Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POMAGAM W ŚWIĘTA

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wigilia pojutrze. Pani w ogólniaku na historii zawsze mówiła, żeby tak składać życzenia by ich adresat zawsze czuł, że życzenia skierowane są do niego. I jak tu złożyć życzenia całej rzeszy moich ludzi z wątku żeby każdy poczuł się potraktowany indywidualnie?

Nie mam dla Was pięknej kartki, nie znalazłem niczego co by było Was warte dlatego skreślę tylko parę słów i nie skopiuję ich do komentarzy każdego z Was – tu nam wystarczy bo od jakiegoś czasu ten wątek nas jednoczy. Kto nie zagląda, nie dostanie życzeń. :wink:

Niczego Wam nie życzę w te Święta. Wszystko już macie – łeb na karku macie, serce wielkie jak Texas macie, poczucie humoru macie, zdrowie macie. A ile Wy byście do jasnej cholery chcieli? 8)

Dobra – jednego Wam życzę, nigdy ale to nigdy się nie zmieniajcie. Bądźcie dalej tymi konkretnymi ludźmi, którzy nie gadają tylko działają, nie uprawiają formowego słodkopierdzenia tylko dyskutują, nie memlają jednego tematu przez trzy strony wątku tylko kolektywnie podejmują decyzje, nie słodzą sobie tylko dziękują.

Sobie natomiast życzę żeby mi nie zabrali prądu ani internetu bo… z Wami fajniej.

Przepraszam, że nie zagladam ale weekendy mam zwykle bardziej zajęte. Jutro podejmiemy dyskusję na nowo tymczasem chciałbym żebyśmy przedyskutowali na forum propozycję Jamlesa co do wydania tych pieniędzy, które zostały.

Jammie... dawaj!

to co wysłałem na priva :roll:

dobra wklejam com napisał 8)

pomysł może głupi, dlatego piszę na priva, bo we wątku mógłbym nie przeżyć

może nie które z tych dzieci potrzebowałyby opieki stomatologicznej,

wiem to nie jest ani przyjemne ani radosne, ale może ich wizyty u dentysty

nie będą się kończyć wyrywaniem zębów, bo nie ma kasy na leczenie,

wiem również, że kasy jest na 1 plombę na twarz, ale z drugiej strony kupując np. sprzęt sportowy

też nie wiadomo czy to nie będzie gdzes tam leżeć, bo dzieciakom nie będzie chciało się męczyć

jeżeli uważasz, że to kiepski pomysł to .............. przemilcz i nie bij

Pozd.

egzekucję proszę odłożyć na poświętach, Trzech Króli oczywiście 8)

wiem, że kasa trafi do ludzi, którym raczej jej nie brakuje, ale to może jak z edukacją .....

inwestycja w przyszłość :roll:

a ja prawdę mówiąc mam mieszane uczucia. uważam trochę, że opiekę lekarską w tym stomatologiczną ma obowiązek zapewnic ośrodek a nie sponsorzy i z czystej ciekawości dowiem się jak to wyglada. Jeżeli okaże się, że stan uzębienia dzieci nie jest na bierząco monitorowany to zrobię rozrubę ale kontrola medyczna za kasę ze sponsoringu...? No darujcie - gdyby tak było, ośrodek chyba by przegiął.

... Jeżeli okaże się, że stan uzębienia dzieci nie jest na bierząco monitorowany

monitorowany pewnie jest, ale czy się leczy :roll:

ja sam przez taki monitoring z leczeniem strciłem dwie "piątki" w podstawówce,

ale to było za bardzo wczesnego Gierka :wink:

ja jako prądowy " jestem za a nawet przeciw"

mnie się wydaje, że i tak te 5 czy 6 wyjazdów na basen byłoby atrakcyjniejsze dla dzieci,

po dwóch wyjazdach da się zorientować czy to jest to co się dzieciom podoba

podsumowując mamy trzy tory działania:

1: DŁUGOFALOWE ZAPEWNIENIE ATRAKCJI: regularne wyjazdy na basen połączone z lekcjami pływania bądź nie, ewentualnie organizacja placu sportowego dla dzieci: ścieżka zdrowia (kuźwa źle mi się konotuje), drabinki itp.

2: JEDNORAZOWY WYJAZD W CELU PRZYBLIŻENIA DZIECIOM WARUNKÓW W JAKICH DORASTAJA ICH RÓWIEŚNICY: Wyjazd do MULTIPLEXu, IMAXu, jakiegos muzeum, parku wodnego, kina, teatru,... Krakowa :)

3: OPIEKA STOMATOLOGICZNA: Jednorazowa (lub nie) kontrola stanu uzębienia połączona z leczeniem

komentujemy zatem to co zostało zaproponowane oraz dokładamy inne propozycje. pamiętajcie - nigdzie nam się nie spieszy tak więc możemy zająć się przygotowaniem świąt i wrócić do temtu jak już bęzie po wszystkim.

Cześć Wam,

A ja tak cicho myślę o zorganizowaniu wyjazdu, czy kilku wyjazdów, w zależności od uzbieranych pieniążków, na hipoterapię (przecież ona - hipoterapia znaczy - nie musi być tylko dla dzieci niepełnosprawnych).

Nie znam się na hipoterapii , to może i pomysł nietrafiony. Ale teraz tak na niego wpadłem to napisałem.

:D

podsumowując mamy trzy tory działania:

1: DŁUGOFALOWE ZAPEWNIENIE ATRAKCJI: regularne wyjazdy na basen połączone z lekcjami pływania bądź nie, ewentualnie organizacja placu sportowego dla dzieci: ścieżka zdrowia (kuźwa źle mi się konotuje), drabinki itp.

2: JEDNORAZOWY WYJAZD W CELU PRZYBLIŻENIA DZIECIOM WARUNKÓW W JAKICH DORASTAJA ICH RÓWIEŚNICY: Wyjazd do MULTIPLEXu, IMAXu, jakiegos muzeum, parku wodnego, kina, teatru,... Krakowa :)

3: OPIEKA STOMATOLOGICZNA: Jednorazowa (lub nie) kontrola stanu uzębienia połączona z leczeniem

komentujemy zatem to co zostało zaproponowane oraz dokładamy inne propozycje. pamiętajcie - nigdzie nam się nie spieszy tak więc możemy zająć się przygotowaniem świąt i wrócić do temtu jak już bęzie po wszystkim.

Jak tak na chłodno czytam te trzy propozycje, to wydaje mi się, że działanie długofalowe przyniesie najwięcej pożytku. Dzieciaki to takie są, że chyba zawsze będzie im się chciało ruszać. Może nieoniecznie drabinki, ale na przykład jakiś sprzęt typu ławeczka siłowa, bieżnia, mini atlas czy stepper - wydaje mi się, że przy rozsądnym gospodarowaniu mozna im całkiem niezłą minisiłownię urządzić. :roll:

Jednak - dobrze byłoby, aby one same się na ten temat wypowiedziały. Mozna ksernąć karteczkę z tymi trzema opcjami, dodać czwarty punkt na ich propozycje i poprosić o zaznaczenie najlepszej wg nich możliwości, albo jakos tak. W końcu chodzi o to, aby to właśnie one poczuły, że mają odrobinę lepiej na świecie. :D

dobrze byłoby, aby one same się na ten temat wypowiedziały. Mozna ksernąć karteczkę z tymi trzema opcjami, dodać czwarty punkt na ich propozycje i poprosić o zaznaczenie najlepszej wg nich możliwości, albo jakos tak

większość tych dzieci nie pisze, duża część nie mówi nic oprócz tak lub nie... z tego co napisaliśmy w tych trzech propozycjach nie zrozumieliby nic

Zgadzam sie z DPS z tym, by dzieci podpytac.

Ja jednak nie bylabym za laweczka do cwiczen, ktoraby stala w kacie i zbierala kurz....na sile nie ma co uszczesliwiac.

Dlugotrwale dzialanie - tez sie zgadzam, ale najdluzej zostaja w pamieci krotkie wycieczki w przepiekne/magiczne miejsca - cos co sie robi pierwszy raz w zyciu.

Konie na pewno bylyby super...

W razie czego jakna cos nie starczy to mozna dorzucic - wystarczy ze Dandi da znak :wink:

Maja

dobrze byłoby, aby one same się na ten temat wypowiedziały. Mozna ksernąć karteczkę z tymi trzema opcjami, dodać czwarty punkt na ich propozycje i poprosić o zaznaczenie najlepszej wg nich możliwości, albo jakos tak

większość tych dzieci nie pisze, duża część nie mówi nic oprócz tak lub nie... z tego co napisaliśmy w tych trzech propozycjach nie zrozumieliby nic

Dlatego uwazam, ze pomoce do pracy na czas dluzej niz dlugi :wink: byly by najbardziej pomocne - podalam wczesniej fajna strone i swoja propozycje, ale nikt nawet nie skomentowal, wiec sie powtarzam...

Sala doswiadczen swiata (bedzie trzeba zebrac cosik od nowa i znalezc miejsce na taka sale) i pomoce typu - jak na stronie - educarium.pl

Opieka stomatologiczna takim dzieciom nalezy sie za darmo. Trzeba zapytac gdzie w Waszej okolicy lecza zeby dzieciom niepelnosprawnym..., wystarczy zadzwonic na informacje medyczna.