Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POMAGAM W ŚWIĘTA

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Bo mi brakuje takiego spersonalizowanego feedbacku, który moze wyjsc tylko i wylacznie od dyrekcji osrodka lub osoby bedacej bardzo blisko Bacik. Brakuje mi wpisow typu:

* bardzo fajna ta ciastolina. Uzywamy jej rowniez na zajeciach terapeutycznych. W zeszlym tygodniu dzieciaki robily z niej ludziki, wyszly wspaniale, wiec wklejam fotke, zebyscie mogli zobaczyc te cuda (fotka jest, prezent w dzialaniu jest, zdjecia dzieci chyba niepotrzebne);

albo

banki mydlane na razie zostaly schowane, w pierwszy dzien wiosny zorganizujemy konkurs dmuchania baniek, podobny byl w zeszlym roku i wtedy wygrala Ania, ktorej banka byla najwieksza

albo

* wszystkim bardzo podobaly sie kapcie w ksztalcie zwierzakow. Niestety juz po dwoch tygodniach zaczely sie drzec i rozklejac :-( Natomiast swietnie sprawdzaja sie skarpety z ABS-em i klapki z pomponami pod prysznic.

Chodzi mi o wpisy Ad hoc, bez specjalnej okazji, bez specjalnego powodu.

A tak to... te prezenty są jakieś takie nieżywe.

masz przesrane - teraz będziesz się musiała w tym wątku udzielać. Odpowiadając :

tak, mnie osobiście tego właśnie brakuje. Nawet nie od Bony... ale IMHO można zawsze wyznaczyć kogoś kto sprawę relacji Baciki - FM będzie monitorował w ramach służbowych obowiązków przy okazji, kogoś kto będzie wklejał zdjęcia i dostarczał forumowiczom wiedzy o ośrodku

masz przesrane - teraz będziesz się musiała w tym wątku udzielać. Odpowiadając :

tak, mnie osobiście tego właśnie brakuje. Nawet nie od Bony... ale IMHO można zawsze wyznaczyć kogoś kto sprawę relacji Baciki - FM będzie monitorował w ramach służbowych obowiązków przy okazji, kogoś kto będzie wklejał zdjęcia i dostarczał forumowiczom wiedzy o ośrodku

dobra , wbiję szpilę ....

wiem , że to była sarkastyczna odpowiedź ... ale ja z przekory zapytam ....

a dlaczego nie?

dlaczego , skoro w tym wątku ludzie potrafią się zebrać w kupę i pomóc ..... ktoś z ośrodka nie mógłby się postarać i pświęcić nieco swojego czasu i chęci i na bieżąco relacjonować co się w ośrodku dzieje , jak rosną i miewają się dzieciaki , jakie są bieżące potrzeby i problemy do rozwiązania .....

wtedy ten wątek mógłby sie stać czymś więcej niż tylko wątkiem świątecznym .....

dlaczego nie?

ja wiem dlaczego .... dlatego, ze nawet jednorazowy kontakt jest problemem .... na dłuższą metę wymagałoby to od osób władnych naumiania się wklejania zdjęć, zakupu jakiejś cyfrówki, poświęcenia chwili od czasu do czasu .... czyli trzeba by osoby która zechciałaby się zaangazować "na serio" .... jak na razie ja tu takiej osoby nie widze .... oprócz dandiego ... ale jego nie smiem obciążać problemem który bezpośrednio jego nie dotyczy ....

i jeszcze .....

wszystkim świetym którzy napisali , że w zamian nic nie oczekują, że Ci którzy upierają się domagając zdjęć, relacji są bezduszni, bez serca i w ogóle utopić i zrobić nowe bo te do niczego sie nie nadają .... napiszę:

to , co powinno być a czego nie ma w tym wątku ze strony Dyrekcji się nazywa marketing .....

nie potrafią zadbać o swoje sprawy , nie potrafią chwycić brzytwy którą dandi za nich tu podał .... nie potrafią zadbać o to , żeby nawiązać kontakt z ludźmi a tym samym nie dbają o sprawy swoje i dzieci .... w tym wątku ....

to forum to ludzie - rózni ludzie .... ale jak już wcześniej napisałam .... jedni sa świetobliwi bądź takich udają ... a inni wiedzą, że jak sie nie włoży to się i nie wyjmie ....

w tej sytuacji chodzi o włożenie odrobiny chęci i czasu ze strony Dyrekcji ośrodka po to , aby kontakt stały utrzymać , aby pisaniną i zdjęciami zachęcić ludzi ..... aby włożyć (nieco chęci, czasu) , aby móc potem wyjąć znacznie więcej ...

o tym wcześniej tez pisał sSiwy12 ....

dla jednych to co napiszę jest bezduszne ... ale taki jest ten świat .... i z prądem trza płynąć ....

i tyle ....

a teraz już możecie sie nie krępować i zmieszać mnie z błotem ....

howkh....

wiem , że to była sarkastyczna odpowiedź ... ale

Ty naprawdę uważasz, że stać mnie na tak subtelny sarkazm? Bez względu na to ilu wielokropków uzyjesz w swoich wypowiedziach ja się o subtelnoście podejrzewać nie pozwolę!!!! I niech Ci koza zdechnie!!!

Daguś Ty kochana kobita jesteś. Walczysz o tych dzieciaków jak lwica. :D

Pewnie z tego wszystkiego co tutaj piszemy cos dobrego wniknie, a watek zrobi sie lepszy na korzyść dzieci i nasza radość. No i o to chodzi.

p.s. święci są w niebie, dla tych, co wierzą, (tutaj jesteśmy wszyscy równi).., a dla tych co nie wierzą, to i tak nie ma to znaczenia.., jeno bez przyklejania etykietek, jeśli można prosić.... :wink:

..... ja tu takiej osoby nie widze .... oprócz dandiego ... ale jego nie smiem obciążać problemem który bezpośrednio jego nie dotyczy ....

....

a ja powiem, że tylko dandi .... to On wsadził i jak wyciągnie to Baciki przepadną :-? na forum

Bona może i chyba powinna dandiemu pomagać w kontakcie z forumowiczami.

Baciki bez głównodowodzącego dandiego to tak jak na czele WOŚP stanąłby szef NFZ :wink:

Daguś Ty kochana kobita jesteś. Walczysz o tych dzieciaków jak lwica

fakt, trochę jakby podpita ale jednak lwica

se wypraszam ... dziś jeszcze o suchym pysku .... praca zobowiązuje ... :roll:

No to wszystko jasne. :lol: :wink: Kawe nich ktos przyniesie dla kobitki. :D

..... ja tu takiej osoby nie widze .... oprócz dandiego ... ale jego nie smiem obciążać problemem który bezpośrednio jego nie dotyczy ....

....

a ja powiem, że tylko dandi .... to On wsadził i jak wyciągnie to Baciki przepadną :-? na forum

Bona może i chyba powinna dandiemu pomagać w kontakcie z forumowiczami.

Baciki bez głównodowodzącego dandiego to tak jak na czele WOŚP stanąłby szef NFZ :wink:

Tak , ale Dandi ma swoje życie , ma rodzinę , dom , i to czym się tu zamuje to wolontariat .....

to osobom z ośrodka powinno zależeć , żeby Dandiego w tym wątku wspierać , kiedy On nie może - podtrzymywać kontakt, interesować się ....

nawet wyznaczyć osobę która od czasu do czasu powkleja jakieś zdjęcia , napisze kilka słów ....

przecież to Ośrodkowi powinno zależeć ... no tak czy nie ? :roll:

przecież to Ośrodkowi powinno zależeć ... no tak czy nie ? :roll:

masz rację

ale dyrekcje się zmieniają a dandi mam nadzieję, że nie :wink:

żeby to utrzymać to trzeba trochę ...... szaleństwa które dandi zapewnia :lol:

jaka będzie odpowiedź forumowiczów na apel:

kucharce rozciekł się garnek 15l, palacz na już potrzebuje łopaty, bo stara mu się złamała,

przybyło ... x dzieci i one nie mają szczoteczek, klocków i ciastoliny .... pomóżcie.....

to byłam ja Jarząbkowa obecna szefowa ośrodka

:roll: :wink:

dobra , wbiję szpilę ....

wiem , że to była sarkastyczna odpowiedź ... ale ja z przekory zapytam ....

a dlaczego nie?

dlaczego , skoro w tym wątku ludzie potrafią się zebrać w kupę i pomóc ..... ktoś z ośrodka nie mógłby się postarać i pświęcić nieco swojego czasu i chęci i na bieżąco relacjonować co się w ośrodku dzieje , jak rosną i miewają się dzieciaki , jakie są bieżące potrzeby i problemy do rozwiązania .....

wtedy ten wątek mógłby sie stać czymś więcej niż tylko wątkiem świątecznym .....

dlaczego nie?

ja wiem dlaczego .... dlatego, ze nawet jednorazowy kontakt jest problemem .... na dłuższą metę wymagałoby to od osób władnych naumiania się wklejania zdjęć, zakupu jakiejś cyfrówki, poświęcenia chwili od czasu do czasu .... czyli trzeba by osoby która zechciałaby się zaangazować "na serio" .... jak na razie ja tu takiej osoby nie widze .... oprócz dandiego ... ale jego nie smiem obciążać problemem który bezpośrednio jego nie dotyczy ....

i jeszcze .....

wszystkim świetym którzy napisali , że w zamian nic nie oczekują, że Ci którzy upierają się domagając zdjęć, relacji są bezduszni, bez serca i w ogóle utopić i zrobić nowe bo te do niczego sie nie nadają .... napiszę:

to , co powinno być a czego nie ma w tym wątku ze strony Dyrekcji się nazywa marketing .....

nie potrafią zadbać o swoje sprawy , nie potrafią chwycić brzytwy którą dandi za nich tu podał .... nie potrafią zadbać o to , żeby nawiązać kontakt z ludźmi a tym samym nie dbają o sprawy swoje i dzieci .... w tym wątku ....

to forum to ludzie - rózni ludzie .... ale jak już wcześniej napisałam .... jedni sa świetobliwi bądź takich udają ... a inni wiedzą, że jak sie nie włoży to się i nie wyjmie ....

w tej sytuacji chodzi o włożenie odrobiny chęci i czasu ze strony Dyrekcji ośrodka po to , aby kontakt stały utrzymać , aby pisaniną i zdjęciami zachęcić ludzi ..... aby włożyć (nieco chęci, czasu) , aby móc potem wyjąć znacznie więcej ...

o tym wcześniej tez pisał sSiwy12 ....

dla jednych to co napiszę jest bezduszne ... ale taki jest ten świat .... i z prądem trza płynąć ....

i tyle ....

a teraz już możecie sie nie krępować i zmieszać mnie z błotem ....

howkh....

Mieszać z błotem to Ty uwielbiasz... :-? Wszystko mi opada... już nie tylko ręce jak Cię czytam... :roll: :-? Generalnie - lubisz mieszać :evil: - nie tylko w tym wątku... Ale chociaż ten wątek byś oszczędziła i się wreszcie przymknęła!?

Pomaganie powinno być zupełnie BEZINTERESOWNE, ale Ty najwyraźniej tak nie umiesz... :( ... żeby włożyć, musisz najpierw wyjąć... pozornie zaspokajając swoje próżne ego... :-?

Jedyne z czym się zgodzę, że to co napisałaś jest bezduszne... ale nie świat taki jest, tylko Ty... :(

Gdybym mogła, to dałabym Ci bana na ten wątek...

Mieszać z błotem to Ty uwielbiasz... :-? Wszystko mi opada... już nie tylko ręce jak Cię czytam... :roll: :-? Generalnie - lubisz mieszać :evil: - nie tylko w tym wątku... Ale chociaż ten wątek byś oszczędziła i się wreszcie przymknęła!?

Pomaganie powinno być zupełnie BEZINTERESOWNE, ale Ty najwyraźniej tak nie umiesz... :( ... żeby włożyć, musisz najpierw wyjąć... pozornie zaspokajając swoje próżne ego... :-?

Jedyne z czym się zgodzę, że to co napisałaś jest bezduszne... ale nie świat taki jest, tylko Ty... :(

To nie miejsce na personalne wycieczki .... masz coś do mnie to zapraszam na priv .....

Rasia, to nie tak... Dzieciom jest bez roznicy, czy im szczoteczke do zebow ktos kupil z czystej i bezinteresownej dobroci / dla lansu / dla reklamy / bo tak wypadalo / z checi podlechtania ego czy jeszcze z innej przyczyny. Pomoc temu osrodkowi to jego byc albo nie byc, przynajmniej ja tak to widze... :roll:

Postanowiłam sie do tego ustosunkować jednak po namyśle .... nic co robię na tym forum nie jest interesowne .... z niczego nie czerpię korzyści własnych .... nawet wykonawców z forum nie brałam - nie jestem tu na forum w żadnym sensie interesowna ..... wszystko co robie - robię bo chcę , bo sprawia mi przyjemność.....

ale

wiem, czego potrzebują ludzie i dlaczego pomagają - z różnych pobudek tak jak ludzie sa rózni ....jednym wystaczy słowo "ok, dotarło" ... inny wolałby szersza wypowiedź zze zdjęciem i ucieszyc się, ze sprawiło radość i sie przydało ....

i jeśli wklejenie zdjęć i kontakt na wątku ze strony Dyrekcji ma pomóc w długofalowej pomocy - to uważam, ze jest to na tyle mały koszt i nakład pracy z Ich strony , że warto podjąć ten temat ....

no to mam przesrane...

bo wcale mi nie chodzilo o mega relacje, fotki, cyfrowki itp.

Chodzilo mi o podzielenie sie radoscia z prezentow, o pokazanie dlaczego byly to prezenty udane. Chodzilo mi o nawiazanie mniej oficjalnego kontaktu z pracownikami osrodka, ktorzy na glowie maja nie tylko te dzieci, ale rowniez te garnki i lopaty. Nie na zasadzie przymusu, marketingu ale na zasadzie dobrej woli i wspolnej radosci.

I jeszcze jedno, napisalam czego mi brakuje (czytam ten watek od Wielkanocy 2009), a nie czego wymagam. Zreszta wymagac nie mam prawa.

No i się zaczęło – wycieczki osobiste. Nie jestem tym zachwycony.

Dlatego może trochę filozoficznie.

Darczyńców czy dobroczyńców można różnie sklasyfikować. Jedno jest pewne. Na FM nie ma takich, którzy robią to dla poklasku. Skoro to ustalone – idźmy dalej.

Każdy z tych dobroczyńców przeznacza swoje ciężko zarobione pieniądze rezygnując z jakiejś „przyjemności” swojej, lub swojej rodziny – to chyba też nie podlega dyskusji.

Są tacy darczyńcy, których z różnych powodów, nie interesuje zbyt dokładnie jak, gdzie i kiedy – dla nich jest ważne że dar dotarł.

Ale są też tacy, których to interesuje i mają do tego prawo, bo zdecydowali, ze ich dobroczynność skierują właśnie tu, a nie gdzie indziej. I właśnie o to chodzi, aby w przyszłości skierowali ją ponownie TU dla Bacik, dla potrzebujących dzieci - bo jak pisał Leszek Kołakowski „dobroczynność nie może być dla wszystkich”.

Dlatego stawiam retoryczne pytanie, dlaczego w opinii niektórych tu piszących „mniej” jest wyżej cenione niż „więcej”.

Dlaczego „opluwa” się takich, którzy walczą o to aby było więcej.

Chodzilo mi o podzielenie sie radoscia z prezentow, o pokazanie dlaczego byly to prezenty udane. Chodzilo mi o nawiazanie mniej oficjalnego kontaktu z pracownikami osrodka, ktorzy na glowie maja nie tylko te dzieci, ale rowniez te garnki i lopaty. Nie na zasadzie przymusu, marketingu ale na zasadzie dobrej woli i wspolnej radosci.

mniej wiecej o to samo mi chodziło ... o nawiązanie kontaktu ...

bez dandiego ten wątek nie bedzie istniał - to oczywiste ....

ale jesli byłby kontakt również z Ośrodkiem , fotki, relacje , zainteresowanie .... jestem pewna , że byłoby to tylko in plus dla wszystkich ...

i zmykam stąd ... drażnię co poniektórych ... co chciałam powiedzieć - powiedziałam ...

żegnam ...

Zamiast podsumowania: :lol:

Jednej z forumowiczek oberwało się nieźle, za spóźnioną przesyłkę.

A tu, mimo złożonej obietnicy że w ciągu kilku dni…… i upływie ponad 3 tygodni – sielanka? A gdzie sprawiedliwość? :roll:

ta przepychanka poglądowa zaczyna przybierać kuriozalny poziom.

Bez względu na to, czy komuś z dotychczasowych darczyńców potrzebny jest feedback, czy nie to nalezałoby dać również wybór innym - nowym, którzy chcileiby się zaangażować w akcję a nie mają do Bacik odległości "rzut beretem" a słowne opisy wspólnej akcji grupy znajomych im jednak nie wystarczają.

Możliwa jest owszem i pomoc na zasadzie: zbliżają się kolejne święta skrzykujemy się, Bona wysyła zapotrzebowanie, FM je realizuje, w odpowiedzi dostajemy "paczki dotarły, dzieci zadowolone" i wszyscy happy, nikomu nic więcej nie potrzeba, bo to już byłoby egoistyczne.

Naprawdę tak to ma wyglądać?