Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POMAGAM W ŚWIĘTA

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie chce byc zlosliwa, wiec prosze mnie do tego nie zmuszac. Moglismy miec z dandim ciche dni, ale koniec akcji moze oglosic jedynie dandi lub dyrekcja osrodka.

nie, dyrekcja nie. Dyrekcja jako czerpak może jedynie siedzieć i drżeć czy jeszcze im się zechce, im i Dandiemu, czy może Dandiemu co nieco jeszcze drgnie zaś wkurzeni za Gwoździka forumowicze zakrzykną "a pocałuj Ty pstre koze w aksamitne dupe" czy może Dandi zdefraudował już dawno kasę, którą ma i się cicho wycofa. O właśnie. Przez to ostatnie też chciałbym żeby wątek wisiał przyklejony. Poza tym kilka spraw przemyślałem ale podzielę się przemyśleniami jak mnie natchnie. Na razie nikomu się nigdzie nie spieszy. Okazji do pomagania jest mnóstwo, potrzeb też ale chciałbym, żeby ośrodkowicze też do pewnych kwestii dojrzeli. Ot co :)

PS: co do cichych dni wyznam, że oprócz cichości mieliśmy też z Małgoś rozdzielność łoża

nie, dyrekcja nie. Dyrekcja jako czerpak może jedynie siedzieć i drżeć czy jeszcze im się zechce, im i Dandiemu, czy może Dandiemu co nieco jeszcze drgnie zaś wkurzeni za Gwoździka forumowicze zakrzykną "a pocałuj Ty pstre koze w aksamitne dupe" czy może Dandi zdefraudował już dawno kasę, którą ma i się cicho wycofa. O właśnie. Przez to ostatnie też chciałbym żeby wątek wisiał przyklejony. Poza tym kilka spraw przemyślałem ale podzielę się przemyśleniami jak mnie natchnie. Na razie nikomu się nigdzie nie spieszy. Okazji do pomagania jest mnóstwo, potrzeb też ale chciałbym, żeby ośrodkowicze też do pewnych kwestii dojrzeli. Ot co :)

PS: co do cichych dni wyznam, że oprócz cichości mieliśmy też z Małgoś rozdzielność łoża

Ale moze jednak kiedys drgnie, co? :rolleyes:

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...

Chcąc opędzić od wątku ducha narzekactwa na to, że zaśniedziały i trąci kurzem (wątek, nie duch) wyjaśniam co sądzę. Może się mylę to, choć nie przywykłem, chętnie podejmę polemikę.

Ośrodek w Bacikach reprezentowany na forum przez Bonę Deę wie doskonale, że zostały pieniądze z bożonarodzeniowej akcji. Mam też 500 zł ofiarowane przez anonimowego darczyńcę na ładne oświetlenie pokoi dzieci (choć darczyńca mądry więc jeżeli pojawi się bardziej paląca potrzeba, zapewne zgodzi się, żeby kasa ta poszła na to co pali – however nic bez zielonego światła). Mamy Janka, który zadziała z ukrycia jeżeli będzie trzeba – tego jestem pewny, mamy innych sponsorów. W końcu mamy forumowiczów, którzy pokazali, że jeżeli trzeba, są w stanie poruszyć niebo i ziemię.

Odnoszę wrażenie, że jedyne czego nie mamy, to ośrodek któremu trzeba pomóc. Bona wie gdzie nas szukać. Jesteśmy i czekamy. Nie wiem jak Wy, ale ja czekam aż ktoś mi opisze aktualną sytuację ośrodka, opowie jak poradzili sobie z zimą, wypunktuje najpilniejsze potrzeby ( z ukierunkowaniem tychże na dzieci) i wejdzie w konstruktywną interakcję. Sam, jako Dandi nie pojadę z tą kasą do Bacik z pytaniem „yyyyyyy czy może kocyki wam się sfilcowały???”. Zaczekam po prostu aż ktoś napisze w wątku chociaż kilka słów. Wyartykułuje bolączki, opowie o dzieciach o sytuacji, o możliwościach. Opowie co sam zrobił i osiągnął przez prawie pół roku.

No chyba, że forum mnie zmusi – jam u was na ordynansach więc bez szemrania zrobię co każecie.

Pozdrawiam

Dandi

• 5 months później...
  • 3 weeks później...