Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POMAGAM W ŚWIĘTA

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A ja akurat szczerze mowiac bede pierwsza osoba, ktora zaleci ostroznosc w zakladaniu fundacji itp. zeby sie nie okazalo, ze te 2000, ktore zostaly zamiast byc poczatkiem paczek Wielkanocnych czy czegokolwiek poszly na pieczatki, telefony, rejestracje w KRS i jeden miesiac obslugi ksiegowej. Dopoki nie ma planu dlugofalowego i majacego sens finansowy, nie ma sensu sie w to bawic. Lepiej te pare groszy spozytkowac na cos konkretnego. :roll:

A ja akurat szczerze mowiac bede pierwsza osoba, ktora zaleci ostroznosc w zakladaniu fundacji itp. zeby sie nie okazalo, ze te 2000, ktore zostaly zamiast byc poczatkiem paczek Wielkanocnych czy czegokolwiek poszly na pieczatki, telefony, rejestracje w KRS i jeden miesiac obslugi ksiegowej. Dopoki nie ma planu dlugofalowego i majacego sens finansowy, nie ma sensu sie w to bawic. Lepiej te pare groszy spozytkowac na cos konkretnego. :roll:

Ot, mądrego to i dobrze posłuchać. :D

Kto mowil o fundacji ?

Chiba nie ja :D jakis nacisk zeby poprawic bezpieczenstwo w osrodku to musi wyjsc od spolecznosci - kwestia na ile jest zainteresowana i przygotowana zeby o to zawalczyc.

Akcji kibicuje ( chiba mi wolno ? :D ) ale moje zajnteresowania charytatywne leza trocha gdzie indziej :D

Wydaje mi sie, ze przejde sie do Filharmonii. :D :D :D

Goska, Ty znów myślisz podobnie. Też uważam że pomoc (długofalowa bądź nie) nie potrzebuje zamknięcia tego w ramach administracyjnych. Pomagamy to pomagamy, nie to nie ale istnienie fundacji detrminuje pewne rzeczy a ja nie jestem na to gotowy. Chyba, że ktoś z Was podjąłby się tego to chętnie wspomogę.

Lumpie ja w ogóle uważam, że nie przeczytałaś wątku, odezwałaś się po raz pierwszy kiedy było już po wszystkim i próbujesz podjąć dyskusję nie będąc w temacie.

Ta akcja pochlonela duzo energii. Kazdy sie cieszyl, czekal, potem przezywal Gwiazdora i zdjecia. To byla wichura, taka pozytywana. :p

Co tu duzo gadac, dla calej ekipy Dandiego to byla tez ogromna praca.

Po takim czyms, bardzo potrzebny jest wlasnie spokoj i aby nic sie nie dzialo.

Jak wszystko ucichnie, cialo i dusza troche sie uspokoja, to wtedy czlowiek widzi jasniej, bo nie ma tego calego ciezaru emocjonalnego.

Ja tez spominalam o fundacji, ale latwo mi gadac, latwo nam gadac. To wszystko spadnie na Ekipe. Bo nic samo sie nie dzieje.

Znamy juz Dandiego. Kazdy z nas byl swiadkiem tego ile Ci ludzie maja serca.

Jestem zdania, ze trzeba dac im dzialac po swojemu. Oni najlepiej wiedza co i jak, bo w tym siedza codziennie. Nie nalezy dzialac szybko, bo wtedy wlasnie mozna zrobic cos czego potem sie zaluje.

Ja wierze w Ekipe! Jestem pewna, ze co by nie wybrali, to wybiora najlepiej jak beda mogli, a my bedziemy tutaj aby ich w tym wspierac, na ile kto moze.

p.s. Dandi, szczesliwego Nowego roku! :p

p.s. Dandi, szczesliwego Nowego roku! :p

to właśnie mam na myśli mówiąc ekumenizm - szacunek i pamięć, że oprócz nas są też inne wyznania. POwtórzę się ale to ważne: Nie Pan Bóg stworzył podziały ale ludzie, i to nie My ale Oficjele naszych kościołów. Kiedy 14 stycznia słyszę od Żelki "wszystkiego dobrego w Nowym Roku" to już wiem, że nic nas nie dzieli. Dzięki :D

Dandi, ja też życzę wszystkiego najlepszego w Nowym Roku

dzisiejszej nocy na naszym osiedlu niebo rozświetlały sztuczne ognie,

przyłączyliśmy się do lampki szampana sąsiadów.

Pozdrowienia dla Złociutkiej

Tolu, nam na Podlasiu jest łatwiej prawda? nas jest tu po połowie niemalże więc łatwo o tolerancję szeroko pojętą. Wiemy o sobie nawzajem wystarczająco dużo żeby nie czuć się ze soba obco ale są rejony w Polsce gdzie o Prawosławiu nie mówi się nic.

To prawda, chyba łatwiej.

Ja z wielowyznaniowością zetknęłam się dopiero w szkole średniej, potem w akademiku przyjaźniłam się z dziewczynami które mają narodowość Białoruską.

Zresztą przyjaźnimy się do dziś.

Byłam na ślubach w cerkwi, naszą księgową była przez wiele lat córka Imama.

Opowiadała nam o zwyczajach Tatarów, obecnie jest w Stanach.

Wśród naszych znajomych jest wiele małżeństw mieszanych jeśli chodzi o wyznanie.

Na szczęście nigdy nie spotkałam się z wrogością, nietolerancją w tym temacie.

Tak więc moje odczucia są jak najbardziej pozytywne i za ludzi się nie wstydzę.

Choć wiem, że bywa różnie.

nigdy nie spotkałam się z wrogością, nietolerancją w tym temacie.za ludzi się nie wstydzę.

Jadąc do Białegostoku ode mnie wystarczy zboczyć nieco z drogi głównej gdzie w jednej z wsi stoi sobie wesoło taki domeczek:

http://www.ljplus.ru/img4/d/z/dzied/_CARKVA_.jpg

więc trudno mi się nie wstydzić. Na szczęście to pojedyncze przypadki

Wygląda niewiarygodnie, jak żart, lub fotomontaż :roll:

Ale gdyby ze społeczeństwem było źle, to już ta chałupka dawno by spłonęła.

Jeśli stoi, to nie jest źle. Nie ma odpowiedzi, więc jest tolerancja, albo ja źle to pojmuję :roll: