Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POMAGAM W ŚWIĘTA

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Muszę się czymś z Wami podzielić. Czymś = moją prywatną korespondencją. W pierwszy dzień Świąt dostałem piękny prezent od DPSi. Tylko spójrzcie...:

Gdyby nie Wigilia, to powinnam Ci nagadać.

Musiałam 3 talerze dodatkowe postawić na stół!!!

1 dla nieznajomego wędrowca, 1 dla Ciebie i 1 dla Złociutkiej!!!

I kto mi teraz za koszty zmywania zwróci? Bo przecież paluchi brudne i tłuste talerze suwały i myć trzeba.

A kto mi pokryje szkody moralne?

Rodzina na mnie jak na wariata patrzyła, kiedy 3 stawiałam, zamiast jednego.

Ładnie to tak???

:D

nie ma to jak święta 8)

Muszę się czymś z Wami podzielić. Czymś = moją prywatną korespondencją. W pierwszy dzień Świąt dostałem piękny prezent od DPSi. Tylko spójrzcie...:

Gdyby nie Wigilia, to powinnam Ci nagadać.

Musiałam 3 talerze dodatkowe postawić na stół!!!

1 dla nieznajomego wędrowca, 1 dla Ciebie i 1 dla Złociutkiej!!!

I kto mi teraz za koszty zmywania zwróci? Bo przecież paluchi brudne i tłuste talerze suwały i myć trzeba.

A kto mi pokryje szkody moralne?

Rodzina na mnie jak na wariata patrzyła, kiedy 3 stawiałam, zamiast jednego.

Ładnie to tak???

:D

Kuffniarzu, to Ty moją prywatną korespondencję tak publicznie...? :o

Masz bankowo, że będę u Ciebie na Wigilii, nie dam o sobie zapomnieć. 8)

To pisałam ja, oburzona DPS. :D

nie ma to jak święta 8)

o loosieeeee, ile się dostaje za dzieciobójstwo?

Młodzież podkręca mi głośniki na full i tańczy przy Last Christmas w wersji techno. Mamy w domu taki power play jednej kolędy w syfnej aranżacji. Skąd to się wzięło w moim komputerze?

No i młodzież w dodatku nic sobie z tego nie robi, że ojca po świętach boli głowa. A ta wzięła portfel (mój) i ruszyła w miasto. Jestem taki nieszczęśliwyyyyyy

Nam już tylko wspomnienie (i małe conieco tu i ówdzie) po świętach zostało

nooo właaaśnie ... kurrrrde ... udało mi się przed świętami 6 kilo zrzucić ...teraz to jest już tylko 5 :( ...ale ... szkoda łez ... od jutra zaś mozolne zrzucanie nadprogramowych kilosków :wink: :lol:

obejrzałam właśnie przed chwilą na bodajże Zone Reality program o otyłych kobietach ....jezus maria ... 370 kilo żywej wagi :o :o :o ....a człowiek się 10-cioma nadprogramowymi kilogramami przejmuje :roll:

a w ogóle to doła mam - moja starsza córa ma ospę - i w dodatku bardzo źle ją przechodzi - ma bardzo dużo krost i wysoką gorączkę :( .... jak nie urok to s.... :evil:

Tez widzialam koncowke tego programu... Kobita schudla do 200 kg i ... przestala sie podobac swojemu mezowi. :o :o :o :o :lol: :lol: :lol: Bardzo budujace, baaaaardzo. 8)

aaaa....

już mi dużo nie brakuje

moja matka powiedziała dziś do mojej córki, że ona to by wolała, żebym więcej w ciązy nie byłą, bo będe jeszcze grubsza...

ciekawe czy jak bym ważyła 200kg to mój by mnie jeszcze chciał...

Tez widzialam koncowke tego programu... Kobita schudla do 200 kg i ... przestala sie podobac swojemu mezowi. :o :o :o :o :lol: :lol: :lol: Bardzo budujace, baaaaardzo. 8)

aaaa....

już mi dużo nie brakuje

moja matka powiedziała dziś do mojej córki, że ona to by wolała, żebym więcej w ciązy nie byłą, bo będe jeszcze grubsza...

ciekawe czy jak bym ważyła 200kg to mój by mnie jeszcze chciał...

Irma, ale ta sie przestala podobac jak schudla. Wczesniej wazyla z 400 kg i najbardziej pociagala meza, jak sie przez tluszcz nie mogl przedostac... :roll: :lol: :lol: :lol: Specjalnie dla niej dom budowal z szerokimi futrynami i miejscami na postoj. :lol: :lol: :lol: To dopiero wyzwanie dla architekta. :roll:

Niektórym to dobrze...

yyyyyyyyyyyyyyy, a jak ktoś nienawidzi Świąt? OK - lubię klimat i choinkę lubię i tradycję i jeszcze trochę rzeczy ale nieznoszę alergicznie tego zalegania za stołem, obowiązku spożycia sześciu obiadów w przeciągu godziny, tej nieruchomości.

W tym roku będę spacerował i cieszył się zimą i niech się obrażają.

A jak ktoś mnie zmusi żebym zaśpiewał kolędę to strzelę z liścia

Niektórym to dobrze...

yyyyyyyyyyyyyyy, a jak ktoś nienawidzi Świąt? OK - lubię klimat i choinkę lubię i tradycję i jeszcze trochę rzeczy ale nieznoszę alergicznie tego zalegania za stołem, obowiązku spożycia sześciu obiadów w przeciągu godziny, tej nieruchomości.

W tym roku będę spacerował i cieszył się zimą i niech się obrażają.

A jak ktoś mnie zmusi żebym zaśpiewał kolędę to strzelę z liścia

ja się dołączam do tych nielubiących

w święta czuję się jak w wiezieniu

Taż dzieci czują, że coś jest nie tak!

Ja wiem, że póki mnie to bawi, to robię święta u siebie, pichcimy 12 potraw (w tym roku było więcej :oops: ), lepimy 1500 pierogów, chociaż na co dzień nie lubię gotować, siedzimy z rodzinką (ale, gdy ktoś chce iść na spacer, to nikt się nie obraża), gadamy, gramy w Cluedo, Tabu i co tom jeszcze się znajdzie...

Kiedy któregoś roku dojdę do wniosku, że mi się nie chce, to albo się dam zaprosić (wątpliwe, bo wtedy bym musiała świętować na cudzych prawach) albo po prostu spakujemy się i pojedziemy w góry. Zadekujemy się w jakimś schronisku, zamówimy w Wigilię barszcz i smażoną rybę, a potem pójdziemy na narty lub sanki.

Bo to tradycja jest dla nas, a nie my dla tradycji!

I dlatego lubię święta! :D

I lubię prezenty! (Kupować, wybierać, dawać i dostawać!) Lubiłabym jeszcze bardziej, gdyby nie... kredyt :x