dandi3 14.01.2009 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 twardzielka - mi szczena na buty opadła jak to przeczytałem ale czytaj czytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 14.01.2009 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Hej, jedno mnie zastanawia. Jak to jest, ze Dandi dzisiaj nie masz kaca, co? Wszystkiego dobrego w Nowym Roku oczywiscie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 14.01.2009 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Hej, jedno mnie zastanawia. Jak to jest, ze Dandi dzisiaj nie masz kaca, co? to proste - jestem wciąz pijany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 14.01.2009 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 wszystko, co podchodzi pod fanatyzm jest niebezpieczne, bo tam już nie ma samodzielnego myślenia,co się dzieje w Palestynie, z kamieniami na czołgi, ale w jedynie słusznej sprawie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 14.01.2009 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Hej, jedno mnie zastanawia. Jak to jest, ze Dandi dzisiaj nie masz kaca, co? to proste - jestem wciąz pijany Ufff... Bo juz myslalam, ze szpiegujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 14.01.2009 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 p.s. Dandi, szczesliwego Nowego roku! to właśnie mam na myśli mówiąc ekumenizm - szacunek i pamięć, że oprócz nas są też inne wyznania. POwtórzę się ale to ważne: Nie Pan Bóg stworzył podziały ale ludzie, i to nie My ale Oficjele naszych kościołów. Kiedy 14 stycznia słyszę od Żelki "wszystkiego dobrego w Nowym Roku" to już wiem, że nic nas nie dzieli. Dzięki Pewnie, ze nie dzieli. W mojej rodzinie tez mam katolikow, prawoslawnych, niewierzacych, wierzacych ale nie religijnych. A kochamy sie i szanujemy bardzo. Bog stworzyl Zycie i to Zycie trzeba szanowac. Kazdy z nas mogl sie urodzic gdzie indziej, a tym samym miec inne doswiadczenia i inna tradycje. Czlowiek na prawde wierzacy, nie widzi w ludziach to co powierzchowne, ale w kazdym stworzeniu widzi dzielo Tworcy, Jego nieodrebna czesc. To, ze jestesmy inny, nie oznacza, ze gorsi lub lepsi. Czy roza jest gorsza od tulipana? Czy gora jest gorsza od pola, a morze od oceanu, lub rzeki? Tak samo jest z ludzmi. Ruznimy sie po to aby sie wiecej od siebie nauczyc. To nie powod do klutni, to dar ktory trzeba wykorzystac po to aby jeszcze wiecej sie wzajemnie szanowac i wspolnie (kazdy na swoj sposob) dziekowac Bogu, ze dano nam tu byc i doswiadczac tego co Zyciem zwane. Nie mozna kochac Boga a nie kochac ludzi, przyrode i wszystko co jest Jego dzielem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 14.01.2009 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 p.s. Dandi, szczesliwego Nowego roku! to właśnie mam na myśli mówiąc ekumenizm - szacunek i pamięć, że oprócz nas są też inne wyznania. POwtórzę się ale to ważne: Nie Pan Bóg stworzył podziały ale ludzie, i to nie My ale Oficjele naszych kościołów. Kiedy 14 stycznia słyszę od Żelki "wszystkiego dobrego w Nowym Roku" to już wiem, że nic nas nie dzieli. Dzięki Pewnie, ze nie dzieli. W mojej rodzinie tez mam katolikow, prawoslawnych, niewierzacych, wierzacych ale nie religijnych. A kochamy sie i szanujemy bardzo. Bog stworzyl Zycie i to Zycie trzeba szanowac. Kazdy z nas mogl sie urodzic gdzie indziej, a tym samym miec inne doswiadczenia i inna tradycje. Czlowiek na prawde wierzacy, nie widzi w ludziach to co powierzchowne, ale w kazdym stworzeniu widzi dzielo Tworcy, Jego nieodrebna czesc. To, ze jestesmy inny, nie oznacza, ze gorsi lub lepsi. Czy roza jest gorsza od tulipana? Czy gora jest gorsza od pola, a morze od oceanu, lub rzeki? Tak samo jest z ludzmi. Ruznimy sie po to aby sie wiecej od siebie nauczyc. To nie powod do klutni, to dar ktory trzeba wykorzystac po to aby jeszcze wiecej sie wzajemnie szanowac i wspolnie (kazdy na swoj sposob) dziekowac Bogu, ze dano nam tu byc i doswiadczac tego co Zyciem zwane. Nie mozna kochac Boga a nie kochac ludzi, przyrode i wszystko co jest Jego dzielem. piękne i pouczające słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 14.01.2009 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 mądra ta nasza Żelka. Wróciłem właśnie do zdjęć z rozdawania paczek i tak mi się zachciało jeszcze. Tylko czy ta z Filharmonii nie pomyśli sobie, że to jej wpływ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 14.01.2009 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Spokojnie, Wielkanoc (ta pierwsza) juz 12 kwietnia. Masz jakis punkt wyjscia i fajnie. Kolo polowy lutego juz sie mozna powoli zastanawiac, co z tym zrobic. Tak sie sklada, ze udzielasz sie na bardzo fajnym Forum. Cieszysz sie zaufaniem sporej grupy ludzi i to jest wiecej niz moglbys zdobyc nawet gdybys zatrudnil 5 fundraiserow na etat. Korzysci z legalizacji dzialalnosci bylyby takie, ze moglibysmy sobie odpisac od dochodu jakies grosze. Na znaczki wydalbys wiecej. No chyba, ze by sie napatoczyl jakis crazy milioner z gestem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 14.01.2009 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 No chyba, ze by sie napatoczyl jakis crazy milioner z gestem... czuję, że to lump będzie... mówię Ci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 14.01.2009 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 No chyba, ze by sie napatoczyl jakis crazy milioner z gestem... czuję, że to lump będzie... mówię Ci Zebys sie nie zdziwil... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 14.01.2009 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Dandi, mylisz sie - przynajmniej w jednm - ja tej akcji bardzo uwaznie sie przygladalam . Bo jestem lumpem - kunktatorem. Bardzo cenie, ze pomysleliscie o mlodziezy i dzieciakach z trudnych, lumpowskich srodowisk Ale mam zastrzezenia bo przy akcji charytatywnej szczegolnie jesli mysli sie o jakiej kontynuacji ( chocby znow spontanicznej ) trudno cos zrobic jesli antaganizuje sie kierownictwo osrodka i . Czy ja lubie te panie dyrektorki czy nie to nie jest wazne ani istotne - one musza jw jakis sposob byc w proces zaangazowane a ich zdanie wziete pod uwage bo one sa tam na co dzien, Wy przyszliscie i odeszliscie . Bylo super, bylo kolorowo, niezwykle ale teraz znow nastal zwykly dzien. ( Nie lubie zadnych dyrektorow z przekonan, ale albo ma sie dobro dzieciakow na uwadze albo nie ) Przypuszczam, ze struktura osrodka jest taka a nie inna i podczepiony jest pod ZOZ czy cos tam ze wzgledu na f i n a n s o w a n i e . Odbija sie to na bezpieczenstwie dzieci , i to jest najwiekszy problem, ale znow trzeba z tym ostroznie bo generalnie polityka bedzie szla w kierunku likwidacji takich osrodkow. No i kota to ja glaszcze na wiele sposobow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 14.01.2009 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Tolu, nam na Podlasiu jest łatwiej prawda? nas jest tu po połowie niemalże więc łatwo o tolerancję szeroko pojętą. Wiemy o sobie nawzajem wystarczająco dużo żeby nie czuć się ze soba obco ale są rejony w Polsce gdzie o Prawosławiu nie mówi się nic. Ja nic nie wiem, oprócz tego, że u was na mszy pięknie śpiewają Ale wcale mi to nie przeszkadza Was szanowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 15.01.2009 06:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 na mszy pięknie śpiewają ooooooooooooooo no no no no no no.... u mojej babci w cerkwii to wiesz... różnie z tym bywa ale ja od zawsze podejrzewałem, że te baby coś popijają przed robotą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 15.01.2009 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 na mszy pięknie śpiewają ooooooooooooooo no no no no no no.... u mojej babci w cerkwii to wiesz... różnie z tym bywa ale ja od zawsze podejrzewałem, że te baby coś popijają przed robotą ja kiedyś miałam znajomego ex-kantora cerkiewnego, ładne te pieśni były... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 15.01.2009 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 pośpiewam Ci chcesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 15.01.2009 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Dandi, Ty mnie nie drażnij się, wiesz, że ja lecę na muzykalnych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 15.01.2009 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Dandi, Ty mnie nie drażnij się, wiesz, że ja lecę na muzykalnych...ten to ma wzięcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 15.01.2009 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Kasiu słodaka i tak od urodzenia... bigają za moim samochodem jak przejeżdżam, wystają pod oknami i nauczyły sie robić takie fajne uniki jak Złociutka w szale napier..ala garnkami przez balkon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 15.01.2009 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Kasiu słodaka i tak od urodzenia... bigają za moim samochodem jak przejeżdżam, wystają pod oknami i nauczyły sie robić takie fajne uniki jak Złociutka w szale napier..ala garnkami przez balkon.Bożeeeeeeeeee powiedziałeś KASIU SŁODKA Normalnie już mi lepiej, choróbsko mi odpuszcza A z tym od urodzenia, to jak z tym żyć?? Nie jest to męczące???Taki tłum wielbicielek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts