Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POMAGAM W ŚWIĘTA

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Masz rację, poza tym Rasia dobrze powiedziała podczas swojej wizyty u nas. Duzo ważniejsze jest to czego się dzieciaki nauczą poprzez te paczki a nie to co dostaną. Otwierając prezenty będą obserwować siebie nawzajem i będą obserwować nasze reakcje na ich reakcje. Oczywiście, że ktoś sie nie ucieszy z ręcznika i klapek ale dla kogoś innego będzie to to czego naprawdę potrzebuje. Poza tym pomysł Janka uważam za genialny - te torby z nanitowanymi blaszkami noszącymi imię i nazwisko włąściciela to po prostu strzał w dziesiątkę - bardziej nie da się podkreślić, że coś jest tylko ich.

To naprawdę nie ma znaczenia, czy dzieciaki oleją nasze prezenty. Reakcje pewnie będą różne, również takie jak opisuje Dandi. Ludziska, my robimy to dla dzieci, którym taka gwiazdka się należy! Naprawdę tak uważam. W stosunku do większości swoich rówieśników są one mocno pokrzywdzone przez los. Bardzo możliwe, że dla niektórych z nich to będą pierwsze prezenty świąteczne w ich życiu. Nie jestem w stanie wczuć się w ich sytuację, dlatego nie będę próbował ich oceniać, nawet jeżeli reakcje nie będą zbyt miłe. My swoją premię już odebraliśmy. Dano nam możliwość wzięcia udziału we wspaniałej akcji. Jakie znaczenie ma te kilka, czy nawet kilkaset złotych w stosunku do poczucia, że zrobiło się coś sensownego, z zaangażowaniem i nie dla kogoś anonimowego, ale dla konkretnej grupy 19-orga dzieci. Jestem za tym aby tę akcję ciągnąć dalej. Aby nie był to jednorazowy zryw, ale stała pomoc. Zostało trochę pieniędzy, pomyślmy na spokojnie jak je sensownie wydać. Na forum jest wielu wspaniałych ludzi, może spróbujemy ułożyć jakiś długofalowy plan działania? Jeżeli w parę dni zebraliśmy ponad 5 tyś., to nie widzę problemu, aby zebrać jeszcze wielokrotność tej kwoty w najbliższych miesiącach. Forum posiada kilka tysięcy formułowiczów, a są przecież też inne możliwości ( każdy z nas gdzieś pracuje, każdy ma rodzinę, sąsiadów, znajomych itd. ). Nie uratujemy całej 19-stki, ale super by było, gdyby za parę lat się okazało, że np. Kasia skończyła szkołę i ma dobrą pracę lub wybiera się na studia. To by było coś! Rozmarzyłem się trochę. Teraz najważniejszy jest Mikołaj, ale cały czas uważam, że to tylko początek.

rasi madrze z łocąt patsylo fucktycnie.. 8)

ej - słuchajcie - ja nie mogę jak on tak gada - pięć minut zajmuje mi dojście do treści przekazu :roll:

a mi sie ostatnie slowo tak przeczytalo: fuck-tycznie...

Wlasnie chcialam ganic, ze tu wontek dzieciakowo-pomocny a tu takie brzydkie slowa leca....

:roll:

Maja

Janek

Może i się rozmarzyłeś :roll: , ale wydaje mi się że najważniejsze to że ten dzień zostanie w ich pamięci i że poczują jak to jest coś dostać tylko dla siebie, wtedy gdzieś kiedyś w przyszłości łatwiej im będzie dać coś komuś od siebie a to jest tez bardzo w życiu ważne :wink:

Jak zareagują tak zareagują. Ja bym nie obstawiała żadnego zachowania :) Tego nie wiemy, a każde dziecko zawsze się cieszy jak dostaje prezent. Nawet takie rozpuszczone jak dziadowski bicz ( jak moje).

A pomoc długofalowa - tak. Coś mi chodzi po głowie o zagospodarowaniu wakacji czy coś... tylko to trzeba skonsultować z wychowawcami myślę..

Jak zareagują tak zareagują. Ja bym nie obstawiała żadnego zachowania :) Tego nie wiemy, a każde dziecko zawsze się cieszy jak dostaje prezent. Nawet takie rozpuszczone jak dziadowski bicz ( jak moje).

A pomoc długofalowa - tak. Coś mi chodzi po głowie o zagospodarowaniu wakacji czy coś... tylko to trzeba skonsultować z wychowawcami myślę..

Kurde jak zwykle masz rację :wink: