Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dandi, Złociutka .... życzę Wam zdrowych i spokojnych Świąt ...

.... abyście dzieląc się malutkimi niekwaszonymi chlebkami .... zawsze myśleli, tak jak do tej pory , o tych malutkich

:D

https://forum.murator.pl/topic/113094-pomagam-w-%C5%9Bwi%C4%99ta/page/78/#findComment-2924486

Wiecie co? Nawet nie chce mi się gadać o całej tej sytuacji. Wspominałem Wam, że Mariusz zrezygnował z pracy tam z powodu poczucia własnej bezsilności w starciu z polityką Pań dyrektor. Uznał, że Donkiszotyzm nie ma sensu i że on nie da rady.

Tak więc zachodzi Mariusz po świadectwo pracy do sekretariatu, Pani dyr zrobiła kawe i mówi: A te paczki to w ogóle bez sensu były bo dostały dzieci które nie zasłużyły. Ja to bym to rozdzieliła między te grzeczne.

TO SE KURWA ZORGANIZUJ, ZRÓB ŚCIEPĘ I ROZDAJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cały czas się zastanawiam nad tym żeby omówić z wami los tych pieniędzy które zostały? na muratorze są organizowane jeszcze inne fajne akcje, mamy WOŚP... Dziecieki z Bacik miały dostać paczki na święta i udało nam się to, mało tego - to co zrobilismy przeszło oczekiwania kogokolwiek. Może pieniążkami które zostały wesprzemy jakąś inną dobrą sprawę bo mi już ręce opadają i naprawdę ale to naprawdę nie wiem czy jak kupimy bilard, piłkarzyki czy sprzęt gimnastyczny to dzieciaki z tego skorzystają i czy Pani dyretkor nie zamknie w szafie dochodząc do wniosku, że nie bo poniszczą.

https://forum.murator.pl/topic/113094-pomagam-w-%C5%9Bwi%C4%99ta/page/78/#findComment-2939805

Nie idź na łatwiznę i nie rezygnuj... Masz na tyle siły, aby powalczyć o głębsze zmiany w Bacikach. Może warto na początek miejscowe media zainteresować takim podejściem do sprawy ze strony dyrekcji, może instytucje zarządzające/zwierzchnie, może nawet TVN - oni uwielbiają takie historie.

Wiem, że to trudne, ale nie sztuka wybrać łatwe wyjście, wziąć zabawki i wyjść do lepszej piaskownicy.Tutaj idzie o to, żeby te dzieciaki przebywały w trochę lepszych warunkach. O nie chodzi, nie o nas.

Jeśli nie dasz rady - trudno, masz wiele spraw na głowie. Ale może warto powalczyć? Satysfakcja po zwycięstwie byłaby wielka.

https://forum.murator.pl/topic/113094-pomagam-w-%C5%9Bwi%C4%99ta/page/78/#findComment-2939835

Może warto na początek miejscowe media zainteresować takim podejściem do sprawy ze strony dyrekcji, może instytucje zarządzające/zwierzchnie, może nawet TVN - oni uwielbiają takie historie.

Depsiu, jeżeli chodzi o miejscowe media nic to nie da. Mieszkamy w małej społeczności - dla wszystkich będzie to tania sensacja i nic więcej. Artykuł można wysmażyc do obu lokalnych gazet ale po co? Po to żeby miejscowi plotkarze pobuczeli trzy dni i żeby się rozeszło po kościach? Jeżeli zaś chodzi o TVN... cóż. Po pierwsze ich styl jest obrzydliwy i nie ma w nim za grosz dziennikarskiej klasy. Zniszczą wszystko byleby miec materiał, po drugie ja chyba tak nie chcę. To nie mój sposób na załatwianie spraw.

Pomyślałem za to o innym rozwiązaniu. Moja koleżanka prowadzi autorski program w TVN 24. Gdyby udało mi się przekonac ją do zrobienia obiektywnego, nie agresywnego materiału na temat tego miejsca... może to jest wyjście - ale tylko po to by dyrekcja czuła, że ktos na to patrzy a nie po to by mieszać z gównem kogokolwiek.

Tutaj idzie o to, żeby te dzieciaki przebywały w trochę lepszych warunkach.

jak? no powiedz jak przy betonowych włodarzach?

https://forum.murator.pl/topic/113094-pomagam-w-%C5%9Bwi%C4%99ta/page/78/#findComment-2939863

Może warto na początek miejscowe media zainteresować takim podejściem do sprawy ze strony dyrekcji, może instytucje zarządzające/zwierzchnie, może nawet TVN - oni uwielbiają takie historie.

Depsiu, jeżeli chodzi o miejscowe media nic to nie da. Mieszkamy w małej społeczności - dla wszystkich będzie to tania sensacja i nic więcej. Artykuł można wysmażyc do obu lokalnych gazet ale po co? Po to żeby miejscowi plotkarze pobuczeli trzy dni i żeby się rozeszło po kościach? Jeżeli zaś chodzi o TVN... cóż. Po pierwsze ich styl jest obrzydliwy i nie ma w nim za grosz dziennikarskiej klasy. Zniszczą wszystko byleby miec materiał, po drugie ja chyba tak nie chcę. To nie mój sposób na załatwianie spraw.

Pomyślałem za to o innym rozwiązaniu. Moja koleżanka prowadzi autorski program w TVN 24. Gdyby udało mi się przekonac ją do zrobienia obiektywnego, nie agresywnego materiału na temat tego miejsca... może to jest wyjście - ale tylko po to by dyrekcja czuła, że ktos na to patrzy a nie po to by mieszać z gównem kogokolwiek.

jest tylko jedne wyjście ...... KOPNĄĆ W GÓWNO !!!!!!!

pomysł z koleżanką chyba dobry na dzień dobry :roll:

https://forum.murator.pl/topic/113094-pomagam-w-%C5%9Bwi%C4%99ta/page/78/#findComment-2939940

Hmmm... Rozumiem Cie doskonale, też mieszkam w małej społeczności, nie sztuka jest zrobić sobie wrogów - sztuka jest coś zmienić i nie skłócić wszystkich... Ale - on the other hand - krytyka jest motorem rozwoju. Rozwój to zmiany, a te będą generowane przez krytykę. Tak to się odbywa i nic nie mozna na to poradzić. Jeżeli nikt niczego nie zrobi to nic się nie zmieni. A prawdziwa wartość zmian jest wtedy, kiedy są trwałe, a nie stanowią akcyjnego działania... Wiem, że dasz radę, jeśli tylko zechcesz. Mądrze, powoli, spokojnie, w przemyślany sposób. Może warto zorganizować - niby nic - jakies spotkanie, coś w rodzaju seminarium na temat np. "Skuteczność działania ośrodków (wpisać nazwę) w środowisku lokalnym - próba analizy", zaprosić kilku ludzi, kogoś z najbliższej uczelni, kogoś z władz lokalnych, kogoś z przełożonych pani dyrektor - co najmniej powiat - i oczywiście media. Nagłośnić wcześniej, żeby nie dało się odwołać i przygotować sprytny plan dyskusji, fajnych referentów... Nie trzeba będzie atakować i w ogóle występować z otwartą krytyką - samo wyjdzie. A pani dyrektor może wtedy zarumieni się trochę i poczuje ciężar odpowiedzialności, kiedy będzie musiała głośno wytłumaczyć, dlaczego mydła nie ma i ręczników i szczoteczek...

No wiesz, tak sobie myślę tylko. :wink:

https://forum.murator.pl/topic/113094-pomagam-w-%C5%9Bwi%C4%99ta/page/78/#findComment-2940014