Zochna 09.12.2008 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 dopiero udało mi się wleźć do sieci - nie zdążę niestety z żadną paczką , ale proszę nr konta na priv. jestem pod wrażeniem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 09.12.2008 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 W takim razie ja w niedzielę jadę z paczką do celu, czyli do Ciebie Dandi Jeśli ktoś z wawy coś będzie chciał przekazać, to nie ma problemu mam trampki/halówki dla wszystkich 15 + dodatkowe na rosnące szybko nóżki ok.6 par/jeszcze sie nie doliczyłam, bo zostały w samochodzie:( / Od Państwa od których kupowałam część trampek/tych dla młodszych dzieci/ dostałam kilka nowych kaset video z kreskówkami i takie kolorowe zeszyty z bajką i kolorowankami Rasia , ja miałam jutro kurierem wysyłać , ale może jak jedziesz to Ci dopakuję swoje klamoty , to się kubki nie potłuką. A jedziesz przy okazji czy specjalnie do Dandiego ? Jeśli chcesz mogę pojechać razem z Tobą , to się będziemy mogły za kółkiem zmieniać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 09.12.2008 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Paczka w drodze!!! Poszedł priorytet, więc jest szansa!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 09.12.2008 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 W takim razie ja w niedzielę jadę z paczką do celu, czyli do Ciebie Dandi Jeśli ktoś z wawy coś będzie chciał przekazać, to nie ma problemu mam trampki/halówki dla wszystkich 15 + dodatkowe na rosnące szybko nóżki ok.6 par/jeszcze sie nie doliczyłam, bo zostały w samochodzie:( / Od Państwa od których kupowałam część trampek/tych dla młodszych dzieci/ dostałam kilka nowych kaset video z kreskówkami i takie kolorowe zeszyty z bajką i kolorowankami Rasia , ja miałam jutro kurierem wysyłać , ale może jak jedziesz to Ci dopakuję swoje klamoty , to się kubki nie potłuką. A jedziesz przy okazji czy specjalnie do Dandiego ? Jeśli chcesz mogę pojechać razem z Tobą , to się będziemy mogły za kółkiem zmieniać... Jadę specjalnie O rety - zapraszam ze mną Gwoździk ma komputer podrzucić Ale i kubki się zmieszczą!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 09.12.2008 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 W takim razie ja w niedzielę jadę z paczką do celu, czyli do Ciebie Dandi Jeśli ktoś z wawy coś będzie chciał przekazać, to nie ma problemu mam trampki/halówki dla wszystkich 15 + dodatkowe na rosnące szybko nóżki ok.6 par/jeszcze sie nie doliczyłam, bo zostały w samochodzie:( / Od Państwa od których kupowałam część trampek/tych dla młodszych dzieci/ dostałam kilka nowych kaset video z kreskówkami i takie kolorowe zeszyty z bajką i kolorowankami Rasia , ja miałam jutro kurierem wysyłać , ale może jak jedziesz to Ci dopakuję swoje klamoty , to się kubki nie potłuką. A jedziesz przy okazji czy specjalnie do Dandiego ? Jeśli chcesz mogę pojechać razem z Tobą , to się będziemy mogły za kółkiem zmieniać... Jadę specjalnie O rety - zapraszam ze mną Gwoździk ma komputer podrzucić Ale i kubki się zmieszczą!!! Tylko napisz szczerze - jak wolisz myknąć sama to nie ma sprawy - bo jak pojedziemy razem , to wiesz , skazane będziemy na siebie A jakie masz autko? Jak mało miejsca to mogę wziąć mężowego Scenica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 09.12.2008 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 W takim razie ja w niedzielę jadę z paczką do celu, czyli do Ciebie Dandi Jeśli ktoś z wawy coś będzie chciał przekazać, to nie ma problemu mam trampki/halówki dla wszystkich 15 + dodatkowe na rosnące szybko nóżki ok.6 par/jeszcze sie nie doliczyłam, bo zostały w samochodzie:( / Od Państwa od których kupowałam część trampek/tych dla młodszych dzieci/ dostałam kilka nowych kaset video z kreskówkami i takie kolorowe zeszyty z bajką i kolorowankami Rasia , ja miałam jutro kurierem wysyłać , ale może jak jedziesz to Ci dopakuję swoje klamoty , to się kubki nie potłuką. A jedziesz przy okazji czy specjalnie do Dandiego ? Jeśli chcesz mogę pojechać razem z Tobą , to się będziemy mogły za kółkiem zmieniać... Jadę specjalnie O rety - zapraszam ze mną Gwoździk ma komputer podrzucić Ale i kubki się zmieszczą!!! Tylko napisz szczerze - jak wolisz myknąć sama to nie ma sprawy - bo jak pojedziemy razem , to wiesz , skazane będziemy na siebie A jakie masz autko? Jak mało miejsca to mogę wziąć mężowego Scenica? Dobroszko miła, jak tylko wytrzymasz moją "sztywną" nóżkę i jeszcze ze mną pogadasz, to damy radę i moją combicorolką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAMARKA 09.12.2008 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Witam wszystkich Nie wytrzymałam musze napisać mimo iz niestety nie moge włączyć się do akcji Mam nadzieje ze nie będziecie mi tego mieli za złe Śledzę ten watek od wczoraj, płączę i cieszę się na zmianę. Cieszę się że jest tylu kochanych ludzi, którzy zaangażowali sie w tę akcję! I że istnieje Dandi i Złociutka i wogóle Wy wszyscy , ludzie o Przeogromnych Sercach. a płaczę nad nieudolnościa państwa i systemu. Chciałam Wam powiedzieć że pracowałam w podobnym ośrodku jak Dandi. I niestety są to okrutne fakty ale tak się dzieje w wielu podobnych ośrodkach Że życie tych dzieciaczków to horror! I to że są takie a nie inne to niestety nie ich wina. Zabiera się je z rodzin bo patologia, a w tych ośrodkach niewiele lepiej. Tu gdzie pracowałam dzieci były bite!!!!!!!!! , nazywane potworami!!!!. I rzeczywiście z pozoru mogło się wydawać ze to bestie. codziennie jakas awantura wybryki policja , pogotowie itp. Ale jak im sie okazało troszke serca i zrozumienia, to oddawały podwójnie! Oczywiście nie odrazu. Bo one juz nie ufaja, nie wierzą dorosłym bo tylko same krzywdy z ich strony. Ale wiecie co? One sie strasznie ucieszą z tych prezentów! Wiem bo sama kiedys zorganizowałam podobna akcje- przyznam szczerze że duzo , duzo skromniejszą.Darami były rzeczy w większości używane(ale wszystko od ubrań do zabawek , niezbędników ,rzeczy potrzebnych) I rzeczywiście. Na zewnątrz nie było widać wielkiego entuzjamu czy wdzięczności. Ale wieczorem, jak przeszłam się po pokojach(pracowałam w internacie), każde z nich , ale to dosłownie każde, przytulało do siebie maskotki, poprzebierane było w "nowe" ubrania, porozstawiało na pólkach gadżety! Dodam tylko że były też dzieciaki z uposledzeniami w róznym stopniu, również osoby , które ukończyły 16 lat i czekały na swoje miejsce w ....poprawczaku!!!! Dlatego taka akcja ma sens, dla maleńkiej chwili radości! W ich serduszkach zostanie ślad, one to zapamiętają! (tak jak zapamiętały na zawsze tamta akcję) A jak walczyć z systemem? nie wiem. Ja dzięki próbom podjęcia jakichkolwiek akcji walki o poprawę bytu tych istotek dostałam pismo że niestety cięcia w budżecie i jako najkrótszy stażem pracownik........ ......że nie wspomnę jak dzieci płakały Pszepraszam jeszcze raz że 'nie w temacie'... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 09.12.2008 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Dandi, podziwiam Ciebie i Twoją żonę. Wspaniali z Was ludzie. Super pomysł! Czekam na PW rasia jedziecie przez Węgrów - Sokołów czy Siedlce - Łosice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 09.12.2008 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 rasia to się jakoś domówimy przed niedzielą ZNasz tam trasę? ja się nigdy w te rejony kraju nie wypuszczałam Podeślę Ci namiary do mnie na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 09.12.2008 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Dandi, podziwiam Ciebie i Twoją żonę. Wspaniali z Was ludzie. Super pomysł! Czekam na PW rasia jedziecie przez Węgrów - Sokołów czy Siedlce - Łosice? A jak sobie TomKa życzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 09.12.2008 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 rasia, droga chyba ta sama ... mogę wybierać to wolałabym przez Mińsk - Siedlce - Łosice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 09.12.2008 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 to dopiero będzie voyage połowę FM poznamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 09.12.2008 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Ale Wam fajnie. Mam nadzieje, ze fotostory bedzie w tym watku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 09.12.2008 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Ale Wam fajnie. Mam nadzieje, ze fotostory bedzie w tym watku. Małgoś , wskakuj w autko i spotykamy się u Dandiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 09.12.2008 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Ale Wam fajnie. Mam nadzieje, ze fotostory bedzie w tym watku. Małgoś , wskakuj w autko i spotykamy się u Dandiego Niestety nie mam w co wskoczyc. I w niedziele pracuje. Ale bez zdjec z trasy sie tu nie pokazujcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 09.12.2008 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 dandi spóźniona tu przypędziłam ale jestem1 więc czym prędzej mi numer konta na priv ślij, bo z paczką nie dam rady.. czekam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 09.12.2008 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Ale Wam fajnie. Mam nadzieje, ze fotostory bedzie w tym watku. Małgoś , wskakuj w autko i spotykamy się u Dandiego Niestety nie mam w co wskoczyc. I w niedziele pracuje. Ale bez zdjec z trasy sie tu nie pokazujcie. Specjalnie dla Ciebie będę cykała wszystkie widoczki zza okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 09.12.2008 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Ale Wam fajnie. Mam nadzieje, ze fotostory bedzie w tym watku. Małgoś , wskakuj w autko i spotykamy się u Dandiego Niestety nie mam w co wskoczyc. I w niedziele pracuje. Ale bez zdjec z trasy sie tu nie pokazujcie. Specjalnie dla Ciebie będę cykała wszystkie widoczki zza okna I mam nadzieje, ze wszystkich Forumowiczow, ktorzy beda stali przy drodze i Wam machali tez zlapiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 09.12.2008 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 wywaliło mnie z neta na trochę rasia, droga chyba ta sama ... mogę wybierać to wolałabym przez Mińsk - Siedlce - Łosice TomKa mówisz - masz w końcu gps nie po to by se gadał do siebie Dobrosiu już ci ślę wszystko na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 10.12.2008 01:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Witam wszystkich Nie wytrzymałam musze napisać mimo iz niestety nie moge włączyć się do akcji Mam nadzieje ze nie będziecie mi tego mieli za złe To bardzo wazne, co napisalas i niczego nikt nie ma Ci za zle. Wiekszosc z nas nie wie dokladnie, jak wyglada rzeczywistosc w takim miejscu i chociaz wyobraznie niektorzy z nas maja bujna, kazde przyblizenie tego, co sie tam moze dziac, co te dzieci moga czuc itd. jest dla nas cenne. Krew sie we mnie burzy tak jak pewnie w wiekszosci z nas, ze niczego nie da sie zmienic i ze jedyna konsekwencja ostrej akcji moze byc to, ze najlepsi wychowawcy straca prace. Tez tak mysle jak Ty, ze moze te dzieci nie beda umialy okazac wdziecznosci, co nie znaczy, ze nie beda jej czuly. Wiele by mozna na ten temat pisac, a Ty z pewnoscia wiesz bardzo wiele. Badz z nami duchem i klawiatura i czekaj z nami na relacje Dandiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts