Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POMAGAM W ŚWIĘTA

Recommended Posts

Najwyzej znowu po pisku dostane ale powiem. :roll:

A nie myslales dandi3 o zalozeniu fundacji na rzecz tych dzieci ??? Na pewno znajda sie osoby ktore by Ci w tym pomogly (aby znowu nie pisac tego slowa "prawnik" :lol: , ale na prawde taki ktos moglby podpowiedzic jak takie sprawy sie zalatwia)... zapalu i sil widac Wam nie brakuje.., moze fundacja bylaby dobrym pomyslem aby miec cos stalego... :roll: Na pewno wiaze sie to tez z duza praca, nie wiem tez jakie warunki trzeba spelniac aby w ogole zalozyc fundacje.., ale moze warto o tym pomyslec na przyszlosc... :roll:

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Maluszek deklarowala 12 szczotek do wlosow, a teraz ich w podsumowaniu nie widze. :wink:

Szczotki do włosów dla dziewczynek - Maluszek

Antyperspiranty - Maluszek 12 szt.

No prawie tak - Maluszek właściwie nie napisała ile deklaruje. W razie czego dokupię brakujące rzeczy no i oczywiście tę moją starą rozszarpię jak już pojawi się w domu - miała pilnować listy

Kupiłam 4 szczotki bo miały być tylko dla dziewczynek (wczoraj było wiadomo, że dziewczynek jest 4). O chłopcach Dandi pisał, że na jeża są przystrzeżni więc im szczotki nie potrzebne.. Antypersirany (12 szt.) zakupione.

Kupiłam 4 szczotki bo miały być tylko dla dziewczynek (wczoraj było wiadomo, że dziewczynek jest 4). O chłopcach Dandi pisał, że na jeża są przystrzeżni więc im szczotki nie potrzebne.. Antypersirany (12 szt.) zakupione.

MALUCH SPRINTEM NA POCZTĘ !!!!

GOŁ GOŁ GOŁ

Dandi Daniel się do mnie odezwał. Odpisałam i czekam na dalszą miłą konwersację :p W razie co trzymam w zanadrzu telefon do niego. Kurde, teraz mam wyrzuty bo ja tylko z dwoma balsamami do niego wyskoczę a Tolka pewnie z całym kartonem..

Jak będziesz robił następna akcję to tylko nie w grudniu bo krucho z kasą :p

GOŁ GOŁ GOŁ

paczka spakowana :D

napisałam do Rasi czy mogłaby i ją do Ciebie podrzucić. Czekam na info. Jeśli nie to dzisiaj wyślę priorytetem.

A nie myslales dandi3 o zalozeniu fundacji na rzecz tych dzieci ??? Na pewno znajda sie osoby ktore by Ci w tym pomogly

Patrząc na to co się dzieje i jak zadziałał nasz apel zacząłem się po cichutku nad tym zastanawiać... tak naprawdę po cichutku. Będę musiał pogadać o tym z Małgoś - ona jest prezesem fundacji - wie jak to działa... zobaczymy. Narazie eksploatuję się dla tego jednorazowego zrywu :D

Podobno moja paczka ma przyjść jutro.

Daj znać, ok?? :roll:

Aj promys 8)

Muszę też z Wami omówić jedną rzecz. Wczoraj przyjechał Mariusz odebrać pierwsze ręczniki (póki co towar pozyskany będzie leżał u niego bo w moim mieszkaniu za sprawą naszego nastepcy tronu jest niewiele miejsca). Zaproponował (oczywiście do rozważenia przez forumowiczów) żeby nie dublowac prezentów a więc nie dwa żele pod prysznic, trzy mydła i trzy szczotki do zębów, dwie pasty tylko po jednym bo jest duże ryzyko, że dzieci nie potraktują sprawy poważnie i mając trzy mydła będa uzywać trzech (jak się zgubi to sie nic nie stało) Zas resztę rzeczy dawkować im w miarę potrzeb czyli nastepna dostawa np na Wielkanoc lub wtedy kiedy dzieci będa tego realnie potrzebować.

Wychowawcy mają coś na kształt magazynku w pokoju nauczycielskim - można byłoby to tam zamknąć i w razie gdyby komus skończyło się coś lub zużyło - do wychowawcy marsz i dostaje nowe.

Sądzę, że to nie głupie. jeżeli mam alternatywę: wypachć paczkę mydłami i szczotkami do zębów lub zrobic z tego fajny zapas dla dzieci to chyba skłaniam sie ku drugiej opcji ale ja tu nie rządzę - poddaje pod opiniowanie.

Najwyzej znowu po pisku dostane ale powiem. :roll:

A nie myslales dandi3 o zalozeniu fundacji na rzecz tych dzieci ??? Na pewno znajda sie osoby ktore by Ci w tym pomogly (aby znowu nie pisac tego slowa "prawnik" :lol: , ale na prawde taki ktos moglby podpowiedzic jak takie sprawy sie zalatwia)... zapalu i sil widac Wam nie brakuje.., moze fundacja bylaby dobrym pomyslem aby miec cos stalego... :roll: Na pewno wiaze sie to tez z duza praca, nie wiem tez jakie warunki trzeba spelniac aby w ogole zalozyc fundacje.., ale moze warto o tym pomyslec na przyszlosc... :roll:

Zelijka, ja akurat wiem, jakie warunki trzeba spelnic i wszystko inne na ten temat, gdyz sama zakladalam fundacje w zasadzie bez pomocy prawnika. Potrzeba tylko 3 osob, aby bylo z czego zrobic zarzad. Potrzebna jest kasa na rejestracje (ciagle to zmieniaja, wiec nie wiem, ile teraz, ale pewnie cos kolo 250 zl) i na tzw. fundusz zalozycielski - minimum 1000 jesli nie prowadzi sie dzialalnosci gospodarczej. Jesli sie prowadzi to dodatkowy 1000. Statut moge w razie czego pomoc napisac. To jest w zasadzie podobne do zakladania spolki z o.o., tylko kapital mniejszy. No i trwa to pare miesiecy, zanim sad w koncu wpisze do KRS, zanim zalatwi sie NIP i REGON, zalozy sie konto. Siedzibe mozna miec w domu / mieszkaniu (powinien to byc wlasny lokal) i jesli nie prowadzi sie dzialalnosci gospodarczej i nie zatrudnia sie w fundacji zadnych osob, wiaze sie to z kilkoma obowiazkami w roku - sprawozdanie finansowe do US, sprawozdanie do ministra wlasciwego dla naszej dzialalnosci i bilans na koniec roku. No i ktos musi prowadzic ksiegowosc - niestety pelna, nie tylko ksiazke przychodow i rozchodow. Trzeba miec poza tym konto w banku (najtansze w Lukas Banku - 1 zl miesiecznie) i tak ze 4 pieczatki. :lol: :lol: :lol:

Dandi Daniel się do mnie odezwał. Odpisałam i czekam na dalszą miłą konwersację :p

Ma szczęście bo on z natury nieśmiały ale mordę nadarłem że ma tę swoją nieśmiałość wsadzić sobie tam gdzie lubi i odebrac od Was przesyłki. Trochę sie obawiałem że nawali i snuje plany jakby go tu zaszlachtowac ale widze że bezpodstawnie :D

Kurde, teraz mam wyrzuty bo ja tylko z dwoma balsamami do niego wyskoczę a Tolka pewnie z całym kartonem..

Jak będziesz robił następna akcję to tylko nie w grudniu bo krucho z kasą :p

przestań sie wydurniać!! każdy daje ile może a że Tolka szajba każdy wie 8)

(Tola alowju - Ty to wiesz :D )

Dandi, z tym "wydzielaniem" to dobry pomysł :roll:

Zwłaszcza jak jest to wszystko gdzie trzymać.

Jak mawia moja kumpela: nadmiar szczęscia graniczy z pechem, wiec moze lepiej niech te dzieciaki dostaną po 1 dawce każdego prezentu :roll:

Sie skończy to się dołoży. Takie moje zdanie :)

GOŁ GOŁ GOŁ

napisałam do Rasi czy mogłaby i ją do Ciebie podrzucić. Czekam na info. Jeśli nie to dzisiaj wyślę priorytetem.

Maluszku najwyżej pojedziemy z Rasią w dwa auta :wink: jesli to jakaś wielgachna paka :) Jak Rasia nie będzie mogła to jakoś do niedzieli przejmę od Ciebie paczkę.Przynajmniej będziemy mieć pewność , że na czas dojedzie :)

GOŁ GOŁ GOŁ

Dandi - właśnie rozmaiwałam z Rasią :D i moja paczuszka przyjedzie do Ciebie w zacnym towarzystwie :D :D :D w niedzielę

Wychowawcy mają coś na kształt magazynku w pokoju nauczycielskim - można byłoby to tam zamknąć i w razie gdyby komus skończyło się coś lub zużyło - do wychowawcy marsz i dostaje nowe.

Sądzę, że to nie głupie. jeżeli mam alternatywę: wypachć paczkę mydłami i szczotkami do zębów lub zrobic z tego fajny zapas dla dzieci to chyba skłaniam sie ku drugiej opcji ale ja tu nie rządzę - poddaje pod opiniowanie.

Dokładnie Dandi o tym myślałam. Mydło to taka małoprezentowa rzecz i w dodatku dość szybko sie zużywa, więc zapas u wychowawców wskazany.

W takim razie dorzucę jeszcze kilka pojedynczych długopisów jako żelazny zapas do magazynku, wiadomo lubią się gubić