Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POMAGAM W ŚWIĘTA

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ja też bym coś kupił ...

poproszę nowy tłumik do mojego jeździdła, bo juz nie ma czego spawać :oops:

a serio Bona mówiła by klapki sobie darować, Brat moze dokupisz trochę książeczek z twardymi stronami, ja mam 7, jutro dokupię jeszcze kilka

tu sa fajne, ale dostępne też w każdym markecie

http://www.dzieciuszek.net/pokaz_podkat.php?idkat=28

Można jeszcze kupować spodnie dresowe. Mamy dresy dla każdego dziecka, a spodni dresowych jest tylko 6 par.

Prezenty rozdawane będą 18 grudnia w piątek. Najlepiej by było, żeby wszystko spłynęło do poniedziałku 14 grudnia, a nawet wcześniej. To jeszcze 2 tygodnie, więc sądzę, że na pewno się uda :)

Mamy w tym roku mniej czasu niż w ubiegłym, więc wolelibyśmy ogarnąć wszystko tak wcześnie jak się da.

Kochani, a na co w zasadzie jest kasa? :roll: Moze by cos wymyslec fajnego? Bo rzeczy z listy znikaja... :roll:

na słodycze. w tamtym roku kupując cukierki dzieciakom wyglądaliśmy ze Złociutką jak wycieczka z Białorusi: Nutella, ptasie mleczko, Coca cola, batony. Raz w roku się dzieciakom należy

Kochani, a na co w zasadzie jest kasa? :roll: Moze by cos wymyslec fajnego? Bo rzeczy z listy znikaja... :roll:

na słodycze. w tamtym roku kupując cukierki dzieciakom wyglądaliśmy ze Złociutką jak wycieczka z Białorusi: Nutella, ptasie mleczko, Coca cola, batony. Raz w roku się dzieciakom należy

No ale nie wszystkie moga... :roll:

Now ięc dla tych co mogą... ale naprawdę nie wszystkie mogą? Może niech się Bona wypowie.

Nie macie wrażenia, że jakoś mało w tych naszych prezentach elementów zabawkowych? dziecięcych? dresy i kapcie są OK (Gwoździk, może kolorowe kapcie?????) ale z zabawek to tak sobie zaszaleliśmy. Zestawy od barbossy są boskie. Wczoraj przyszedł pojedynczy dla Maćka który kupiłem mu na Mikołajki, i już nie mogę się doczekac kiedy wwalę w te farby paluchy i pomażemy z synem po bristolu.

Nie miałam dostepu do netu, ale już mam więc się melduję. Do osrodka doszły kołdry i poduszki. Są naprawdę super, leciutkie i ciepłe. Narazie ich nie nawlekamy bodopiero w piatek będziemy zmieniać dzieciakom pościel na nową. Dzieciaki leżące już leżą pod nowymi kołderkami. :D

W sprawie słodyczy to kazda ilość i forma jest dozwolona. Dzieciaki leżące (oprócz 2 osób) też mogą polizać np.kawałek czekolady. Ale mamy jedną dziewczynkę z cukrzycą, więc dla niej muszą być słodycze bez cukru.

Naajbardziej sprawdzają się cukierki czekoladowe, nutella, chipsy, .

Przyszły też pluszaki , rozdaliśmy je dzieciakom (znowu myślały, ze to juz od mikołaja :D ).

Na razie za wszystko serdecznie dziękujemy. ps. Bardzo zależy mi na tych karuzelkach co sie je wiesza nad łóżeczkami :oops: .

Uprzejmie donoszę, że paczkę dzisiaj wysłałam. Za to wsadzanie baterii do tych radyjek przyprawiło mnie prawie do obłędu (całe szczęście że tylko 28 sztuk :roll: ) Ale co tam! każde radyjko już w 100% sprawne i gotowe do użycia :wink:

ps.mojej córci najbardziej podobało się testowanie latarki :roll:

Bluzeczki z długimi rękawkami mam już prawie wszystkie. Kupowałam różne, kolorowe i we wzory, kurcze, nie wiem czy dobrze, ale tak sobie myślałam, że dzieci w takich ośrodkach chyba bardzo chcą się od siebie różnić. Myślę, że część z nich wyjdzie już za dwa dni. Kilka musiałam kupić nie przez allegro, tylko u siebie w mieście, więc dojdą drugą paczką. Teraz zaczynam się bać romiarówki: czy aby będą pasować na dzieci...

ja już też kompletuje resztę, a czy jakieś osobiste pluszaki od moich dzieciów mogę podesłac, czy będzie za dużo :roll: a jeszcze pytanie majtkowe w sieciówkach są pakowane po kilka sztuk w jednym opakowaniu i czy nie będzie kichy jak prześlę Wam takie zbiorowe opakowania a Wy na miejscu porozdzielacie do konkretnych paczek :roll: