Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POMAGAM W ŚWIĘTA

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

skoro już wiemy, że karuzele z maskotkami i pozytywką odpadają, to poszukam projektorów z pozytywką

może uda się znaleźć takie projektory tańsze niż Fischer Price ma w swojej ofercie; jeśli nie - będę się martwić o kasę na Fishery

Pozdrawiam,

Armidia

że tak sama siebie zacytuję :wink:

to jak ? dobre te projektory ? mogą być ? mam szukać kasy na 6 sztuk ?

chciałabym to wiedzieć w miarę szybko, żeby się ogarnąć i podziałać

Pozdrawiam,

Armidia

To nim Coolibeer, da jakąś odpowiedź , powiem Wam co mi po głowie łazi od kilku dni.

Jakiś czas temu, miałam niesłychaną przyjemnoś pracy w ośrodku dla dzieci niepełnosprawnych.

Niewielka placówka, kilkudziesięciu stałych bywalców, świetny personel i genialne wyposażenie. Największe wrażenie zrobił na mnie pokój poznawania świata. I jak zaczeliście mówic o projektorach, pozytywkach etc, przypomniałam sobie fantastyczne reakcje dzieciaków na te bodźce.

Sala do terapii polisensorycznej, to koszmarny koszt i takiej forsy w tym półwieczu byśmy nie zebrali, ale dowiedziałam się ostatnio, że może byc finansowany z EFS.

Ważne tylko jako kto pisac wniosek i czy akurat na taki cel będą środki w Białymstoku,

Taki wniosek to sterta papierów, których nie da się zrobic w dzień, czy dwa, na to trzeba miesięcy, więc by załapac się na środki na 2010 r. już trzeba o tym myslec.

I mam jeszcze pytanie do Bony, czy staraliście się kiedyś o dofinansowanie z EFS , a może z PEFRONU ?

Kilka fotek z takiej sali , dźwięku i zapachu nie dam rady przesłac :wink:

http://www.soswmakow.eu/grafika/saladoswiadczaniaswiata02.jpg

http://www.ryma.med.pl/zdjecia/sala1.jpg

http://www.orewmikolajki.mazury.pl/images/stories/orew/wiat3.jpg

i informacja, o co w tym naprawdę chodzi

http://www.edukacja.edux.pl/p-6287-sala-doswiadczania-swiata-jej-historia.php

to co, spróbujemy ? Moze wspólnymi siłami, znajomi znajomych i ciotka szwagra brata wujka, pisała projekt i pomoże to rozgryźc ?

Bona, co Ty na to ?

Dandi ?

piszę wnioski o dofinansowanie z UE, ale specjalizuję się we wnioskach infrastrukturalnych (tzw. twardych, finansowanych z RPO oraz PO IG)

za to mam zaprzyjaźnioną znakomitą firmę, która pozyskuje kasę z EFS

popytam co da się z tym zrobić, jakie są warunki brzegowe do pozyskania takiego dofinansowania i napiszę, czego się dowiedziałam

z tym, że wiedzę będę mieć do końca przyszłego tygodnia

pasuje ?

Pozdrawiam,

Armidia

piszę wnioski o dofinansowanie z UE, ale specjalizuję się we wnioskach infrastrukturalnych (tzw. twardych, finansowanych z RPO oraz PO IG)

za to mam zaprzyjaźnioną znakomitą firmę, która pozyskuje kasę z EFS

popytam co da się z tym zrobić, jakie są warunki brzegowe do pozyskania takiego dofinansowania i napiszę, czego się dowiedziałam

z tym, że wiedzę będę mieć do końca przyszłego tygodnia

pasuje ?

Pozdrawiam,

Armidia

pytanie :o :lol: :lol: :lol:

jasne.

ja czytam wytyczne od dwóch dni i jestem głupsza niż przed :oops:

Jeśli nie damy rady sami nic wykombinowac, napiszę do ośrodków, które pozyskały srodki na ten cel, może oni coś pomogą.

znalazłam :D

nie mogłam się oprzec by Wam tego nie pokazac

to ciąg dalszy pierwszej fotki

http://inbar.dzielnica.pl/images/upload/aga.JPG

ja czytam wytyczne od dwóch dni i jestem głupsza niż przed :oops:

daj sobie spokój, ja czytam od 2004 i też mam wrażenie, że im więcej wiem, tym bardziej nic nie wiem :lol:

Jeśli nie damy rady sami nic wykombinowac, napiszę do ośrodków, które pozyskały srodki na ten cel, może oni coś pomogą.

OK, takie działanie też nie zawadzi - im więcej wiedzy, tym będzie nam łatwiej coś podziałać

Pozdrawiam,

Armidia

tylko jest jeden problem ...ciągle nie wiemy, czy w Bacikach, jest jakieś wolne pomieszczenie, które można adoptowac na taką salę , bo w to, że jest personel , który można przeszkolic do terapi snoezelen, się znajdzie :D

Armidia - odpuszczam sobie czytanie :oops: (ale jakby co to przez Ciebie)

super, dziekuję.

Leszek - Jamlesik wyznał mi własnie, że na nasz wątek zagląda codziennie ale nic nie pisze.

LUDZIE KTÓRZY TU ZAGLĄDACIE, PROSZĘ PISZCIE, JEDEN MAŁY ŚLAD WASZEJ BYTNOŚCI, KROPKĘ ZOSTAWCIE PSIA JUCHA. DLA NAS WAŻNE JEST ŻEBY TEN WĄTEK ŻYŁ.

. 8)

tylko jest jeden problem ...ciągle nie wiemy, czy w Bacikach, jest jakieś wolne pomieszczenie, które można adoptowac na taką salę , bo w to, że jest personel , który można przeszkolic do terapi snoezelen, się znajdzie :D

dobrze byłoby to sprawdzić, żeby mieć maksimum danych

Armidia - odpuszczam sobie czytanie :oops: (ale jakby co to przez Ciebie)

biorę to na klatę ze wszelkimi konsekwencjami :lol:

Pozdrawiam,

Armidia