Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POMAGAM W ŚWIĘTA

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dobry Panie Boże.

Pomodlę się do Ciebie jak co wieczór ale dziś zajmę Ci trochę więcej czasu mimo, że jestem przez Ciebie wykończony. Trochę inaczej się umawialiśmy, co? Miało być o budowaniu – przecież wiesz jak zależy mi na szybkiej przeprowadzce do własnego domu a Ty na sam koniec roku przetasowałeś mi priorytety. Wiedziałeś co robisz popychając mnie na to forum parę miesięcy temu. Miałem się uczyć o budowie a nauczyłeś mnie czegoś zupełnie innego. Pokazałeś mi tych wszystkich, którzy tu istnieją i w jakiś sposób poplątałeś nasze drogi. Wiesz przecież, że nie wierzę w wirtualne znajomości i relacje a mimo to podjąłeś trud. Wiesz doskonale, że przecież nie mam czasu a mimo to z jakiegoś powodu stwierdziłeś że podołam. Codziennie dostaję od Ciebie tak dużo: zdrowego syna, pozwalasz mi poczuć jak moja córeczka rusza się w brzuszku swojej mamy, mam co jeść, mam dach nad głową a Ty doszedłeś do wniosku, że dostanę od Ciebie jeszcze trochę. Dałeś mi tylko 10 dni na zrozumienie tylu rzeczy, na przeżycie tylu emocji. Czy Ty Panie Boże trochę nie przesadzasz?

Ludzie uczą się latami a Ty dałeś nam na tym forum tylko 10 dni, żebyśmy zrozumieli, że zaangażowanie w sprawy ważne buduje na nowo samoświadomość i wiarę w to w co warto wierzyć.

Dzieciaki były szczęśliwe bo w końcu okazało się, że Mikołaj to nie grubas w czerwonym kubraku. Okazało się, że Mikołaj ma twarz Małgoś i Rasi, Stokrotki i Malki, Mayland i Janka, Nitubagi i Agnieszki, Efilo i Elutka, Brazy, Gwoździka, Kamyka i Ducha oraz wielu wielu innych. Mikołaj nie przyjeżdża saniami tylko Scenikiem i Toyotą, nie wrzeszczy „hoł hoł” tylko „bierzmy się za robotę – dzieciaki czekają”.

Dzieci dostały to na co tak długo czekały ale to tylko rzeczy. Za Twoją sprawą dostały też to czego nigdy nie miały i czego nigdy nie spodziewały się mieć: zaangażowanie i zainteresowanie. Świadomość, że komuś na nich zależy i że ktoś się o nie troszczy. Dzieciakom w oczach wyświetlała się wdzięczność chociaż nie umiały dziękować słowami. Poczuły się ważne, poczuły się lubiane a ja poczułem się dumny. Dumny bo mogę być mężem Złociutkiej, która stała obok i monitorowała wszystko na zaprzyjaźnionym forum, która bez szemrania liczyła, podsumowywała, pisała i pakowała. Dumny bo znam Mariusza, który dowoził, segregował i dialogował oraz jako osoba najbliższa dzieciakom doradzał. Dumny bo przez 10 dni wymieniłem tysiące privów i napisałem setki postów do ludzi, których podobnie jak mnie, postawiłeś pod koniec tego roku w gotowości i którzy wiedzą o co chodzi. Męczące? Pewnie że tak – narobiliśmy się wszyscy przez Ciebie jak cholera i to w dodatku w takim okresie – przecież idą Święta …

O to Ci chodziło prawda? Żebyśmy mogli na chwilę zatrzymać się w tej przedświątecznej bieganinie i zwyczajnie pomyśleć o innych tak naprawdę. I znów dopiąłeś swego. W to Boże Narodzenie będziesz miał o garstkę mądrzejszych i lepszych ludzi na ziemi. Gratuluję

I wiesz co jeszcze Panie Boże? Strasznie Ci dziękuję…

Późno już, chodźmy spać.

Dobranoc

O kurka, jak Ci sie udało to wszystko poukładac. Szczere do bólu. Bede smarkac i smarkac całą noc. Dobrze mi to zrobi bo zgorzkniałam... w pogoni za "normalnoscią"

Ten chlopczyk w bluzie moro - niesamowity- wyglada jak mlodsza kopia mojego męza - moze dlatego sie tak wzruszylam. Ile ma pokory w sobie skoro znajduje w sobie radośc. Nam niejednokrotnie jej brakuje..

Dzieki Dandi, ze sie pojawiłes w naszym życiu

Ciesze sie ze Wszyscy moglismy w tym cudzie uczestniczyc, bo to chyba cud miłości jest no nie?

buuuuuuuuu :cry: :cry: :cry:

rajuuu, ale takie buczenie oczyszcza!!!

JESTEŚCIE WSZYSCY WSPANIALI i TE DZIECIAKI SĄ WSPANIAŁE i ...

ogromnie się czuję szczęśliwa, że WAS ZNAM

i nieważne czy wirtualnie czy w realu...

tak się extrawertnęłam przedświątecznie... 8)

Dobry Panie Boże........................................

Skubany, malo tego, ze dobry to jeszcze madry. :D

No nie da nam dzisiaj pospac, oj nie da... :lol: :wink:

Ciekawe co dzis dzieciom bedzie sie snic... :p Pewnie jak wstana beda sprawdzac czy to prawda czy im sie przysnilo... :p

Dobranoc wszystkim Wam Aniolkom! :wink: :p

Dandi, a czy w śród książek na Bacikowych półkach znajdzie się "Mała księżniczka"? Bo mam nieodparte skojarzenia myśląc teraz o dzisiejszym śnie dzieciaków. :)

Odpocznijcie ze Złociutką zasłużenie, ale nie za długo. Rano wstawać, wyczyścić aureole i do roboty! Reszta świata czeka!