mayland 08.12.2008 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Kolejne pomysły na prezenty dla chłopców:http://allegro.pl/item500810065_koszulki_moro_kamuflaz_4_maskujace_wzory_prezent.htmlhttp://allegro.pl/item492985601_wyprzedaz_tshirt_fruit_of_the_loom_khaki_l.htmlhttp://www.allegro.pl/item500194630_grube_koszulki_meskie_t_shirt_100_bawelna_m.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 08.12.2008 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 ok...to ja biorę pozostałe 15 szalików ..... polecę jutro do sklepu to zobacze co jest i pewnikiem jeszcze coś dorzuce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 08.12.2008 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Dandi3 - napisz , czy to ma sens (żeby pielęgniarki na nim tylko nie grały). ma i to jak największy - adres na prv poleciał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 08.12.2008 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 MYDŁO - EDZIAŻEL POD PRYSZNIC - AGNIESZKAKUSIRĘCZNIKI - STOKROTKA 6 szt IRMA 18szt RESZTA DZIECI WCIĄŻ CZEKAKAPCIE - JAMAJAD 10 PAR - RESZTA DZIECI WCIĄZ CZEKAPASTA DO ZĘBÓW - NITUBAGASZCZOTECZKA DO ZĘBÓW - NITUBAGASZAMPON - MONIKACHKOSZULKI - KASIA256PIÓRNIKI - DANDI3 i ZŁOCIUTKADŁUGOPISY - KASIA256NOTATNIKI - KASIA256MAZAKI - EFILOSKARPETKI - MAYLANDHALÓWKI - RASIAKUBECZKI - KASIA256 10 SZTUK ; DOBROSZKA 15 sztukŁYŻECZKI DO HERBATY - MARMAJA (Forum Babiniec - Cafe)HERBATA SMAKOWA - BRAZASZALIKI - DOBROSZKA 10 sztukT-SHIRTY - KASIA256 12 SZTUK - RESZTA DZIECI WCIĄZ CZEKAZESTAW: PIÓRO + DŁUGOPIS W ETUI - KASIA256HERBATA ROZPUSZCZALNA + KASA NA CUKIER - JANEKKREDKI / FARBY / PĘDZLE - BRAMER 7 KOMPLETÓW - , DOBROSZKA 18 SZTUKSzczotki do włosów dla dziewczynek - MaluszekAntyperspiranty - Maluszek 12 szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 08.12.2008 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Gratuluję pomysłu mogę ze swojej strony zaoferować kapcie ale podjadę po nie jutro i dopiszę się do listy jak będę je miała ale czy dojdą o to się martwię troszkę poproszę o adres na priv dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 08.12.2008 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Ja z malym sprostowaniem - piszecie, ze reszta dzieci czeka na reczniki, a recznikow jest 24, a dzieci chyba 20 tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Capricorn 08.12.2008 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 dzieci jest 25. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 08.12.2008 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Zatem podsumujmy... mamy rocznik '95 - 12 osób w tym jedyne 4 dziewczynki rozm buta 37x2 oraz 38x2, pozostali to chłopcy rocznik '96 - 1 osoba rocznik '97 - 2 osoby rocznik '98 - 1 osoba rocznik '99 - 4 osoby 12+1+2+1+4 = 20. To kogos zgubilismy w takim razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 08.12.2008 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 poza tym jest piątka dzieci z upośledzeniem w stopniu głębokim. Te dzieci potrzebuja najbardziej przyborów toaletowych bo jeżeli chodzi o zabawki, gadżety to nie zaczają. Jakie rzeczy? Chusteczki nawilżane, pieluchy (jakie, rozmiar), kremy....co jeszcze? A może coś do ćwiczeń jak np. duże, gumowe piłki z trzymankami do turlania się na nich, lub takie małe z kolcami do przekładania w dłoniach? Czy jakieś proste zabawki jak dla małych dzieci np. włóż odpowiedni klocek w opowiednią dziurkę? A może coś gadającego, proste słownictwo do powtarzania? Co mogloby się przydać tej piątce dzieci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 08.12.2008 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 małoś - dandi wcześniej napisał, że oprócz tej 20 jest jeszcze pięcioro dzieci z upośledzeniem i ich nie wymieniał w rocznikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Złociutka 08.12.2008 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 To bez znaczenia ile jest dzieci poniewaz nie ma mowy, żeby wystarczylo im po jednym ręczniku, jeżeli uda sie dać dzieciom po 2 będzie jeszcze lepiej. dzieci jest 20 + pięcioro z upośledzeniem w stopniu głębokim i znacznym. Znaczy to, że ta pątka potrzebuje zupełnie innych rzeczy niz pozostała 20. Dzieciom upośledzonym głęboko lub znacznie nikt nie da pomadki, antyperspirantu ani kosmetyczki. jednak ręczników i mydełek potrzebują bardziej niż inne. Dlatego, jeżeli ręczników będzie więcej niż 25 w pierwszej kolejności podwójny zestaw ręcznikowy dostana uposledzone (bardziej brudzą - kupa pod siebie, rozmazana na twarzy dla przykładu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rachela 08.12.2008 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Miałam wpłacić pieniądze, ale pomysł z wysyłką z allegro bezpośrednio do dandiego bardziej mi się spodobał mogę zamówić 10 tych http://www.allegro.pl/item500195271_gruba_koszulka_meska_t_shirt_100_bawelna_l.html koszulek, myślę że rozmiar L i M wystarczy, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Złociutka 08.12.2008 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Kolejna aktualizacja: 10 - zdeklarowanych paczek z różną zawartością 25 mydełek 25 żeli pod prysznic ok 30 szt ręczników 25 tubek pasty do zębów 25 szczoteczek do zębów 25 szamponów do włosów 20 piórników 25 notatników A5 25 kompletów mazaków 50 par skarpet 15 par halówek 25 kubeczków 36 łyżeczek 35 opakowań herbaty owocowej fusiastej + ok 20 opakowań herabty owocowej rozpuszczalenj + pieniądze na cukier 25 breloczków 4 kosmetyczki + pomadki ochronne dla dziewczynek 25 szalików książeczki i filmy video oraz maskotki dla młodszych - ale jeszcze nie wiemy ile 12 antyperspirantów bielizna dla dziewczynek (nie wiem ile) dezodoranty dla straszych dzieci 8 zegarów z przybornikami na biurko 7 kompletów: kredki + farby + pędzle (plus 18 szt farb) 3 mp4 1 komputer szczotki do włosów dla dziewczynek 12 kopmletów pióro + długopis 22 koszuki plus to co ewentualnie znajdzie share 10 par kapci (w tym najprawdopodobniej wszystkie dla dziewczynek) pozostałe dzieci jeszcze czekają duże rolki papieru do rysowania 1 biała bluzka dla dziewczynki (rozm 164 cm) 1 biały sweter z kapturem dla dziewczynki Co jeszcze można (na podstawie pomysłów forumowiczów i wychowawców) - szczotki i grzebienie, choć tylko dla dziewczynek - paski - klapki pod prysznic - bluzki lub bluzy z długim rękawem - bielizna (zwłaszcza dla chłopców) - antyperspiranty - czapki, rękawiczki- czapeczki z daszkiem dla chłopców - i co komu do głowy przyjdzie. Mamy też trochę zdeklarowanej odzieży uzywanej oraz wpłacone pieniązki. Za wszystko bardzo dziękujemy. Oboje jesteśmy pod ogromnym wrażeniem odzewu i zaangażowania forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 08.12.2008 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Sorry, ze nie doczytalam, teraz kumam wszystko. Nie chodzi mi przeciez o to, zeby nie bylo czegos wiecej niz po jednym, tylko zeby mi sie rachunek zgadzal w sztukach osob, jesli cos mi jeszcze przyjdzie do glowy. Nie chce, zeby ktos sie czul poszkodowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 08.12.2008 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 [quote name="Rachela"myślę że rozmiar L i M wystarczy, co? [/quote] Bardziej M - tam niedozywienie widac jak na dłoni - to drobne małe dzieciaczki Nawet chłopaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 08.12.2008 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Sorry, ze nie doczytalam, teraz kumam wszystko. Nie chodzi mi przeciez o to, zeby nie bylo czegos wiecej niz po jednym, tylko zeby mi sie rachunek zgadzal w sztukach osob Dlatego tez nikt nie ma Ci za złe i każdy docenia twoja spostrzegawczość. Mayland, trudno powiedziec czego potrzebują dzieci uposledzone. Jeżeli chodzi o piłki - są na wyposażeniu gabinetu do rehabilitacji więc nie będzie to prezent stricte dla dzieci. Konsultowałem to z wychowawcami - uposledzone najbardziej potrzebują środków czystości i podstawowych kosmetyków które się tu już pojawiły. Nic specjalnego - mydło, szampon, szczoteczka i pasta. najwyżej dostana tego więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rachela 08.12.2008 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 dobra, zamawiam w takim razie m-ki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 08.12.2008 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 SZUKAM DAWCY....... ..... MONITORA PS. Patrz mój powyższy post. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 08.12.2008 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 SZUKAM DAWCY....... ..... MONITORA PS. Patrz mój powyższy post. GWOŹDZIK NA FILANTROPA FORUM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 08.12.2008 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 dandi3 poproszę o numer konta na priva, dziękuję Ci bardzo że umożliwiasz mi pomoc dzieciaczkom pokrzywdzonym przez los oraz przede wszystkim za to że zaangażowałeś się w niesienie pomocy biorąc główny ciężar na siebie. Przepraszam, że nie mogę się aktywniej włączyć, ale wydaje mi się, że będzie to dobre dopełnienie supernowych pomysłów rzeczowych dostarczonych przez Koleżanki i Kolegów Forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts