dandi3 22.11.2009 15:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 A czy nie sądzicie, że moglibyśmy to zrobić mniej profesjonalnie ale z podobnym efektem? generator baniek mydlanych: 169, - generator gwieździste niebo: 400 zł niebo lampa do aromaterapii: 100 zł aroma lampa lampy światłowodowe: 4 zeta/szt lampa śświetlna lampy wodne: 34 zł/szt lampy wodne neon giętki 12 zł/m: neon Lampa plazmowa 27zł: lampa plazmowa Fontanna plazmowa z nawilżaczem: 45zł fontanna mamy w bacikach kino domowe też od nas - mozna na ekranie wyświetlać wizualizacje, muzyki relaksacyjnej można mieć skoloko ugodno... rozumiem, że będzie to prowizorka ale w zasięgu naszych możliwości. Żelka - Jaka jest Twoja opinia na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 22.11.2009 15:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 do tego materace, miękie puffy, saco... wygłupiam się czy udałby się nam to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 22.11.2009 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 A czy nie sądzicie, że moglibyśmy to zrobić mniej profesjonalnie ale z podobnym efektem? ......... .... moim zdaniem to jest najlepsze rozwiązanie ... po prostu rzeczy bardzo drogie wymagają specjalistycznego i drogiego serwisowania w wypadku awarii ... ... ale to może tylko moje "zardzewiałe" myślenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 22.11.2009 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 A czy nie sądzicie, że moglibyśmy to zrobić mniej profesjonalnie ale z podobnym efektem? ......... .... moim zdaniem to jest najlepsze rozwiązanie ... żółwik no chyba, że dostawca profi sprzętu zapewni wieloletni serwis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Złociutka 22.11.2009 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Jeżeli chodzi o paczki pod choinkę, zrobiłam małe podsumowanie: Dzieci i rozmiary: 122 - 3 chłopców 128 - 1 chłopiec 134 - 3 chlopców i 1 dziewczynka 140 - 1 chłopiec i 3 dziewczynki 152 - 3 chłopców 158 - 3 dziewczynki 164 - 3 chłopców i 1 dziewczynka 170 - 1 chłopiec plus Dzieci leżące: 110 - 2 chłopców i 3 dziewczynki 122 - 1 chłopiec Co włożymy dzieciom do paczek: Odzież: dresy spodnie dresowe bluzki z którkim i długim rękawem piżamki skarpety skarpeto-papcie bielizna (majtki) śliniaki gumki do włosów dla dziewczynek Higiena szampony mydła w płynie żle pod prysznic pasty do zebów szczoteczki ręczniki Zabawki pluszaki pluszaki z pozytywką książeczki z twardymi kartkami miękkie ksiązkeczki materiałowe np. http://www.allegro.pl/item821563654_playgro_miekka_edukacyjna_ksiazeczka_zawieszka.html lub taka http://www.allegro.pl/item825464678_canpol_miekka_ksiazeczka_piszczaca.html samochody organki grające telefony bączki, chyba takie http://www.allegro.pl/item812204773_super_bak_baczek_wydaje_dzwiek_produkt_polski.html klocki z pianki np. http://www.allegro.pl/item818578759_klocki_z_pianki_nowosc.html malowanki ciastolina np. http://www.allegro.pl/item819107839_ciastolina_play_doh_24_kolory_hit.html Słodycze Dzieciaków jest 29, w tym 6 leżących (uposledzonych w stopniu głębokim). Mam nadzieje ze Bona Dea zweryfikuje te moje przykłady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 22.11.2009 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 A czy nie sądzicie, że moglibyśmy to zrobić mniej profesjonalnie ale z podobnym efektem? ......... .... moim zdaniem to jest najlepsze rozwiązanie ... żółwik no chyba, że dostawca profi sprzętu zapewni wieloletni serwis No to przecie właśnie gadał sSiwy i ja tyż. Myslę, że wazna bardzo będzie jedna rzecz: wszechstronne sprawdzenie tego sprzętu pod względem bezpieczeństwa. Powinny byc tak zabezpieczone, aby jan najbardziej chronić użytkowników przed przypadkowym włożeniem palców, rozebraniem czegoś z ciekwości i tak dalej, te dzieciaki miewają różne pomysły na poznawanie świata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 22.11.2009 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 No to przecie właśnie gadał sSiwy i ja tyż. .... ... nie czytałem .... przepraszam jeśli się powtórzyłem ... Myslę, że wazna bardzo będzie jedna rzecz: wszechstronne sprawdzenie tego sprzętu pod względem bezpieczeństwa. Powinny byc tak zabezpieczone, aby jan najbardziej chronić użytkowników przed przypadkowym włożeniem palców, rozebraniem czegoś z ciekwości i tak dalej, te dzieciaki miewają różne pomysły na poznawanie świata. ... no teraz to już nic nie kupimy .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 22.11.2009 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 No to przecie właśnie gadał sSiwy i ja tyż. .... ... nie czytałem .... przepraszam jeśli się powtórzyłem ... czytałem Siwego' ale pewnie bez zrozumienia to było przed ..... piwem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 22.11.2009 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 [ Myslę, że wazna bardzo będzie jedna rzecz: wszechstronne sprawdzenie tego sprzętu pod względem bezpieczeństwa. Powinny byc tak zabezpieczone, aby jan najbardziej chronić użytkowników przed przypadkowym włożeniem palców, rozebraniem czegoś z ciekwości i tak dalej, te dzieciaki miewają różne pomysły na poznawanie świata. i tu jest problem Bo nie chodzi tu o bezmyślne zbombardowanie dziciaków bodźcami (głównie świetlnymi), chodzi o danie możliwości poznawania przez różne bodźce, ale najważniejsze jest bezpieczeństwo, czego niestety lampka, czy fontanna z kilkadziesiąt złotych nie gwarantuje. Proponując podjecie działań prowadzących do stworzenia takiej sali, miałam na myśli świadomą terapię, a nie ładny pokoik, ze srylionem lampek , który jedyne co moze zrobic, to spwodowa napad epi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 22.11.2009 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 miałam na myśli świadomą terapię, a nie ładny pokoik, ze srylionem lampek gdzieś w głebi wiedziałem, że źle sprawę rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 22.11.2009 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Tez uwazam tak jak malka. Jezeli osrodek ma sie starac o dofinansowanie z UE to nie ma co oszczedzac, poniewaz istnieje minimalna kwota dotacji. Duze projekty wygladaja lepiej... Na pewno Unia nie da kasy na lampki z allegro. Wazne sa wszelkie atesty itp. Potem przyjdzie jakakolowiek kontrola do osrodka i stwierdzi, ze wszystko do d... i tyle bedziemy z tego mieli. Tu nie ma zartow, na tym trzeba sie znac. "Ortopedycznymi" butami z placu mozna sobie zrobic wiecej krzywdy niz pozytku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 22.11.2009 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 .... Duze projekty wygladaja lepiej... Na pewno Unia nie da kasy na lampki z allegro. .... żeby EU dało kasę (Unia nie daje ... tylko raczej oddaje i trochę dodaje) .... należy ją najpierw wydać .... i mieć .... i napisać projekt ... i za tym chodzić .... ... a ja za tym chodzić nie będę ... mówię szczerze ... a Wy ? (pytanie nie dotyczy dandiego) ... nie umniejszałbym w związku z tym roli rzeczy z Allegro ... czy innego tam .... gdyby choć trochę dały "szczęścia" dzieciakom .. ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 22.11.2009 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Mozna tez im przez przypadek zepsuc wzrok na przyklad. Wszyscy chcemy dac im troche szczescia, nalezy to jednak robic madrze i ze znajomoscia tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 22.11.2009 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Mozna tez im przez przypadek zepsuc wzrok na przyklad. ... ... możesz wyjaśnić małgoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 22.11.2009 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Mozna tez im przez przypadek zepsuc wzrok na przyklad. ... ... możesz wyjaśnić małgoś ? A mozesz dac gwarancje, ze dlugotrwale patrzenie na srylion drgajacych zarowek nie zepsuje dzieciakom wzroku? To jest tylko przyklad. Profesjonalny sprzet jest... profesjonalny. Gdybysmy sie na tym znali, potrafilibysmy stwierdzic, na czym sie da oszczedzic. W przeciwnym wypadku mozna im zrobic krzywde. Nie znam przepisow, ale wydaje mi sie, ze nie mozna w takim osrodku po prostu uzywac czegokolwiek. Jak mowila malka, jest ustawa, wymogi, atesty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 22.11.2009 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 .... Gdybysmy sie na tym znali, potrafilibysmy stwierdzic, na czym sie da oszczedzic. .... ... święta racja .... .... być może w tym temacie nie da się oszczędzić .... ... ja się nie znam .... ale widzę na rynku tyle rzeczy typu "srylion żarówek" za 500 złotych ... które "świecą" tak samo jak te za 100 złotych .... PS. a będziesz "chodziła" za unijnymi pieniędzmi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 22.11.2009 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 .... Gdybysmy sie na tym znali, potrafilibysmy stwierdzic, na czym sie da oszczedzic. .... ... święta racja .... .... być może w tym temacie nie da się oszczędzić .... ... ja się nie znam .... ale widzę na rynku tyle rzeczy typu "srylion żarówek" za 500 złotych ... które "świecą" tak samo jak te za 100 złotych .... PS. a będziesz "chodziła" za unijnymi pieniędzmi ? Jestem fizycznie za daleko, zeby za nimi chodzic, ale moge pomoc pisac wniosek, nie widze problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 22.11.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Jestem fizycznie za daleko, zeby za nimi chodzic, ale moge pomoc pisac wniosek, nie widze problemu. ... w tym sęk .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Złociutka 22.11.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Wydaje mi się, że warto to podzielić na dwa tematy: 1. Baciki - sala dla dzieci. 2. Baciki prezenty pod choinkę. Bo się pogubimy. Mam nadzieję, że dandi się tym zajmie jak położy dziedzica spać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 22.11.2009 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Uważam, że projekt na dofinansowanie - forum nie jest w stanie tego załatwić. Do napisania projektu potrzebny jest ogrom wiedzy, umiejętności i czasu, sądzę, że za duży, aby ktokolwiek mógł to zrobić na zasadzie pomocy i posiedzenia po pracy nad tym. Chyba rzeczywiście, jak mówi Złociutka, trzeba sprawy podzielić na dwie - sprawy sali i sprawy świąteczne. Może trzeba by sprawy sali na moment odłożyć, przemyśleć, posprawdzać, a póki co zająć się przygotowaniami do świąt, bo przecież coraz już do nich bliżej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts