Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POMAGAM W ŚWIĘTA

Recommended Posts

A czy nie sądzicie, że moglibyśmy to zrobić mniej profesjonalnie ale z podobnym efektem?

generator baniek mydlanych: 169, -

generator

gwieździste niebo: 400 zł

niebo

lampa do aromaterapii: 100 zł

aroma lampa

lampy światłowodowe: 4 zeta/szt

lampa śświetlna

lampy wodne: 34 zł/szt

lampy wodne

neon giętki 12 zł/m:

neon

Lampa plazmowa 27zł:

lampa plazmowa

Fontanna plazmowa z nawilżaczem: 45zł

fontanna

mamy w bacikach kino domowe też od nas - mozna na ekranie wyświetlać wizualizacje, muzyki relaksacyjnej można mieć skoloko ugodno...

rozumiem, że będzie to prowizorka ale w zasięgu naszych możliwości.

Żelka - Jaka jest Twoja opinia na ten temat?

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A czy nie sądzicie, że moglibyśmy to zrobić mniej profesjonalnie ale z podobnym efektem?

.........

.... moim zdaniem to jest najlepsze rozwiązanie ... po prostu rzeczy bardzo drogie wymagają specjalistycznego i drogiego serwisowania w wypadku awarii ...

... ale to może tylko moje "zardzewiałe" myślenie :wink:

Jeżeli chodzi o paczki pod choinkę, zrobiłam małe podsumowanie:

Dzieci i rozmiary:

122 - 3 chłopców

128 - 1 chłopiec

134 - 3 chlopców i 1 dziewczynka

140 - 1 chłopiec i 3 dziewczynki

152 - 3 chłopców

158 - 3 dziewczynki

164 - 3 chłopców i 1 dziewczynka

170 - 1 chłopiec

plus Dzieci leżące:

110 - 2 chłopców i 3 dziewczynki

122 - 1 chłopiec

Co włożymy dzieciom do paczek:

Odzież:

dresy

spodnie dresowe

bluzki z którkim i długim rękawem

piżamki

skarpety

skarpeto-papcie

bielizna (majtki)

śliniaki

gumki do włosów dla dziewczynek

Higiena

szampony

mydła w płynie

żle pod prysznic

pasty do zebów

szczoteczki

ręczniki

Zabawki

pluszaki

pluszaki z pozytywką

książeczki z twardymi kartkami

miękkie ksiązkeczki materiałowe np. http://www.allegro.pl/item821563654_playgro_miekka_edukacyjna_ksiazeczka_zawieszka.html

lub taka http://www.allegro.pl/item825464678_canpol_miekka_ksiazeczka_piszczaca.html

samochody

organki

grające telefony

bączki, chyba takie http://www.allegro.pl/item812204773_super_bak_baczek_wydaje_dzwiek_produkt_polski.html

klocki z pianki np. http://www.allegro.pl/item818578759_klocki_z_pianki_nowosc.html

malowanki

ciastolina np. http://www.allegro.pl/item819107839_ciastolina_play_doh_24_kolory_hit.html

Słodycze

Dzieciaków jest 29, w tym 6 leżących (uposledzonych w stopniu głębokim).

Mam nadzieje ze Bona Dea zweryfikuje te moje przykłady :)

.........

.... moim zdaniem to jest najlepsze rozwiązanie ...

żółwik

no chyba, że dostawca profi sprzętu zapewni wieloletni serwis

No to przecie właśnie gadał sSiwy i ja tyż. :D

Myslę, że wazna bardzo będzie jedna rzecz: wszechstronne sprawdzenie tego sprzętu pod względem bezpieczeństwa. Powinny byc tak zabezpieczone, aby jan najbardziej chronić użytkowników przed przypadkowym włożeniem palców, rozebraniem czegoś z ciekwości i tak dalej, te dzieciaki miewają różne pomysły na poznawanie świata. :roll:

No to przecie właśnie gadał sSiwy i ja tyż. :D

....

... nie czytałem .... przepraszam jeśli się powtórzyłem ...

Myslę, że wazna bardzo będzie jedna rzecz: wszechstronne sprawdzenie tego sprzętu pod względem bezpieczeństwa. Powinny byc tak zabezpieczone, aby jan najbardziej chronić użytkowników przed przypadkowym włożeniem palców, rozebraniem czegoś z ciekwości i tak dalej, te dzieciaki miewają różne pomysły na poznawanie świata. :roll:

... no teraz to już nic nie kupimy .... :wink:

[

i tu jest problem :roll:

Bo nie chodzi tu o bezmyślne zbombardowanie dziciaków bodźcami (głównie świetlnymi), chodzi o danie możliwości poznawania przez różne bodźce, ale najważniejsze jest bezpieczeństwo, czego niestety lampka, czy fontanna z kilkadziesiąt złotych nie gwarantuje.

Proponując podjecie działań prowadzących do stworzenia takiej sali, miałam na myśli świadomą terapię, a nie ładny pokoik, ze srylionem lampek , który jedyne co moze zrobic, to spwodowa napad epi.

Tez uwazam tak jak malka. Jezeli osrodek ma sie starac o dofinansowanie z UE to nie ma co oszczedzac, poniewaz istnieje minimalna kwota dotacji. Duze projekty wygladaja lepiej... Na pewno Unia nie da kasy na lampki z allegro. Wazne sa wszelkie atesty itp. Potem przyjdzie jakakolowiek kontrola do osrodka i stwierdzi, ze wszystko do d... i tyle bedziemy z tego mieli. Tu nie ma zartow, na tym trzeba sie znac. "Ortopedycznymi" butami z placu mozna sobie zrobic wiecej krzywdy niz pozytku. :roll:

.... Duze projekty wygladaja lepiej... Na pewno Unia nie da kasy na lampki z allegro. ....

żeby EU dało kasę (Unia nie daje ... tylko raczej oddaje i trochę dodaje) .... należy ją najpierw wydać .... i mieć .... i napisać projekt ... i za tym chodzić ....

... a ja za tym chodzić nie będę ... mówię szczerze ... a Wy ? (pytanie nie dotyczy dandiego)

... nie umniejszałbym w związku z tym roli rzeczy z Allegro ... czy innego tam .... gdyby choć trochę dały "szczęścia" dzieciakom ..

...

Mozna tez im przez przypadek zepsuc wzrok na przyklad. ...

... możesz wyjaśnić małgoś ? :wink:

A mozesz dac gwarancje, ze dlugotrwale patrzenie na srylion drgajacych zarowek nie zepsuje dzieciakom wzroku? To jest tylko przyklad. :roll: Profesjonalny sprzet jest... profesjonalny. Gdybysmy sie na tym znali, potrafilibysmy stwierdzic, na czym sie da oszczedzic. W przeciwnym wypadku mozna im zrobic krzywde. Nie znam przepisow, ale wydaje mi sie, ze nie mozna w takim osrodku po prostu uzywac czegokolwiek. Jak mowila malka, jest ustawa, wymogi, atesty... :roll:

.... Gdybysmy sie na tym znali, potrafilibysmy stwierdzic, na czym sie da oszczedzic. ....

... święta racja ....

.... być może w tym temacie nie da się oszczędzić ....

... ja się nie znam .... ale widzę na rynku tyle rzeczy typu "srylion żarówek" za 500 złotych ... które "świecą" tak samo jak te za 100 złotych ....

PS. a będziesz "chodziła" za unijnymi pieniędzmi ?

.... Gdybysmy sie na tym znali, potrafilibysmy stwierdzic, na czym sie da oszczedzic. ....

... święta racja ....

.... być może w tym temacie nie da się oszczędzić ....

... ja się nie znam .... ale widzę na rynku tyle rzeczy typu "srylion żarówek" za 500 złotych ... które "świecą" tak samo jak te za 100 złotych ....

PS. a będziesz "chodziła" za unijnymi pieniędzmi ?

Jestem fizycznie za daleko, zeby za nimi chodzic, ale moge pomoc pisac wniosek, nie widze problemu.

Uważam, że projekt na dofinansowanie - forum nie jest w stanie tego załatwić. Do napisania projektu potrzebny jest ogrom wiedzy, umiejętności i czasu, sądzę, że za duży, aby ktokolwiek mógł to zrobić na zasadzie pomocy i posiedzenia po pracy nad tym.

Chyba rzeczywiście, jak mówi Złociutka, trzeba sprawy podzielić na dwie - sprawy sali i sprawy świąteczne.

Może trzeba by sprawy sali na moment odłożyć, przemyśleć, posprawdzać, a póki co zająć się przygotowaniami do świąt, bo przecież coraz już do nich bliżej... :roll: