Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POMAGAM W ŚWIĘTA

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Na tyle odrażającą, że udało Ci się ruszyć nawet Nitubagą, która przeciez nie jest głupia.

dziękuję :)

Pomińmy na chwilę Lumpa, Nitu, ja Ci naprawdę obiecałem fundację czy raczej wszyscy rozważaliśmy tu taką możliwość? Umawialiśmy się na akcję Wielkanocną czy snuliśmy plany i marzenia jak to by było cudownie?

owszem.... rozważane były całe stosy możliwości i owszem nie było żadnych obietnic, ale nie martwi Was, to, że minęły święta, nastrój właśnie opada, choinki rozebrane, minęło zaledwie dwadzieście kilka dni... i cała para, zapał, czy jakby tego nie nazwać uszedł....i pieniążki które zostały zebrane dla tych konkretnch dzieci... mogą do nich nie trafić w jakiej by to nie było formie.

Nie wiem co można zrobić - być może jakos próbować się porozmieć z dyrekcją czy nauczycielami.... pomysły też poddaje Małgoś i myślę, podobnie jak ona, że nie są to głupie propozycje, ale i nie do mnie należy decyzja co teraz... na moje szczęście bo ja to za miętka jestem do takich rzeczy :oops:

Dandi ja wierzę w ludzi.... ja wierzę w takie akcje jak ta.... ale jakoś szybko zaprzestaliśmy tych planów.... tych marzeń.... a to jest najprostrza droga by o tych dzieciach po prostu zapomnieć.... i stac się jedynie kółkiem wzajemnej adoracji.... :roll:

.....

Tak więc zachodzi Mariusz po świadectwo pracy do sekretariatu, Pani dyr zrobiła kawe i mówi: A te paczki to w ogóle bez sensu były bo dostały dzieci które nie zasłużyły. Ja to bym to rozdzieliła między te grzeczne.

Nitu to porozum się z takim podejściem :-?

jakby co to moje na te gorsze było

Kaśka, nie wtykaj mi tej gałązki w oko, jak potem będę zające kłusować? Francuzi na towar czekają. 8)
dobra dobra, weż się posuń, co?? Kurna, ten świerk mnie doope kłuje :roll:

co wy w tych krzakach obie robicie ???? :o

chyba nie to , co my z dandim :roll: :oops:

jak to????????to kto jest ten z nami jak nie dandi???????????? :o :o :roll:

skad mam wiedziec ....

siedze w innych krzakach :D

Ło matko ukochana, a to jamles jest czy kto? :o

Jamles, Ty mosz chude giry? :roll:

Albo może być, że to Gwoździk... :roll:

Kurcze, lewa ręka mi ścierpła w tych krzaczorach i jeszcze taki tłok tutaj i hałas. :o

Kaśka, nie wtykaj mi tej gałązki w oko, jak potem będę zające kłusować? Francuzi na towar czekają. 8)
dobra dobra, weż się posuń, co?? Kurna, ten świerk mnie doope kłuje :roll:

co wy w tych krzakach obie robicie ???? :o

chyba nie to , co my z dandim :roll: :oops:

jak to????????to kto jest ten z nami jak nie dandi???????????? :o :o :roll:

skad mam wiedziec ....

siedze w innych krzakach :D

Ło matko ukochana, a to jamles jest czy kto? :o

[b]Jamles[/b], Ty mosz chude giry? :roll:

Albo może być, że to Gwoździk... :roll:

Kurcze, lewa ręka mi ścierpła w tych krzaczorach i jeszcze taki tłok tutaj i hałas. :o

jak dwa sztomple

.....

Tak więc zachodzi Mariusz po świadectwo pracy do sekretariatu, Pani dyr zrobiła kawe i mówi: A te paczki to w ogóle bez sensu były bo dostały dzieci które nie zasłużyły. Ja to bym to rozdzieliła między te grzeczne.

Nitu to porozum się z takim podejściem :-?

jakby co to moje na te gorsze było

jamlesiku drogi.... ja wiem, że sa ludzie o mentalności betonu.... nie wiem czy ta kobieta do nich należy.... z tego co Dandi przytacza to łatwo nie jest.... dlatego też warto pociągnąć to co Dandi mówił, żeby pieczę nad tym przekazać tamtejszym naczycoelom... skoro dyrekcja segreguje dzieci na dobre, znaczy posłuszne i reszte.

No to pokrzakowalim :D Ale było - Jamles wciąż jeszcze śpi z gołą dupą a Gwoździk na Kaśce. DPSia gotuj grochowej bo tu wszyscy pomarznięci a Ty masz teściową mądrą i gotującą to umiesz.

Namarzłem się pod tą Filharmonią jak cholera a Lump nie przyszła. Jestem zdruzgotany!!

A teraz do rzeczy.

To nie jest do końca tak, że polityka finansowa Pań dyrektor powoduje, że dzieciom brak jest szczoteczek i reczników. Podejrzewam, że dzieci zaopatrywane są na bierząco w takie rzeczy tylko pamiętajmy skąd te dzieci przyjechały. One mają melinę we krwi więc jak mają ręcznik to można go opchnąć na wsi na meinie za paczkę fajek. Nie twierdzę, że tak się dzieje za każdym razem i w przypadku każdego ale wielu z nich traci swoje podręczne rzeczy w ten sposób. Jeżeli nie w ten to są one im wykradane przez gimnazjalistów, którzy potrzebują dóbr do handlu.

Problemem ośrodka nie ejst tylko to, że sie tam kradnie. najwazniejszą i palącą raną jest to, że recydywiści siedzą razem z chorymi dziećmi i to tu jest ból. Nie oskarżam Pań dyrektor, że kradną, że dekfraudują subwencje przeznaczone na dzieci ale OSKARŻAM JE GŁOŚNO O TO, ŻE NIE POTRAFIĄ ZORGANIZOWAĆ EFEKTYWNEGO NADZORU PEDAGOGICZNEGO NAD TĄ GRUPĄ.

Mam wrażenie że część tego nie rozumie. One wiążą sobie nawzajem ręce. Zależność ZOL - Szkoła jest nienormalna. Nikt nie może tam normalnie współpracować ani funkcjonować. Zakład opieki leczniczej przeobraził się w szambo do którego spływają wszystkie menty z którymi nikit soibie nie radzi a to nie ejst miejsce dla nich. To od tego trzeba zacząć zmiany a nie od wyrzucenia z pracy Pań dyrektor.

Jednorazowa akcja to tak jakby jej nie bylo. Szczegolnie wobec tych dzieciakow.

Nie rozumiem po czym wnosisz, że to była jednorazowa akcja?? Jakbyś jakiś cytat rzuciła byłoby miło. NIKT nie powiedział, że akcja była jednorazowa. NIKT nie powiedział, że akcji na Wielkanoc nie będzie, bo będzie. Już mam plan. Ale, na Boga, niektórym dopiero święta Bożego Narodzenia się skończyły.

Pieniądze przeznaczone dla dzieci z Bacik NA PEWNO trafią do dzieci z Bacik.

Na pewno emocje trochę opadły, na pewno zrobiło się trochę ciszej, ale to nie znaczy, że nic się nie dzieje.

Nie rozumiem po czym wnosisz, że to była jednorazowa akcja?? Jakbyś jakiś cytat rzuciła byłoby miło. NIKT nie powiedział, że akcja była jednorazowa. NIKT nie powiedział, że akcji na Wielkanoc nie będzie, bo będzie. Już mam plan. Ale, na Boga, niektórym dopiero święta Bożego Narodzenia się skończyły.

Na pewno emocje trochę opadły, na pewno zrobiło się trochę ciszej, ale to nie znaczy, że nic się nie dzieje.

no to jest głos na który czekałem ..dandi ssasz??

no to jest głos na który czekałem ...

i ja też :)

dzięki Złociutka :)

no to jest głos na który czekałem ..dandi ssasz??

Duchu... Bożeż Ty mój, Duchu... mógłbyś chociaż jakiegoś emota sieknąc przy ssasz żeby co wrażliwsi... a zresztą. Zasssałem wczoraj i... dziękuję 8)

eeetam jus nas snajom i wiedzhom..dandi ze my ..nie serki..cy cós..heheh..snacy omalni jesdema..nie...na przyszłośc tak to bydziem robic wis..doffej tytuł tatus sałatffi..hehe