malka 19.01.2009 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 przychodzi mi jeden piekarz, który oddawał chleb potrzebującym i fiskus go zabił ekonomicznie. A z tym to ja się akurat nie zgodzę. czytałam protokół pokontrolny który zresztą został odtajniony i podany do wiadomości opinii publicznej. Warto go przeczytać. To podobna historia do tego jak premier powiedział, ze emeryci mają nie płacić abonamentu rtv. Moi teściowie uwierzyli i nie zapłacili. Teraz dostali decyzje by płacić z odsetkami. Prawo w tym kraju ustanawia sejm i senat a nie media. Wybacz dandi, ze to tu piszę, ale trudno mi przejść obok teo obojetnie. To ja przepraszam - ja niedoinformowana jestem, tak mi jakoś przyszło do głowy , a okazuje się ,ze poprostu finiszu nie znałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 20.01.2009 00:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Z piekarzem to rzeczywiscie byla medialna wtopa i totalny brak profesjonalizmu, ale z pania derektor... Chyba jej sie nalezy jakies zainteresowanie TVNu czy innego TVN24... Mam wrazenie, ze najbardziej tym paniom zal, ze one i ich dzieci nic z tego nie mialy. Normalnie przy takich okazjach organizacja charytatywna przekazuje derekcji dary, 80% tego, co lepsze trafia do personelu a ochlapy do potrzebujacych. I TU JE BOLI. Jeszcze jeden dowod na to, ze lepiej robic takie akcje nieformalnie. Fundacja czy stowarzyszenie musialyby spisac umowe darowizny z osrodkiem, bla, bla. Wszystko by sie rozpieprzylo o te babsztyle. Normalnie mozna sie pochlastac, ile glupoty jest w tym kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 20.01.2009 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 rozmawiałem z koleżanką TVNową. Naświetliłem problem z grubsza. Nie chcę skandalu, grzebania w śmieciach, wyciągania brudów, mieszania ludzi z błoem. Chcę rzetelnego reportażu pokazującego jak funkcjonuje ten ośrodek, pokazującego jego bolączki i niedolę dzieci. Nie chcę zamknięcia go, wyrzucenia na bruk pani dyrekor ani kogokolwiek, czy w końcu naświetlenia nieudolności. Chcę, żeby ludzie pracujący tam wiedzieli, że ktoś na nich patrzy. Myślę, że z ą redaktor się to uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 20.01.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Oczywiscie, ze o to chodzi. Problem polega na tym, ze kazdy, kto by chcial w instytucji budzetowej cos zmienic (nie tylko w takim osrodku - to moze byc muzeum, szkola czy policja) jest wrogiem numer 1. I na dyrektorow ludzie z pasja sie nie garna... Jezeli Ty znasz problem z bliska i wiesz, co nalezaloby zmienic, zeby chociaz troche sytuacje poprawic, to jest to pierwszy stopien do naprawy sytuacji, pod warunkiem, ze ktos poczuje, ze sie mu patrzy na rece. Dobrze zrobiles. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 20.01.2009 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Z jednej strony - należało to zrobić, bo tylko krytyka może być początkiem zmian. Z drugiej strony - patrz, dandi, redaktorce na ręce, żądaj autoryzacji swoich wypowiedzi, bo - niestety - media, jak to media. Dla nch sprawa jest ważna wtedy, kiedy można z niej zrobić sensację i potarzać kogoś w błocie. Spokojny temat to nudny temat, a to zbrodnia niewybaczalna w mediach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 20.01.2009 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 zastanawiam się czy w programie ma być cokolwiek na temat naszej akcji. Nie chcę wyjść na kogoś kto się pyszni sukcesem osiągniętym rękami innych ludzi ale wydaje mi się, że napomknięcie o tym w reportażu sprowokuje inne pytania na których mi zależy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 20.01.2009 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Mozesz mowic, bo to bedzie dla takiej TV dosc atrakcyjne (zdjecia tych wszystkich pudel, wizyty dziewczyn u Was itd.), a przy tym bedzie to przyklad pozytywny, nie wymagajacy mieszania nikogo z blotem. Nie wspominalabym tylko o zbiorce pieniedzy, bo Ci sie jakis urzad do d... przyczepi, ze robiles zbiorke kasy bez pozwolenia MSWiA. Prezenty dzieciom moze robic kazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 20.01.2009 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 o ile mnie Pani redaktor dopuści do głosu. zlinczują mnie w Bacikach ale sram na o prawdę mówiąc. Gówno mi mogą - ja tam nie pracuję, Mariusz odszedł, kolejna osoba też zaczyna o tym myśleć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 20.01.2009 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Dopusci Cie, dopusci. A jak nie, to sie sam wepchniesz przed kamere. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 20.01.2009 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 sie sam wepchniesz przed kamere. odsrojony w musztardową garsonkę i przemawiając (każdy usłyszy, że wyuczone na pamięć) szukający natchnienia w suficie. Dam znać kiedy emisja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 20.01.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Spoko, poznamy Cie na pewno. I daj znac koniecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 20.01.2009 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Czy to będzie musztarda kozacka, chrzanowa czy dijon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 20.01.2009 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Czy to będzie musztarda kozacka, chrzanowa czy dijon? zwykła sarepska - my tu na Białorusi inszych nie imiejem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 20.01.2009 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 nie no Dandi, u nas w GS-ie jeszcze kremska jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 20.01.2009 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Sluchajcie, a tak powaznie... Gdyby nie interwencja telewizji, nigdy nie zmienilaby sie sytuacja osrodka, w ktorym bito i ponizano starszych ludzi (pewnie pamietacie). Jestem pewna, ze po tych materialach w innych tez zaczeto troche bardziej uwazac. Jesli nie z dobroci serca, to chociaz z obawy przed kontrolami, mediami itd. Tylko ich trzeba odpowiednio prowadzic, zeby umieli zadawac pytania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 21.01.2009 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Z drugiej strony telewizja robi materiały tak, żeby było ciekawiej Nie do końca obiektywnie, ale musi by medialnie, więc mocno patrz jakie informacje zostaną podane. Ostatnio głośno jest na temat małego Kamila Wrzoska i jaki bezduszny jest GOPS i Gmina. Tylko to wszystko G...o prawda, bo nie podają kluczowych informacji Myślę, że telewizja to nie jest zły pomysł, ale apeluję o ostrożność, bo niewiele trzeba, żeby przy okazji oberwało się niewinnym . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 28.01.2009 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 HEJ, CO MACIE ZAMIAR ZROBIĆ ZE SWOIM JEDNYM PROCENTEM Z PODATKU? BO JEST TAKI JEDEN FACET KTÓREMU BARDZO SIĘ TEN JEDEN PROCENCIK PRZYDA. TO SYNEK NASZEJ KOLEŻANKI. WIELU Z NAS ZAWDZIĘCZA ŻELCE NIEJEDNO, TEN WĄTEK TAKŻE... TO CO? POMAGAMY...! ZAPRASZAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 28.01.2009 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Dandi bardzo dziekuje, ciesze sie, ze mnie troche lubicie Zanim ktos (kto nie zna mojej sytuacji) zdecyduje, to prosze pamietac, ze my dom zbudowalismy i nie wiedzie nam sie zle. Dajemy sobie rady. Sa tez inne chore, niepelnosprawne i uposledzone dzieci - bardziej potrzebujace. Prosze mnie zle nie zrozumiec, ja nie odmawiam pomocy, (nie wiadomo co jutro przyniesie ) chce tylko aby kazdy mial swiadomosc komu pomoc przekazuje. Dziekuje za zrozumienie. I w ogole, dziekuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 28.01.2009 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Zeljka, weź Ty się uspokój, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 28.01.2009 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Wlasnie, bo zaraz pomyslimy, ze Zeljka na kasie lezy i w ogole to ona powinna zaczac sponsorowac wszystkie niepelnosprawne dzieci... Jak to mowia w Krakuffku: cicho byc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts