Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POMAGAM W ŚWIĘTA

Recommended Posts

uprzedziłem, że jak nie dojdą na piątek - znajde i połamię żebra, z braku czasu naślę Dagę

ok, załatwię jak trza :roll: :wink:

a co do spożytkowania kasy.... hm ... podtrzymuje , żeby kupić im porządny duży telewizor z kinem domowym w dupnej zamykanej na klucz szafie plus mase bajek, bejeczek , filmów dla dzieci :D ...i wstawić to do wspólnej świetlicy czyniąc im tym samym kącik filmowy ....jak kasy zostanie , to można kupic wygodne krzesła do tego ogladactwa :wink:

inne propozycje:

- biurka do nauki no i pod te darowane kompy , bo na czyś muszą stać ..do tego porządne krzesła obrotowe

-zrobic im biblioteczkę w tej świetlicy... kupić fajne regały i masę : książek, książeczek, komiksów,

- "odpicować " im pokoje, znaczy nie wiem jak to wygląda, ale zapewne jest po kilkoro dzieci w każdym pokoju, więc możnaby do każdego kupić jakiś fajny stolik , krzesła i radiomagnetofon , albo kanapę i mały telewizor , albo stoliczek z krzesłami i multum gier typu : szachy, milionerzy, eurobusines ... czy inne takie tam... :roll:

oczywiście podtrzymuję, ze piłkarzyki , bilard czy tenis bardziej pomogłyby im rozładować agresję i emocje , no ale skoro nie ma warunków ...to nie poradzę :roll:

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dobroszko to ja bym sugerował jednak dwa auta bo forumowiczki z Babińca proszą żeby zabrać też ich towar. Rasia chwilowo unavailable, czy mogę im podać zatem nr kom do Ciebie? Wiesz jak to baby... trochę się niecierpliwią... Poprosze prv

Bardzo proszę , pojedziemy konwojem dostawczym :-)

Namiary wysyłam na priv zaraz :D

Kupiłam 4 szczotki bo miały być tylko dla dziewczynek (wczoraj było wiadomo, że dziewczynek jest 4). O chłopcach Dandi pisał, że na jeża są przystrzeżni więc im szczotki nie potrzebne.. Antypersirany (12 szt.) zakupione.

MALUCH SPRINTEM NA POCZTĘ !!!!

GOŁ GOŁ GOŁ

paczka spakowana :D

napisałam do Rasi czy mogłaby i ją do Ciebie podrzucić. Czekam na info. Jeśli nie to dzisiaj wyślę priorytetem.

Maluszku najwyżej pojedziemy z Rasią w dwa auta :wink: jesli to jakaś wielgachna paka :) Jak Rasia nie będzie mogła to jakoś do niedzieli przejmę od Ciebie paczkę.Przynajmniej będziemy mieć pewność , że na czas dojedzie :)

Dobroszko - dobra duszko :D rozminęłyśmy się postami. Ustaliłyśmy, że jakoś podrzucę jej moją paczuszkę. Najpóźniej w niedzielę przed Waszym odjazdem - może tak zrobię to będę miałą Cię okazję osobiście poznać :D :D :D

A moze jakis maly remoncik, do ktorego mozna by dziennik zalozyc? :lol: :lol: :lol:

no właśnie ...np. zrobić im porządną świetlicę z prawdziwego zdarzenia ... pięknie odmalowaną , z biblioteczką i książkami , z grami , z kącikiem filmowym ... żeby dzieciaki zachęcić do czytania , do wspólnie w pokojowej atmosferze spędzania czasu ...do rozwoju intelektualnego skoro nie można sportowego :wink: :roll:

Kupiłam 4 szczotki bo miały być tylko dla dziewczynek (wczoraj było wiadomo, że dziewczynek jest 4). O chłopcach Dandi pisał, że na jeża są przystrzeżni więc im szczotki nie potrzebne.. Antypersirany (12 szt.) zakupione.

GOŁ GOŁ GOŁ

paczka spakowana :D

napisałam do Rasi czy mogłaby i ją do Ciebie podrzucić. Czekam na info. Jeśli nie to dzisiaj wyślę priorytetem.

Maluszku najwyżej pojedziemy z Rasią w dwa auta :wink: jesli to jakaś wielgachna paka :) Jak Rasia nie będzie mogła to jakoś do niedzieli przejmę od Ciebie paczkę.Przynajmniej będziemy mieć pewność , że na czas dojedzie :)

Dobroszko - dobra duszko :D rozminęłyśmy się postami. Ustaliłyśmy, że jakoś podrzucę jej moją paczuszkę. Najpóźniej w niedzielę przed Waszym odjazdem - może tak zrobię to będę miałą Cię okazję osobiście poznać :D :D :D

No i super - a może dołączysz hehe , szykują się dwa auta , to miejsca skolko ugodno :wink: :)

Dandi - czy te dzieciaki lubią czytać? Jeśli tak to mogę kilka książek do paczuszki podrzucić.

podrzuć ale im trzeba miłośc do literatury wciąż i wciąż zaszczepiać bo książkami ostentacyjnie wzgardzają. Byc może dzieje się dlatego, że mają słabą bibliotekę.

Co do telewizora - mają porządny taki który na ich potrzeby w zupełności wystarczy. Nie mają za to... szafek. Bywa że dzieciaki nosza wszystkie ciuchy jakie maja na sobie bo nie mają gdzie ich trzymać. Wczoraj Benita latała w czterech bluzach żeby jej nie pokradli. Zaproponowałem dyrekcji że zorganizuję zamykane na kluczyk lub szyfr szafki... no i zgadujemy co mi odpowiedziano...?

A moze jakis maly remoncik, do ktorego mozna by dziennik zalozyc? :lol: :lol: :lol:

no właśnie ...np. zrobić im porządną świetlicę z prawdziwego zdarzenia ... pięknie odmalowaną , z biblioteczką i książkami , z grami , z kącikiem filmowym ... żeby dzieciaki zachęcić do czytania , do wspólnie w pokojowej atmosferze spędzania czasu ...do rozwoju intelektualnego skoro nie można sportowego :wink: :roll:

No tak, ale tego im nie zalatwimy do srody znajac fachoffcow naszych. :roll: Jestem za, tylko nie wiem, czy oni tego nie odbiora jak dzialalnosc dla osrodka, nie dla nich osobiscie. Jasne, ze im tez byloby lepiej, ale dyrekcja osrodka sama sie powinna starac o takie rzeczy do cholery....

Dandi - czy te dzieciaki lubią czytać? Jeśli tak to mogę kilka książek do paczuszki podrzucić.

podrzuć ale im trzeba miłośc do literatury wciąż i wciąż zaszczepiać bo książkami ostentacyjnie wzgardzają. Byc może dzieje się dlatego, że mają słabą bibliotekę.

Co do telewizora - mają porządny taki który na ich potrzeby w zupełności wystarczy. Nie mają za to... szafek. Bywa że dzieciaki nosza wszystkie ciuchy jakie maja na sobie bo nie mają gdzie ich trzymać. Wczoraj Benita latała w czterech bluzach żeby jej nie pokradli. Zaproponowałem dyrekcji że zorganizuję zamykane na kluczyk lub szyfr szafki... no i zgadujemy co mi odpowiedziano...?

Ze zniszcza? :roll:

wracając do rowerów .......

skoro jest tyle gratów to może znalazłby się jakiś mechanik- filantrop coby je ponaprawiał :roll:

może z tych pieniędzy kupić( o ile wystarczy) jakieś części, pewnie dętki, opony itd.

Myślę, że i któryś z tych chłopaków jest mechanikiem to mogliby pomóc :roll:

bo, jak Kaska napisała "...nadmiar szczęścia ..." a rowery na wiosnę, lato myślę, że

się przydają, ale to będzie zależało od Dyrekcji i wychowawców

No wlasnie, fajnie jest cos kupic teraz, ale dobrze jest miec jakis zapas (rowniez kasy), co by ja wydawac na dorazne potrzeby. Tylko tez wezmy pod uwage, ze co darowane dziecku w paczce, to jego. A co wiekszego i wiekszej wartosci to darowane osrodkowi. I chodzi mi tu o formalny aspekt tegoz. To znaczy osrodek powinien to miec na stanie (wszystko powyzej 2,5 tys. jest srodkiem trwalym), powinna byc spisana umowa darowizny itd. Jesli to nie zostanie zrobione, to kazde DVD, telewizor, cokolwiek moze sie znalezc u dyrektora w salonie na drugi dzien...

a szafki na kluczyk to bardzo dobry pomysł ...co zaś się dyrekcji w tym nie podoba? :o

No bo Panie Dandiiii, tam nie ma miejscaaaaaaaaaa, i tak ciasno to gdzie jeszcze te szafki wsadzić..... Poza tym zamki powyłamują, poniszczą, nie wartoooooooo

ja chyba przestaję z nią cokolwiek ustalać