Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POMAGAM W ŚWIĘTA

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

poszewki na kołdry i poduszki dostaliśy przecież od was, a poza tyn dostaliśy niedawno 30 konpletów nowiutkiej flanelowej pościeli od zaprzyjaznionych ludzi. Co do słodyczy to oga one się znajdować tylko w 22 paczkach bo 6 dzieci jest karinonych sondą i nie ożna i tego podać. Stan dzieci 28.

Kasia przez telefon odpowiedziała, że może. Tak więc dziś po 21 spotkanie na szczycie i robimy listę rezczy którymi dysponujemy. Z udziałem Kasi (vel Bony - BŁONY hi hi hi Dei) zrobimy liste tego co mozna jeszcze a co będzie zbędne. nareszcie zaczyna sie coś dziać.

Ciocia Żela ma linka w podpisie a Wy? rozpropagowaliście akcję po świecie?

poszewki na kołdry i poduszki dostaliśy przecież od was, a poza tyn dostaliśy niedawno 30 konpletów nowiutkiej flanelowej pościeli od zaprzyjaznionych ludzi. Co do słodyczy to oga one się znajdować tylko w 22 paczkach bo 6 dzieci jest karinonych sondą i nie ożna i tego podać. Stan dzieci 28.

To dla Nich sa te pozytywki, na pewno. To ja bardzo prosze wszystkich aby o tych pozytywkach nie zapomnieć. :oops:

a ja mam pytanie odnośnie tych pozytywek dla dzieci - sama dzieci nie posiadam, więc betonem jestem kompletnym w tej kwestii :oops:

powiedzcie proszę, czy to mają być takie grające karuzele, które można przymocować do brzegu łóżka, wyposażone w zdejmowane plastikowe lub pluszowe zabawki ?

np. coś takiego:

http://www.allegro.pl/item807385641_karuzela_pluszowa_pszczolki_2_348_canpol.html

albo coś takiego:

http://www.allegro.pl/item819880796_canpol_karuzela_plastikowa_misie_na_kucykach_2_333.html

zwróciłam uwagę właśnie na te, bo z opisu wynika, że można je prać i łatwo utrzymać w czystości

czy raczej takie pozytywki w formie maskotki?

http://www.allegro.pl/item821613349_fisher_price_projektor_kolysanki_gwiazda.html

czekam na dalsze instrukcje

Pozdrawiam,

Armidia

No ja durna nie wpadłam na to. :roll: Nic to, mam jeszcze szansy się poprawić. :p

Armidia ja bym wzięła z tej pierwszej aukcji. Można powiesić w zasięgu wzroku leżącego dziecka, w razie by ręką sie bawiło i urwie, to sie nie uderzy, bo to miękkie.

Nie wiem tylko jak to mocno jest zamocowane i czy calości nie można urwać.

Może niech ktoś powie coś na ten temat. :roll:

tylko wiecie że te pozytywki mają uchwyt mocujący dostosowany do łóżeczka dziecięcego. Jeśli łóżka dzieciaków z Bacik nie mają poprzecznej poręczy, będzie cięzko z zamocowaniem.

Zwykłe szpitalne łóżka poprzeczki mają nisko, więc zamocowana "karuzelka" może dotykac twarzy dziecka.

Taka mała uwaga techniczna :oops:

uwaga techniczna bardzo cenna

wiem, że to się do barierki mocuje, ale może koło tych łóżek są jakieś półeczki, albo coś, do czego można taką karuzelkę z pozytywką zamontować - musi się wypowiedzieć osoba, która wie, jak łóżka dzieci wyglądają i jakie jest ich otoczenie - bardzo prosimy o konsultacje

dziecko raczej nie urwie takiej zabawki, bo z tego co wyczytałam są one odczepiane, więc nie ma niebezpieczeństwa, że ciągnąć sobie zrzuci na twarz całą konstrukcję; pytanie tylko, jak moce są zaczepy i z jaką siłą dzieci mogą pociągnąć za maskotkę

natomiast jeśli nie byłoby do czego zamontować takiej pozytywki jak z pierwszego linku, to może sensowniejsze byłyby takie jak z ostatniego linku - wyświetlają kształty na ścianie, albo suficie i grają

hmmmm, chyba na tu i teraz nie zdecydujemy, jakie z przyczyn technicznych te pozytywki powinny być, w związku z czym bardzo proszę o konsultacje

Pozdrawiam,

Armidia

Moje dzieci miały karuzele z pozytywkami - starsze prostszą z Canpola, młodsze juz bardziej wypaśną z FP. IMHO żadna z nich nie stwarza możliwości przymocowania do szpita;nego łózka bo koło mocujące opiera sie o górną poręcz barierki i pionowe szczebelki co siłą rzeczy nie istnieje w normalnych łóżkach więc wydaje mi się, że to jednak nie tędy droga. Za to projektor snów z ostatniego linka Armildy, o ten

http://www.urwis.pl/sklep/zdjecia/6210/3.jpg

uwielbiam do dziś. Mój syn dostał go jakoś chwilę po urodzeniu i szarpie go po współczesność. Ten projektor ma trzy klisze dostosowane trudnością wyświetlanych obrazów do wieku dziecka i gra względnie ładnie (melodyjki z zabawek dla dzieci służą , co wie każdy kto ma dzieci, głównie do znęcania się nad rodzicami). Poza tym mozna wyłaczyc dźwięk i zostawic same obrazki wtedy zakup 6 sztuk ma sens bo jeżeli dzieci przebywają w tym samym pokoju i każde odpali swoją gwiazdkę z melodyjką to kakofonia położy trupem nawet byka, co dopiero inne dzieci i pielęgniarki.

6x70=420 plus koszt wysyłki. Może sprzedawca da upust a może znajdziemy jakąs firmę która da te 420 na pozytywki?

witam,

w kwestii pozytywek. Moje dziecko miało karuzelkę z FP z projektorem, ale najbardziej lubiło zwykłą pluszową pozytywkę zawieszaną na rzep do łóżeczka - księżyc z gwiazdką za którą ciągnie się żeby nakręcić mechanizm. Wszystko z pluszu bez żadnych plastików. Do tej pory - a ma prawie trzy latka - zasypia włączając sobie sam muzyczkę.

podobna do tej

http://www.urwis.pl/sklep/zdjecia/6107/1.jpg

Małgosiu poproszę o numer konta na priv

Ten projektor snów jest rzeczywiście rewelacyjny. Moje maluchy miały karuzelę z FP z podobnym projektorem- świetne efekty na suficie. Sama karuzela rzeczywiście mocuje się do poręczy łóżeczka więc raczej odpada.

To może zmobilizujmy wszystkie siły, zróbmy tą zrzutę i kupmy dzieciakom te kołdry i poduszki, a za resztę zabawki. Dajcie numer konta- tu na forum, zobaczymy ile uda się zebrać i do dzieła.