an-bud 18.12.2008 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 DANDI, ZŁOCIUTKAi płaczę i śmieję się...no brak mi słów.. kochani cieszę się, że mogliśmy choć chwilę z Wami byćGosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 18.12.2008 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 i wszyscy poszli spać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 18.12.2008 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 i wszyscy poszli spać ... wcale nie czytam i oglądam relację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 19.12.2008 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 19.12.2008 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 19.12.2008 00:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Ja tez nie spie, ale co tu duzo mowic. Mnie zatkalo, bo Dandi tak sie bal reakcji, ze beda mowic, ze syf itd., a tu widac, ze autentycznie dzieciaki byly wgniecione w ziemie, ze nie dowierzaly. To jest niesamowite... Opowiadal nam troche o nich, ale dopiero zobaczyc te twarze to bylo cos poruszajacego. Wkurza mnie tylko, ze takie babska jak derekcja zajmuja takie stanowiska, ze maja wplyw na zycie tych dzieci. Nie tyle nawet zle, co bezdennie glupie. Jak trzeba nie miec wrazliwosci, czy chociazby dobrych manier, zeby tak zaczac pierwszego prawdziwego Mikolaja tych dzieci? Slow brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 19.12.2008 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 siedzę i ryczę Dandi, Złociutka...jesteście WIELCY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 19.12.2008 06:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Cześć beksy. Boszzzz, zawory sobie powstawiajcie - serio. Zamiast beczeć pomyślmy w jaki mądry sposób spożytkowac resztę kasy dla dzieciaków. Na Panią dyrektor chyba nie będę mógł liczyć w tej kwestii bo mamy zupełnie inne opinie. To nie jest tak, że ja się z nią do końca nie zgadzam i że uważam, że jest głupia bo nie jest. Skomplikowana sytuacja organizacyjna ośrodka jej także wiąże ręce i trochę się jej nie dziwię. Wczoraj pogadałem z Nią jedynie chwilę ale była serdeczna, zaprosiła mnie na kawę w celu pogadania na spokojnie, wyjasnienia niejasności jakie rządzą tym ośrodkiem. A że zaczęła jak zaczęła - cóż... inaczej nie umie. Rozmawialiśmy trochę o basenie - szkoła nie jest w stanie opłacić przejazdu dzieci ponieważ jedna wyprawa do Bielska Podlaskiego (najbliższy basen) to 500 zł za sam przejazd. Obiecałem zapłacić z naszych pieniędzy za lekcje (nie chce żeby to był bezproduktywny wyjazd w celu pochlapania się tylko niech się dzieci czegoś nauczą) ale z przejazdem może byc problem. Znacie przewoźników na Podlasiu którzy to zrobią za free? Pytam w próżnię bo większość z Was jest z daleka. Chcąc zabrać dzieciaki na basen raz w tygodniu (nie za często???) wydamy 2000 miesięcznie na sam przejazd więc musimy albo mieć kogoś kto za darmo zawiezie, albo zmienić cel dla tych pieniędzy. Więc uprasza się szanowne grono o nie beczenie tylko uruchomienie synaps w celu wymyślenia co by tu dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 19.12.2008 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 siedzę w pracy i czytam i oglądam i ryczę i jednocześnie się cieszę, że mogłam chociaż troszkę tym dzieciaczkom pomóc Złociutka, Dandi - ja Was po prostu kocham i ściskam mocno za to co zrobiliście - no tak Was ściskam :D http://i17.photobucket.com/albums/b89/tola2/obejmujts9.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 19.12.2008 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 dandi-------------niby z krwi i kości jak każdy człowiek ...ale jednak WSZECHMOGĄCY ...........jak Bóg............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 19.12.2008 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Nie wiem czy dobrze myślę, ale wydaje mi się, że piorunem trzeba by fundajcę zakładać (albo stowarzyszenie - bo to szybciej chyba - tylko chyba mniejsza swoboda obrotu środkami). Myślę tak - bo basen jest świetnym pomysłem, ale koszta dowozu faktycznie znaczne - będą potrzebni duzi sponsorzy, a oni muszą mieć partnera nie prywatnego. Teraz jest dobry moment, bo huragan na FM - to argument dla potencjalnego dobroczyńcy - im więcej osób angażuje się ogólnopolsko w ten projekt - tym większy sens dla dużej ponad lokalnej firmy, żeby się w to zaangażować. Oczywiście zaczynałabym od największych możliwych. Albo od branżowo bliskich (przewoźnicy). Przy okazji pytanie - czy tylko indywidualny transport wchodzi w grę? Czy zawsze muszą całą dwudziestką jechać? (A nie np. 2x10 lub nawet w mniejszych grupach, łatwiejszych do opanowania?) A poza wymądrzaniem się - też przesyłam uściski i gratulacje. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rachela 19.12.2008 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Dandi a czemu az 500 zl ? mowiles ze maja autokar :/ to kierowca taki drogi czy paliwo? :/ i dziekuje Ci za ten list... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 19.12.2008 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 jednak WSZECHMOGĄCY ...........jak Bóg............. tylko mnie peszą takie porównania? Rachela - nie mam pojęcia... Rozmawiałem z dyrektorką i ona już kiedyś woziła dzieciaki na basen - tyle właśnie to kosztowało. Może uda się znaleźć kogoś tańszego ale na to trzeba czasu a ja sam wszystkiego nie zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rachela 19.12.2008 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 nie tylko Ciebie, takie porównania są nie na miejscu uważam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 19.12.2008 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 A ja myślę, że 500 pln to nie problem . Przecież zbierzemy Dandi, no co ja mam napisać ?. Zajebiście jest i już. Widywałam te zaskoczone, zdziwione, niedowierzające oczy. Dobrze, to to Ty tam byłeś. Ja nie daję rady w takich sytuacjach. Jest jeszcze tyle do zrobienia...Ale myślę, że radocha tych dzieci będzie nam długo towarzyszyła i dawała power Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Złociutka 19.12.2008 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Krótkie podsumowanie finansowe: Konto męża: 3847,42Moje konto: 1590RAZEM:5437,42 Wydatki:szafka dla dzieci: 1439,11torby: 409,81słodycze: 727,62papier pakowy: 70taśmy: 99bibuła, taśma klejąca, zszywacz: 32torby na słodycze 108RAZEM: 2885,54 ZOSTAŁO NAM: 2551,88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rachela 19.12.2008 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Z bacik do bielska jest około 50 km, niech autobus pali 20 litrów/100km to zużyje około 30 litrów paliwa, załóżmy że liter jest po 4 zł to wychodzi 120 zł. Jakby mieli ten swój autokar to tyle by kosztował jeden wyjazd plus kierowca.. ale tu pewnie musi być coś jeszcze że te 500zł trzeba płacić :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 19.12.2008 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 sam transport 2tys miesiecznie na basen hmm ..niefajnie..cos trzeba wymysleć w tej materii bądź..zamienic idee na inna..Witka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 19.12.2008 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 a może te 500 zł to za wszystkie wyjazdy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 19.12.2008 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Przewoźnicy licza ileśtam za kilometr. Rzeczywiście to 50 km ale w obie strony to już 100 plus wynagrodzenie kierowcy. Nie sądzę, żeby dyrektorka oszukiwała ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts