malka 20.11.2009 00:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 skoro już wiemy, że karuzele z maskotkami i pozytywką odpadają, to poszukam projektorów z pozytywką może uda się znaleźć takie projektory tańsze niż Fischer Price ma w swojej ofercie; jeśli nie - będę się martwić o kasę na Fishery Pozdrawiam, Armidia że tak sama siebie zacytuję to jak ? dobre te projektory ? mogą być ? mam szukać kasy na 6 sztuk ? chciałabym to wiedzieć w miarę szybko, żeby się ogarnąć i podziałać Pozdrawiam, Armidia sprawdziłam ceny projektorów do terapii - powalają i projektory i ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 20.11.2009 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 super, dziekuję. Leszek - Jamlesik wyznał mi własnie, że na nasz wątek zagląda codziennie ale nic nie pisze. LUDZIE KTÓRZY TU ZAGLĄDACIE, PROSZĘ PISZCIE, JEDEN MAŁY ŚLAD WASZEJ BYTNOŚCI, KROPKĘ ZOSTAWCIE PSIA JUCHA. DLA NAS WAŻNE JEST ŻEBY TEN WĄTEK ŻYŁ. Raczej MARJUCHA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 20.11.2009 06:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 to jak ? dobre te projektory ? mogą być ? mam szukać kasy na 6 sztuk? jak najbardziej bo bez względu na to czy uda się pozyskać środki na tę bajkę, która pokazała szalona Malka, sala pozostaje wciąż naszym projektem długofalowym. Mamy święta a na święta potrzebujemy projektorów. A propo szalonej Malki... Jezu jakie to piękne. Jak się uda, to sam będę jeździł do Bacik i leżał w tej sali. Jak duże powinno być takie pomieszczenie? Uważam, że dałoby się coś wygospodarować ale dysponowanie bazą lokalową zależy tylko i wyłącznie od Dyrekcji ośrodka więc Bona wypowie się bardziej autorytatywnie. Jeżeli się uda, Baciki będą chyba jedynym ośrodkiem na Podlasiu dysponującym taką salą. Ale wrażenie jest powalające. Pomijając już, że na takiej sali można zarabiać. Ja nie bardzo znam się na pozyskiwaniu środków więc pozostawię to bardziej kompetentnym: Malka, Coolibeer, Armidia i myslę, że tę trójkę należy zwolnić chwilowo z ich obowiązków w naszej świątecznej akcji. Niech podzwonią, popiszą i dowiedzą się jak zdobyć pieniążki na te cuda. Coolibeer witaj tak bajdełej. Jak już podzwonicie, popiszecie, pobabrzecie się w tym całym proceduralnym bulszicie, poprosze o sprawozdanie w trzech egzemplarzach czcionka 8, interlinia pojedyncza, druk dwustronny minimum pierdylion znaków. Złociutka dziś zatrąbi na babińcu w sprawie poboru podatku od dobrego serca. Małgoś, czy życzysz sobie, żeby panie z babińca wyznaczyły swego skarbnika czy możemy udostępnić Twój nr rachunku w celu nie rozdrabniania się na dwa konta. Poza tym potrzebuję twego nr telefonu, którym nie dysponuje moja zona. Znakującym swoją bytność wielkie mersi... no teraz czuję się trochę jak rok temu. A teraz do takiej jednej Pani co napisała priva, że się w wątku nie pokaże argumentując to dość rozsądnie: sama świadomość że ciepło patrzysz w naszą stronę mi wystarczy. Ale reszcie nie wolno ujawniac się jedynie za pomoca privów - dopuszczam taką sytuację tylko raz bo mi wątek zdechnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 20.11.2009 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Właśnie byłem u mego prezesa, który jest ZAJEBISTY. Opowiedziałem mu o sprawie i w przyszłym tygodniu załatwi nam pomoc. Nie wiem czy będzie to kasa czy np. 26 kompletów pidżam, majtek, skarpetek, ale jak go znam nie zostawi mojej prośby bez odzewu. Plusem jest to, że człowiek ten jest powszechnie znany i szanowany (ciężko pracował na tę pozycję i w pełni mu się należy), mnóstwo ludzi chce mu się podlizać bo zarządza największą w naszym rejonie firmą (hmmmmm, gdzie pracuje Dandi…?) tak więc sądzę, że pomoc, którą obiecał będzie konkretna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość coolibeer 20.11.2009 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Ja potrzebuję tylko informacji w jakim województwie znajduję się ten dom dziecka. Z tego co googlowałem to chyba podlaskie? Baciki średnie? Samodzielny Publiczny Zakład Opiekuńczo-Leczniczy dla Dzieci i MłodzieżyDom opieki, Hospicjum? Dobrze myślę? Jak już będę wiedział to wykonam 2 telefony i już poinformuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 20.11.2009 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Cooli, wszystko masz na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość coolibeer 20.11.2009 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Dzięki. Za Chiny nie mogę się dodzwonić do Waszego Urzędu Marszałkowskiego... Na infolini usłyszałem ze z mojego regionu, obszaru sektoru numer jest nie osiągalny... Numery 085 6548228 oraz 085 6548233 do Departamentu Europejskiego Funduszu Społecznego milczą albo nikt nie odbiera przez 5 min... a później pi pi pi wystarczy się tylko dodzwonić i zapytać o wnioski na takie działania albo zapytać o listę aktualnych programów Może Wam z tego terenu da się dodzwonić A strona internetowa na której coś można wyczytać to:http://www.pokl.wrotapodlasia.pl/oraz Urzędu Marszałkowskiego No nic będę próbował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 20.11.2009 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 wiecie nasunęło mi się, że są takie lampki światłowodowe - grosze to kosztuje i można w oczekiwaniu na w pełni wykonaną salę już teraz na gwiazdkę takie lampi do pokojów dzieciakom zafundować. Wieczorem bardzo przyjemne http://www.allegro.pl/item793741635_lampa_swiatlowodowa_lampka_ufo_lawa_magma.html http://www.allegro.pl/item750430852_piekna_swiatlowodowa_lampka_ufo_promocja.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość coolibeer 20.11.2009 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Jeeeeeeeeeee po 30 minutach walki z telefonem się dodzwoniłem. No i sprawa drodzy bracia i siostry ma się tak: Plan działania jest teraz tworzony na rok 2010 i na chwilę obecną nie ma konkursów. Pod koniec (nie oficjalnie ) Listopada Ministerstwo Edukacji podpiszę listę działań na rok 2010. Wnioski będzie można składać na II kwartał przyszłego roku. Będą to działania 7.2.1 Aktywizacja zawodowa i społeczna osób zagrożonych wykluczeniem społecznym. To jest szczał w 10 co Baciki mogą wykorzystać. Z rozmowy z konsultantem doradził aby w tym kierunku pisać wniosek. Podał dokument w którym można poczytać jak to już inni robili http://pokl.wrotapodlasia.pl/files/DownloadPlus/file/1247048672036997400szop_nowelizacja_1_6_2009_pokl.pdf Dowiedziałem się że minimalna kwota programu musi wynosić 50.000 zł i 10 % z całego wniosku można wykorzystać na środki trwałe. Reszta to zajęcia, wyjazdy i inne formy które zawarte są w działaniach 7.2. Kapitał ludzi przeznaczony jest dla grupy osób bezrobotnych, niepełnosprawnych oraz na przykład opuszczających rodzinę itp. Więc coś można tu wykombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 20.11.2009 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Dziękuję potrzebuję jednej/dwóch osób, które się tym zajmą od początku do końca. Siła rzeczy pierwsza do głowy przychodzi mi Armidia + ktoś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bona Dea 20.11.2009 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Witam, sal w Bacikach jest mnóstwo. Taka sala jest w Domu Dziecka w Białymstoku , widziałam ją na żywo ,rzeczywiście zwala z nóg.Jest to jednak bardzo droga inwestycja, chyba że znależlibyśmy super sponsora, ale to jest raczej niemożliwe w dobie kryzysu. Co do prezentów swiątecznych to ja jednak upierałabym się przy 4 pozytywkach nad łózeczka(jest możliwość przymocowania) ale z plastikowymi zabawkami. A projektory może tylko 2 . Nie wiem jak one działają ale myślę że jezeli w jednej sali leży czworo dzieci i te obrazki "latają" po suficie i scianach to wszyscy je zobaczą. Ale to tylko moja opinia. Jeżeli ktoś ma używane śliniaki (ceratowe, lub zwykłe) to prosimy kazdą ilość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bona Dea 20.11.2009 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Ja jeszcze raz. W sprawie projektów z EFS , RPO, POKL. Ja juz to wszydtko przerabiałam.Chodziłam, prosiłam pytałam, ale jak do tej pory nic do nas nie pasowało.Poza tym trzeba mieć jakiś wkład własny, a u nas z tym krucho . Na razie nie łapiemy się na zaden program.(o ile mi wiadomo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość coolibeer 20.11.2009 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Ja jeszcze raz. W sprawie projektów z EFS , RPO, POKL. Ja juz to wszydtko przerabiałam.Chodziłam, prosiłam pytałam, ale jak do tej pory nic do nas nie pasowało.Poza tym trzeba mieć jakiś wkład własny, a u nas z tym krucho . Na razie nie łapiemy się na zaden program.(o ile mi wiadomo) Nie wystarczy chodzić prosić i pytać. Wiadomo jak jest z udzielaniem informacji udzielają bo udzielają. Trzeba wiedzieć od czego zacząć i czego się uczepić. Ja też nie miałem stycznośći z wnioskami dotyczących tego. My zajmujemy się w Gminie termomodernizacjami budynków itp. Ale gość z którym dziś rozmawiałem powiedział że jest to wykonalne tylko nie można się skupić tylko i wyłącznie na zrobieniu tych sal i na żutnikach. Trzeba wniosek napisać na dużą skalę na wyjazdy itp itd a 10% kwoty która będzie przyznana przeznaczyć na wyposażenie. Takim stwierdzeniem " nie łapiemy się na żaden program" nic nie zdziałamy. Trzeba przeanalizować działania 7.2.1 i wtedy powiemy czy się nie łapiecie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolcia14m 20.11.2009 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Jeżeli ktoś ma używane śliniaki (ceratowe, lub zwykłe) to prosimy kazdą ilość. Bona, mam ich trochę, proszę napisz na jaki adres je wysłać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 20.11.2009 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 A co z tym wkladem wlasnym? Mamy go uzbierac? Z tego co wiem, to powinien byc udokumentowany, ale wiem tez, ze ministerstwa (np. kultury) i chyba niektore urzedy marszalkowskie dawaly promese przyznania kwoty rozliczanej jako wklad wlasny pod warunkiem uzyskania dotacji z EFS. Dziala cos takiego w tym przypadku? Dandi, udostepnij moje konto tylko powiedz, zeby pisaly, ze to z Babinca w tytule. Ja mam do Zlociutkiej fona, dlaczego ona nie ma do mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Armidia 20.11.2009 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 ho, ho, fiu, fiu, ja od samego rana fedruję w pocie czoła, zaglądam, a tu tyle się od wczoraj wydarzyło no to po kolei: coolibeer - kawał dobrej roboty wykonałeś, więc nie będę jej dublować póki co; za to porozglądam się po innych programach i wytycznych, czy nie ma gdzieś miejsca na to, żeby kupić więcej sprzętu, niż można w PO KL (te 10% na sprzęt to jednak obawiam się, że nie będzie jakąś oszałamiającą kwotą) - na razie nie ma ciśnienia, a lepiej porządnie popatrzeć, niż się porywać z motyką na słońce, a potem odejść z kwitkiem, więc dajcie mi chwilę na przemyślenie sprawy i rozpoznanie przeciwnika Co do prezentów swiątecznych to ja jednak upierałabym się przy 4 pozytywkach nad łózeczka(jest możliwość przymocowania) ale z plastikowymi zabawkami. A projektory może tylko 2 . Nie wiem jak one działają ale myślę że jezeli w jednej sali leży czworo dzieci i te obrazki "latają" po suficie i scianach to wszyscy je zobaczą. OK, to przyjmijmy, że będą cztery karuzele (pozytywki) z plastikowymi zabawkami, a do tego dwa projektory Fisher Price - to biorę na siebie; dam znać, jak do mnie dotrą i powicie mi wtedy, gdzie je wysłać dalej Pozdrawiam, Armidia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość coolibeer 20.11.2009 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Ja wygrzebałem wniosek już wypełniony z działań 7.2.1 to już mam go przed oczkami jak to się wypełnia. Ewelinkę już poprosiłem o wszystkie info i będę wiedział jak to się od kuchni ma Kolejne info niebawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 20.11.2009 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Ja też śledzę wątek codziennie mimo, że nie zawsze piszę. Dobrze, że Bona napisała, czego dokładnie potrzebują dzieci. Tak sobie jeszcze myślę głośno- jakbyśmy tak zorganizowali jeszcze zrzutkę na forum, np. po 10 zł? Przecież to niewiele, a forumowiczów jest (nawet nie wiem, ale chyba duuuużo) Tak więc grosz do grosza i uzbieralibyśmy całkiem niezłą sumkę. Ta sala wygląda rewelacyjnie, cel bardzo szczytny więc może jeszcze "zastukać" do serc naszych forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość coolibeer 20.11.2009 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Działanie 7.2.1 w ramach Program Operacyjny Kapitał Ludzki Wkład własny Beneficjenta projektu - 15% wartości całkowitej projektu - 85% dofinansowania z projektu. Tu jest to co było ogłoszone w 2008r. http://www.funduszestrukturalne.gov.pl/Wiadomosci/Fundusze+na+lata+2007-2013/Ogloszona+nabor+wnioskow+do+Poddzialania+7.2.1+PO+KL+w+wojewodztwie+podlaskim.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 20.11.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 mimo obietnic, że sie wczytywa nie będę w przepisy, znalazłam dla woj podlaskiego programy Działanie: 6.2 Rozwój infrastruktury z zakresu opieki zdrowotnej a jeśli ZOL przyjmuje dzieciaki także z innych woj. niż podlaskie : Działanie: 12.2 Inwestycje w infrastrukturę ochrony zdrowia o znaczeniu ponadregionalnym, szkoda,że nabory wniosków już zakończone ale jest szansa, że będą kolejne - obiecuję, że będę śledzic. Dandi - szalona malka docenia wiarę w jej mozliwości, ale ja naprawde nie znam się na papiórach. Chętnię pomogę w czysto technicznych kwestiach w przygotowaniu sali (np w malowaniu ścian ), ale papierologię zrzuam na karb mądrzejszym I prosze mnie nie wykluczac z akcji świątecznej, bo się o kopa w dupsko prosisz Cooliber, a co do wkładu własnego, to nie jest tak, że instytucje finansowane ze środków publicznych, nie potrzebują takiego wkładu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts