Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POMAGAM W ŚWIĘTA

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dandi dzis Twoja Wigilia!

Zycze Tobie i Twojej Rodzinie Zdrowia i Wszystkiego Dobrego a Tobie jeszcze do tego abys zawsze pozostal taki pokrecony! :D :D :D

http://cdn2.ioffer.com/img/1154242800/_i/13356009/1.jpg

Joyeux Noël et Bonne Année! :D :wink:

No coz, moze mam dzisiaj zly humor, ale nie podoba mi sie to. Dopoki dandi dbal o wszystko, sam zanosil paczki itp., mielismy relacje na biezaco, z tego tez bral sie nasz power. W tym roku paczki wreczyli lokalni "duszpasterze" - ciekawe, co do nich dolozyli w ramach dzielenia sie z bliznim? Bardzo sie zle z tym czuje mowiac szczerze. Murzyn zrobil swoje jak sie to kiedys bardzo niepoprawnie politycznie mowilo... :-?

No coz, moze mam dzisiaj zly humor, ale nie podoba mi sie to. Dopoki dandi dbal o wszystko, sam zanosil paczki itp., mielismy relacje na biezaco, z tego tez bral sie nasz power. W tym roku paczki wreczyli lokalni "duszpasterze" - ciekawe, co do nich dolozyli w ramach dzielenia sie z bliznim? Bardzo sie zle z tym czuje mowiac szczerze. Murzyn zrobil swoje jak sie to kiedys bardzo niepoprawnie politycznie mowilo... :-?

"murzyn może wypier..lać " :-?

jak się jeszcze bardziej niepoprawnie politycznie kończyło :-?

No coz, moze mam dzisiaj zly humor, ale nie podoba mi sie to.....

... mi też nie ...

....nie podobało mi już się to także rok temu, kiedy obiecałem swojemu Synowi, że zobaczy na zdjęciach , jak biedne, chore dzieci cieszą się z komputera, który przeznaczył na akcję "Pomagam ..." ... a ja mu w tym pomogłem ...

... Rok temu nawet się ubiegałem o zdjęcia z rozdania wszystkich fantów ...

i wcale ... ale to wcale nie ukrywam, że chciałem pokazać Juniorowi komu przekazał komputer ... ale się nie doczekałem ...

... w tegorocznej akcji nie angażowałem Juniora ... chociaż niewątpliwie mógłby oddać potrzebującym kilka gadżetów ... i sam wysłałem tylko kilka małych giftów ...

... i zdecydowałem .... jeżeli nie będzie w tym roku większości zdjęć darowanych rzeczy ...... to w następnym roku w Tej akcji nie uczestniczę ...

... bo uważam, że trochę pracy w ramach wklejania zdjęć ... to nic w stosunku do tego co zrobili Forumowicze .... i po prostu przyjemnie byłoby tak ze łzą w oku popatrzeć ... i tyle ...

PS. godzinę temu wysłałem dandiemu życzenia świateczne ... a teraz to ...

... nie czuję się z tym dobrze ... ale ja zawsze byłem optymistą

Z różnych przyczyn nie brałem udziału w tej akcji i może dlatego bardziej mi wypada napisać, to co napiszę – bo darczyńcom nie wypada, bo wszak wzięli udział w tym przedsięwzięciu z potrzeby serca, a nie dla poklasku.

Na początek uwaga – dla jasności. To co piszę nie dotyczy i nie jest skierowane do Dandiego. W moim odczuciu zrobił zbyt wiele niż „przypada” na jednego człowieka. Wielki szacunek za to co zrobiłeś i zapewne co będziesz kontynuował.

Napiszę wprost. Nie podoba mi się, w całej tej akcji, podstawa Dyrekcji ośrodka. Gdyby miała na względzie dobro dzieci, to już na drugi dzień po „akcji” dałaby temu wyraz, aby już „dzisiaj” zadbać aby tego rodzaju „akcja” była w przyszłym roku.

Olała Was drodzy darczyńcy – tu nie ma żadnych tłumaczeń, typu zepsuty telefon, fotograf, itp. Olała Was, mimo, że te paczki były zrobione kosztem Waszych rodzin.

Tak jak napisałem wyżej, wiem że dar był darem serca i nikt nie oczekiwał, ani nie oczekuje „wdzięczności”, ale:

- To nie Dandi ma wydzwaniać i szukać kontaktu, to był i jest zakichany obowiązek Jaśnie Pani Dyrektor – z racji dobra podopiecznych.

- Czy widział ktoś fotkę łóżka zasłanego pościelą z daru forumowiczów, ze stosownym podpisem?

- Czy widział ktoś fotkę dziecka z podpisem np. Krzyś ubrany w …… pochodzące z darów FM?

- A widział ktoś zdjecie radosnego Krzysia z zabawką?

- Mija 3 tydzień od wiekopomnej chwili, a w zasadzie nie wiadomo, czy paczki przygotowane z takim wysiłkiem trafiły do adresatów i kto je wręczał, bo jak znam życie ktoś sobie Wasze „poświęcenie” dopisał do zasług własnych.

Być może ostre słowa, być może nie jestem uprawniony aby tak pisać, ale szlak mnie trafia, bo właśnie w taki sposób „torpeduje” się tego typu akcje.

Jeśli uważacie, ze mój wpis nie jest uprawniony – skasuję go.

Ps. WOŚP z roku na rok zbiera więcej pieniędzy – z bardzo prostej przyczyny. Rodzice mogą pokazać swojemu dziecku fotografię jakiegoś malucha „zaopatrzonego” dzięki darowi WOŚP i powiedzieć: „widzisz, ta dziewczynka (chłopczyk) jest zdrowa(y), dzięki temu, że do puszki wrzuciliśmy 1zł”

Tylko tyle i aż tyle – to w odpowiedzi na wpis Gwoździk.

No coz, moze mam dzisiaj zly humor, ale nie podoba mi sie to. Dopoki dandi dbal o wszystko, sam zanosil paczki itp., mielismy relacje na biezaco, z tego tez bral sie nasz power. W tym roku paczki wreczyli lokalni "duszpasterze" - ciekawe, co do nich dolozyli w ramach dzielenia sie z bliznim?

o, a o tym to chyba nikt nie wiedział ... przynajmniej ja nie :o :o :o

No coz, moze mam dzisiaj zly humor, ale nie podoba mi sie to. Dopoki dandi dbal o wszystko, sam zanosil paczki itp., mielismy relacje na biezaco, z tego tez bral sie nasz power. W tym roku paczki wreczyli lokalni "duszpasterze" - ciekawe, co do nich dolozyli w ramach dzielenia sie z bliznim?

o, a o tym to chyba nikt nie wiedział ... przynajmniej ja nie :o :o :o

Nio. :roll: Moze slabo wyszli na zdjeciach? :roll: