Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POMAGAM W ŚWIĘTA

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

co do tej ciastoliny, dokupię 12 szt co razem z Barboosowymi da 22szt -czyli dla wszystkich chodzących , niech się maziają do woli :lol:

LISTA:

Odzież:

dresy - m. B (ale jeszcze nie wiadomo ile sztuk ----???????

spodnie dresowe karolcia14m FM - 6 par, rozm 122 i 134, chłopięce ----22 szt (rozmiar???)

bluzki z którkim i długim rękawem 4 dł. rękaw (3x110 1x122) 2 Kr. rękaw (112) -malka FM ----22szt(rozmiar??)

skarpety Nelli Sza (62 pary, wg rozm. podanych przez Bonę) FM

skarpeto-papcie---- 28 szt

bielizna (majtki) pasie FM

śliniaki w każdej ilości - Żelka 16 sztk FM + tabaluga1 -19 sztukFM

gumki do włosów dla dziewczynek rasia FM kilka kompletów, daggulka - 5 kompletów

Higiena

szampony - Dandi FM

mydła w płynie - Dandi FM

żle pod prysznic - Dandi FM

pasty do zebów zabina FM

szczoteczki rasia FM

ręczniki - Coolibeer

Zabawki

pluszaki DPS FM

pluszaki z pozytywką - Efilo

książeczki z twardymi kartkami 7 szt. malka ----FM 21szt

miękkie ksiązkeczki materiałowe tabaluga1-10 sztuk FM(ale gumowe) ----18szt

samochody pasie FM

klapki pod prysznic - ----28 szt

grające telefony Positive B - 5 szt ----23szt

bączki tabaluga1 FM 23 sztuki ----5szt

klocki z pianki Positive B - 5 szt ----23szt

malowanki 22 komplety daggulka FM ----6szt

ciastolina 10 kpl Piekarz FM 12szt KamaG FM

4 karuzelki na łóżko Armidia FM -----???

2 projektory snów Armidia FM -----???

zakreślacze rasia FM

2 komplety duzych plastikowych klocków (K3S i k3D) trochę ciepłej odzieży dla młodszych chłopców malka FM

aniołki na gwiazdce pasie FM

deficyty na czerwono :wink:

Do skarpet dorzuciałam TO sztuk 2

Wiem, że ciastolina już jest, ale ja to kupiłam wcześniej, tylko nie pisałam. Pewnie się przyda :wink:

Czekam na dostawę. Jak tylko przyjdą paczki, to spakuję do jednej i wyślę do SZEFA 8)

Miłej niedzieli!

Najważniejszego nie napisałam, proszę zaktualizować powyższą listę dla osób "niewtajemniczonych" dla lepszego oglądu całości sytuacji. Nie chcą czytać po kawałku. Chcieliby spojrzeć na całość i ewentualnie dokupić to, co jeszcze jest potrzebne. Dziękuję.

Witam wszystkich, w piątek przyszły poduszeczki z poszewkami. Są cuuuuuuuuudne! dzieciaki pytały czy to juz mikołaj przyszedł.Bardzo dziękuję w imieniu swoim. dzieci i personelu. śliczne są bajkowe motywy na poszewkach. Dzieciaki chodzą z poduszkami pod pachą dosłownie wszędzie(na świetlicę, do pielęgniarek, nawet do szkoły chciałyby je brać) . Bardzo wam dziękujemy za pamięć o nas.

Jednak naprawdę może ktoś by mógł przybyć na nasz a wigilię.18 GRUDNIA (PIĄTEK) GODZ. 16.00. Niestety nie mogę zmienić tego terminu bo już zostały trochę wcześniej wysłane zaproszenia na ten dzień.

A może ktoś chciałby przebrać się za mikołaja i wręczyć te wspaniałe prezenty dzieciom? Tak sobie głośno myślę...

Dzieciaki chodzą z poduszkami pod pachą dosłownie wszędzie(na świetlicę, do pielęgniarek, nawet do szkoły chciałyby je brać)

No bo to są dzieci szczególne. Ja nazywam Ich Aniołami na Ziemi. :D Potrafią się cieszyć z rzeczy, które „zdrowy ludzie” nawet nie zauważają. (Mój syn lubi bawić się z pudelkami po serkach i jogurtach. :wink: )

Dlatego radość dawania im czegokolwiek jest większa. No i z Nimi to zawsze wiadomo, na czym się stoi. :D Nie udają niczego. Jak by im się nie spodobało to by wywalili i już. :lol:

A jak wszędzie zabierają, to znaczy, że udany zakup był. :D

DANDI NA MIKOLAJA.

POPIERAM PRZEDMÓWCZYNIĘ :lol:

CICHO GŁUPIE!!!

Ja nie mogę. Ja odstrojony w jakiś skromny garnitur będę świecił świeżo malowanymi zębami do kamery i tłukł jakiejś podrzędnej redaktorce z kanału o oglądalności rzędu Tele 5 że "ach ależ to nic takiego" "bo przecież każdy ma w sobie dobroć" "ależ niech Pani przestanie - to tylko taki mały gest" po czym zakończę wywiad banałem w stylu: "wystarczy chcieć aby marzenia zamieniły się w rzeczywistość", kurtyna, orkiestra tusz, wszyscy płaczą w tle leci Lulajże Jezuniu

Ja sobie nie dam odebrać szansy zaistnienia w mediach!!!!!

Nell, ale od ostatniej aktualizacji nic się nie zmieniło:

do wzięcia są wciąż:

- kapcie - 28 par

- T-shirty - 22 szt

- longslave - 24 szt (tu wzory chłopięce i dziewczęce)

z poprzedniego roku:

- czapki i szaliki...? - 28 kpl.

- rękawiczki - 28 par

chyba, że ktoś ma jeszcze jakies pomysły w celu pokolorowania dzieciom szrej codzienności w Święta

Bona czemu klapy nie?

Maja, ale po co ma to iść okrężną drogą. Kup tyle koszulek ile wyjdzie za te pięć dych i podaj nasz adres wywyłki. Resztę może ktoś dokupi.

No właśnie. Fajnie byłoby gdyby kazdy podając nową propozycję wyposażenia paczki bożonarodzeniowej, linkował rzecz którą proponuje np na Allegro. Ułatwi to sprawę zabieganym.

DANDI NA MIKOLAJA.

POPIERAM PRZEDMÓWCZYNIĘ :lol:

CICHO GŁUPIE!!!

Ja nie mogę. Ja odstrojony w jakiś skromny garnitur będę świecił świeżo malowanymi zębami do kamery i tłukł jakiejś podrzędnej redaktorce z kanału o oglądalności rzędu Tele 5 że "ach ależ to nic takiego" "bo przecież każdy ma w sobie dobroć" "ależ niech Pani przestanie - to tylko taki mały gest" po czym zakończę wywiad banałem w stylu: "wystarczy chcieć aby marzenia zamieniły się w rzeczywistość", kurtyna, orkiestra tusz, wszyscy płaczą w tle leci Lulajże Jezuniu

Ja sobie nie dam odebrać szansy zaistnienia w mediach!!!!!

To teraz spowiadaj się:

-jaki to kanał

-kiedy będzie emitowany tenże wywiad

Maja, ale po co ma to iść okrężną drogą. Kup tyle koszulek ile wyjdzie za te pięć dych i podaj nasz adres wywyłki. Resztę może ktoś dokupi.

np. dlatego, że jak odliczę koszt przesyłki to wiele za to nie kupię a mam tylko 5 dych a nie 7 i w tym przypadku "karmienie" PP/kuriera przy paru sztukach wydaje mi się kosztownym dodatkiem. Mój drobny zakup sprawy nie załatwi.

Z tego właśnie powodu wolałabym dorzucić się do osoby, która może zrobić większy zakup.

Jak nie będzie kolejnego chętnego na koszulki do końca tygodnia to pieniądze wpłacam Małgosi.

I niestety, właśnie tak beznadziejnie potrafi wyglądać czasem druga strona medalu w kwestii prośby "20 zł albo i więcej"...