Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POMAGAM W ŚWIĘTA

Recommended Posts

Ja tylko nie chce aby ktos pomyslal, ze ja biedna jestem i w ogole. :roll: Prosze mnie zrozumiec. Wiadomo, ze jak ma sie dziecko jak moj Stefek, to kazda ilosc mozna wydac na leczenie i rehabilitacje. A ja wole byc uczciwa, bo choc do bogatych nie naleze to biedy nie znam. A mam oczy, widze, ze sa bardziej potrzebujacy, co nie maja co do garnka wlazyc. :roll: Dlatego nie smiem siebie stawiac na pierwszym miejscu i musze przypominac o tych ktorych los bardziej skrzywdzil niz mnie. Tyle tylko.

:roll:

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tak sie sklada, ze innych dzieci nie znam, no... :-? :roll: To co, moge? :roll:

Dobra, dobra.

Widze, ze Ty tez mnie lubisz. :D Choc nie wiem za co, to ciesze sie tak samo jakbym wiedziala. :D :wink:

No przestan... Nie mam powodow Cie nie lubic to raz, 1% nic mnie nie kosztuje to dwa, tu i owdzie mi przemknelo jakie masz problemy z dzieckiem i bardzo Cie podziwiam to trzy, a poza tym pieknie piszesz po polsku, a ja ucze polskiego, wiec mi bardzo imponujesz tym tez. No... 8) I jeszcze pare innych rzeczy by sie znalazlo. :)

O ten polski to wina mojego meza. :D Jak do Polski przyjechalam to na drugi dzien przestal sie do mnie odzywac po angielsku. A Jego mama jest polonistka, wiec u nich w domu raczej sie mowilo poprawnie i ........, uparcie tylko po polsku. :D Wiec po pol roku juz tez gadalam jak swoja. Ale za to pisac do dzis nie umiem. :oops: Pisze na wyczucie i czasami mi sie nawet udaje. :lol:

Gwoździk, Małgoś a Wy sie tak jeszcze długo będziecie sexować po róznych wątkach? :evil: :evil: :evil:

a co do tego słowa jeszcze niedawno dałbym się zabić że mówimy "podaj mi książkę" wszak zaimek wstkazujący to ta. Jak w likteraturze fachowej wyczytałem, że forma istnieje tylko w narzędniku i nie wolno tak mówić (poprawnie jest książkę) to się popłakałem chociaż trzymam się w ryzach.

Małgosia, TY się w gramatyce specjalizujesz czy z czego ten doktorat?

charakteryzując się nieskończoną sympatią w stosunku do DPS niejakiej oraz porządając jej smalcu, wlazłem w etymologię słowa ryzy. Cóż nie znajdując lepszego wyjaśnienia zakładam, że ryzy w których trzymają się Ci którzy tego pragną to element szaty kapłana symbolizujący anielską czystość. Można sobie poczytać czym są ryzy o tu. Wnikliwy czytelnik znajdzie sam - niewnikliwym podpowiadam, że wyjaśnienie terminu odnajdujemy w czwartym akapicie charakterystyki symboliki szat prezbitera.

dziękuję

Ja mam pytanie w kwestii technicznej.

Co to są ryzy i jak wyglądają?

Bo ja bym chciała wiedzieć, w czym trzyma się Dandi. :roll:

Mnie dość jednoznacznie ryzy to się z papierem wiążą, a ściślej z papierem w ilości 500 szt. - jedna ryza,

natomiast ryza austriacka to sztuk 1000 :D

Kiedyś ryza to było 480 arkuszy papieru piśmiennego,

Jakie to wszystko zmienne jest :D

charakteryzując się nieskończoną sympatią w stosunku do DPS niejakiej dopisek mój: :oops: 8) 8) :D :D :D

oraz pożądając jej smalcu, wlazłem w etymologię słowa ryzy. Cóż nie znajdując lepszego wyjaśnienia zakładam, że ryzy w których trzymają się Ci którzy tego pragną to element szaty kapłana symbolizujący anielską czystość. Można sobie poczytać czym są ryzy o tu. Wnikliwy czytelnik znajdzie sam - niewnikliwym podpowiadam, że wyjaśnienie terminu odnajdujemy w czwartym akapicie charakterystyki symboliki szat prezbitera.

dziękuję

Dziękuję bardzo - ciekawy artykuł, tym bardziej dla mnie z pewnych powodów. :D

To kiedy po ten smalec zajedziesz? 8) :lol: