Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POMAGAM W ŚWIĘTA

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

... gdzie są pozytywki i projektory snów?

... 3 schodki w dół i na lewo, w szarym pudełku

no jednak nie...

Pytanie mam. W czyjej paczce były takie kulki z mikołajem w środku co jak się trzęsie to pada snieg? Jak się ktoś przyzna to nie nabiję :)

Dandi, czy dalej nie wiadomo, co z tymi pluszakami?

Ja je 4 grudnia wysłałam, może by ktos jakieś info czy doszło czy nie ma?

Bo w razie czego jeszcze zdążyłabym na pocztę z reklamacją. :-?

spakowane. Padam na ryja. Paczki wyszły super. Udało nam się z nadwyżek zmontować dodatkowe paki z :

1 - gadżetami, w razie gdyby wyniknął konflikt koleżeński. Mamy z czego uzupełnić podczas imprezy

2 - kosmetykami: dzieci będą miały na później

3 - zabawkami: będą do wspólnego użytkowania w świetlicy

4 - ubranimi bo dzieciaki niszczą i należy mieć rezerwy

Paczki są zindywidualizowane i każde dziecko dostanie to co lubi najbardziej w kolorach które lubi. Każdy karton jest podpisany i jutro pojadą busem do Bacik. Tam pracownice we własnym zakresie popakują je w kolorowy papier i przykleją kokardę. Za papier i kokardy zapłacimy my. Jako, że Bona znalazła sponsorów na słodycze, postanowliśmy, że pieniążki, które udało nam się zebrać wciąż będziemy mieli u siebie i wydamy je kiedy zajdzie potrzeba zakupu czegoś konkretnego bo zasypywanie dzieciaków słodyczami, których i tak dostaną pod dostatkiem nie ma większego sensu.

Padł pomysł, żeby częśc tych pieniędzy przeznaczyć na owoce na wigilijny stół, ale jako, że oprócz dzieci będzie tam całkiem sporo zaproszonych gości: oficjeli świeckich i duchownych, obsługi, sponsorów, odmówiłem. Czułbym się nieswojo karmiąc tych wszystkich ludzi owocami kupionymi za pieniążki, które przeznaczyliście na dzieci.

Do Bacik pojechały też w charakterze paki kolektywnej takie rzeczy jak: używane ubrania, magnetofon z płytami, śliniaki i szczoteczki do zębów od Rasi. Będą przetrzymywane pod kluczem w gabinecie Bony i wydawane dzieciom kiedy zniszczą się te, których aktualnie używają.

Wielka szkoda, że dużo z rzeczy nie doszło do nas. Klocki od Kruelci (ale sprawę wciąż wyjaśniamy), paczka Nelli, kapcie od Irmy i nie wiem co jeszcze.

Paczki, które dotrą po terminie przekażę bezpośrednio Ośrodkowi rękami Bony Dei i to Ona rozdysponuje te rzeczy pomiędzy dzieci.

Wciąż mam w dypozycji 500 zł od anonimowego darczyńcy, który przeznaczył je na lampki i inne gadżety dające efekty świetlne ale doszliśmy do wniosku z Boną, że zorganizujemy dzieciom "dzień światła" czy coś w ten deseń np. po feriach... tak, żeby nie zagłaskać kotka. Chyba, że życzeniem darczyńcy jest ofiarowanie lampek teraz. jeżeli tak, proszę o sygnał na prv.

DPSiu - pluszaki cieszą dzieci od tygodnia.

Śpijcie dobrze. Zdjęcia wstawię jutro dobra?

ja tak uważam

pzdr

a ja uważam, że koszulki od Ciebie to pomysł w dechę. Każde dostało po 3-4, tak do spania. Wyobrażam sobie te maleństwa w płachtach po kolana z nazwiskiem ulubionego piłkarza. Serio mnie rozczuliły i zadbałem o to żeby każdy dostał.

No dobra, nie każdy, baby nie!

Dandi... Jestes nasza jedyna gwarancja, ze rzeczy i kaska sa rozdysponowane wlasciwie

dokładnie więc nawet jak Wam napiszę, że kupiłem dzieciom różańce chociaż w rzeczywistości pojadę na dwudniową imprezę do Manieczek ZA WASZE to i tak będziecie musieli pokładać w Bogu nadzieję, że to co piszę jest prawdą :)

Tak serio to poczułem wagę odpowoiedzialności za moje decyzje dopiero wtedy kiedy na obiedzie z Nefer i Kruelcią, Nefka wygłosiła znamienne zdanie: dla forumowiczów jesteś jedynym gwarantem tego, że pieniądze i dary nie pójdą na zmarnowanie. Albo Ci ufamy i wierzymy, że zostanie to wykorzystane właściwie albo nie bawimy się w pomoc Bacikom.

Póki co w moim odczuciu nie sprzeniewierzyłem żadnej złotówki ani żadnej rzeczy, którą przeznaczyliście dla dzieci. Zobaczymy na ile mi starczy moralności hłe hłe hłe... zarechotał złośliwie Dandi zajadając się świąteczną czekoladą wyciągniętą z paczki :)

Dawaj zdjątka

owy nie ma. Uczciwie pracuję od 6:30 i zdjęcia wrzucę jak powrócę do dom! Tu nie mam kabla, prawa, czasu itepe.

znowu będziesz się rozpychał przy moim stole wigilijnym. :evil:

bez żony nie zasiadam. Ostatnio rozpychałem się bez Złociutkiej i mnie uwiodłaś!!!!! :evil:

Że też Ci pypeć na jęzorze nie wyrasta jeszcze! :evil:

Ty się tak rozpychasz, że i dla dwojga miejsca starczy. :p