_welna_owcza_160x200_promocja.html Zalezy, czy to maja byc antyalergiczne, czy welniane i czy w kompletach z poduszkami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 15.11.2009 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Myślę,że wełnianych nie bierzmy pod uwagę bo te kołdry myszą być często prane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 15.11.2009 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 http://allegro.pl/item811379041_promocja_koldra_antyalergiczna_160x200_i_poduszka.html to jest dobre i niedrogie, a skoro to producent to może dorzuci coś od siebie Ile trzeba takich kompletów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 16.11.2009 05:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 chyba jestem Wam winny przeprosiny. rzeczywiście brak czasu mnie przytłacza ale to nic - istnieją jeszcze noce:) Janku dzięki, że tak sprawnie wszystko załatwiasz i koordynujesz. Prawdę mówiąc wszyscy mnie zawstydzacie bo ja robię w tym roku najmniej. Dzis poniedziałek - dobry dzień na to, żeby zacząć. Więc zaczynamy. Wieczorem post z potrzebami. Jakem Dandi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bona Dea 16.11.2009 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Te zestawy pościeli wskazane przez Malkę są rewelacyjne.i rozmiar dobry. Do tego jeszcze trochę słodyczy, PROSTYCH zabawek typu: samochody,grające telefony, bączki, organki. Ozdoby do włosów też ale tylko gumki, bo dziewczynki wszystko ściągają z głowy.Mogą być też malowanki, ciastolina, ksiązki z twardymi kartkami. Również 6 pozytywek grających, takich jak się wiesza niemowlętom nad łóżeczkiem. Do tego również ręczniki, jakieś kolorowe, bo te nasze już są mocno wytarte .Jeżeli trzeba określić ile jakich rodzajów zabawek służę pomocą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 17.11.2009 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 a co ze słodyczami? te dzieci mogą je dostać? Nie ma żadnych dzieciaków z dietami? Z tego co pisze Bona będziemy musieli raczej nastawić się na prezenty skromniejsze niż w roku ubiegłum za to skierować wysiłki w stronę pozyskania poduszek i kołder tak więc prezent mało prezentowy a praktyczny. Słuchajcie ale w takim razie raczej zbieramy pieniążki niż rzeczy. Pozwoli to kupić dzieciom identyczne zestawy prezentowe z rozróznieniem oczywiście na chłopców i dziewczynki. Pudełka z klockami na dopasowanie kształtówzabawiki z pozytywkąciastolinakolorowankiksiążeczki z twardymi kartkamiwszystko inne manualnie proste co komu przyjdzie do głowy słuchajcie. Z zeszłego roku cos jeszcze mam. Zdaje się, że ręczników przyszło tyle, że są jeszcze na zapasie. Sprawdzę to. Są też chyba jakies żele pod prysznic do prezentów nie zaszkodzi dorzucic ubrań - dzieci sie brudzą. ale na to wszystko trzeba kasy. proszę, rozpropagujcie linka do wątku w swoich dziennikach, komentach i komentach waszych znajomych z wątku. Może ktos akurat zechce pomóc. Małgoś ile pieniędzy mamy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janek 17.11.2009 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Z kołdrami nie jest tak źle. Przy 28 sztukach to kwota 1232,00 zł. Może sprzedawca zaproponuje jeszcze jakiś upust? Pytanie do Bony ile dokładnie kołder jest potrzebnych? Czy 28 to aktualny stan? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 17.11.2009 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Dandi Kołdry i poduszki to faktycznie prezent mało prezentowy, myślę jednak, że w tym wypadku ucieszy dzieci. Skoro teraz śpią pod starymi, ciężkimi kołdrami, które pewnie też nie wyglądają już świeżo to na pewno miło im będzie wtulić się w mięciutkie nowiutkie podusie i przykryć lekką i pachnącą świeżością kołderką. Jeśli dodatkowo dorzucimy jeszcze jakieś maskotki lub słodycze to mam nadzieję, że sprawimy dzieciom trochę przyjemności. Chyba faktycznie najlepiej będzie zorganizować zbiórkę pieniężną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 17.11.2009 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Dziś wieczorem umówiłem się z Mariuszem na remanent tego co zostało z ubiegłego roku. Miało to stanowić zapas na bierzące potrzeby dzieci. Nigdy jednak ten zapas nie został wykorzystany z powodu takich a nie innych relacji z Panią Dyrektor szkoły tak więc wciąż to przechowujemy. Okaże się ile zostało. Pamiętam ręczniki i chyba jakieś koce ale będę mógł być konkretniejszy dopiero po inwentaryzacji. Janku, Ile mamy poduszek? MAŁGOŚ, STAN KONTA POPROSZĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 17.11.2009 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 A dla mnie Małgoś proszę o nr konta na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janek 17.11.2009 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 26 Jaśków 35 x 35 cm. Ale brak poszewek. Coś słabo idzie ich zbieranie. U siebie i rodziny znajdę z 6-8 sztuk. Byłoby miło gdyby ktoś jeszcze coś dorzucił. Jak pisałem, czekam do jutra na deklaracje, potem dokupię resztę.A może poczekać, aż skompletujemy kołdry i wysłać wszystko razem? Same kołdry mają w komplecie duże poduszki. Rozumiem, że poszewki do nich już są w Bacikach i nic nie trzeba dodatkowo organizować. Ja bym się tak mocno nie upierał, aby kołdry dostarczyć na gwiazdkę. Pieniądze jesteśmy chyba w stanie zebrać. Może po prostu kupić te kołdry i wysłać jeszcze przed świętami? A pod choinkę tylko zabawki, słodycze itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 17.11.2009 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Dobra, kupilam na allegro 20 sztuk poszewek na jaśki. Prosze podać mi jakiś adres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janek 17.11.2009 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 poszło na priv Ale szybka reakcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 17.11.2009 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Dzięki. No Święta nie będą czekać. Aha, dodam, ze sa zapinane na rzepy, wiec bezpieczne. Sa tutaj http://www.allegro.pl/item820796668_poszewki_poszewka_na_jaski_jasiek_duzo_wzorow.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 17.11.2009 15:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Żela zalinkujesz? niech mi ktos przypomni. Poszwy na te kołdry to my mamy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 17.11.2009 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Bona Dea napisał; mają nowe łóżka, nowe koce nową pościel tylko kołdry są stare,i ciężkie.Ale to tylko tak sobie głośno myślę .Jesze raz wielkie dzięki. mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 17.11.2009 15:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 dzieki Gała. Od nas to mają??? Boże przepraszam Was misie za te głupie pytania w wątku, który ponad rok temu sam załozyłem i powinienem być otrzaskany aż miło ale naprawdę, NAPRAWDĘ chroniczny brak czasu powoduje skołowacenie i zdebilenie doszczętne. wyrozumiałości chcę, nic więcej... no przynajmniej dla siebie. Niech ktos mi da telefon do Małgoś - chyba ją zabiję! Nefer, jesteś tu? Ty masz na bank! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts