dobroszka 04.02.2009 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 NO dobrze,to odłożone rzeczy wkładam do torby i czekam na dalsze niusy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Złociutka 04.02.2009 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 No tak ale czy ona chce się tego podjąć - zasygnalizowała problem ale nie można jej zmuszać do magazynowania tego wszystkiego u siebie. Nie wiadomo czy ma warunki, poza tym ma dwójkę małych dzieci - może wcale nie zechce... zobaczymy Dlatego czekam na jej odpowiedź zanim zacznę o czymkolwiek informować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 04.02.2009 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 ja tam zadnych ubranek dzieciech ani ..akcesoriów nie posiadam..ale jakas kwota na wsparcie moglaby sie znalezc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 04.02.2009 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Czy ktoś mnie szukał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 04.02.2009 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 ja jak zwykle. Gdzie się szwendasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 04.02.2009 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 A mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 04.02.2009 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 wracamy do roboty - tym razem trzytygodniowy bobas mieszka z rodzicami w jednopokojowym mieszkaniu bez łazienki... Trzeba chłopcu zapewnić różne różności. Potrzeba rzeczy podstawowych dla noworodka bo mnie wkurwia to, że nasze Państwo dopuszcza do sytuacji kiedy matka odbiera bobasa ze szpitala w zawiniętego w kocyk i piluchy bo nie ma na śpiworek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 04.02.2009 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 ja mogę przejrzeć rzeczy po moich dziewczynach i wybrać te najbardziej neutralne. Jeśli by trzeba było, to mam do oddania spacerówkę, która rozkłada się na płasko, więc od biedy może służyć jak gondola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 04.02.2009 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 wracamy do roboty - tym razem trzytygodniowy bobas mieszka z rodzicami w jednopokojowym mieszkaniu bez łazienki... Trzeba chłopcu zapewnić różne różności. Potrzeba rzeczy podstawowych dla noworodka bo mnie wkurwia to, że nasze Państwo dopuszcza do sytuacji kiedy matka odbiera bobasa ze szpitala w zawiniętego w kocyk i piluchy bo nie ma na śpiworek Dwie moje przyjaciółki urodziły pół roku temu - zajrzę do nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 04.02.2009 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 jak maly ma 3 tygodnie i wazy 2500 to znaczy ze matka sie za dobrze nie odzywia, prawda? Albo ze taka konstrukcja, ale tu celuje w to pierwsze. Tak wiec jakies odzywki, mleko dla malucha butelki, tylko trzeba wiedziec gdzie.ubranek juz dawno nie mam-rozdane, ale moze jaka grzechotka jeszcze by sie znalazła. musze poszukac, ale to sprawa w tym przypadku drugorzędna. Wazne zeby go nakarmic i ubrac i moze znalezc jakąs pomoc socjalną? Ktos siedzi w tych tematach i wie jak to jest z zapomogami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Złociutka 04.02.2009 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Ustaliliśmy że wszystkie rzeczy, które zechcecie podarować, trafią do babińcowej forumki (Mańki) a ona je maluszkowi przekaże. Najbardziej przydadzą się oczywiście ciuszki, poza tym kocyki, pieluchy i kosmetyki (Oilatum, oliwka, mydełka, szampony, chusteczki nawilżające, kremy, proszek do prania itp.) Na pewno Pampersy w każdej ilości. Pieniążki też mogą być - albo przekażemy im w kopercie, albo po prostu coś im się kupi (w zależności od uzbieranej kwoty). Mańka ma wysłać szwagierkę na zwiady (szwagierkę się odpowiednio przygotuje ) więc w miarę przypływu wiadomości będę informować na bieżąco. lidszu w sprawie wózka się dopytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 04.02.2009 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 kto zbiera i kaj..dowac na priva konto czy cóś.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 04.02.2009 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 OK. poszukam ciuszków po młodych, mam pewnie jeszcze jakieś kombinezony, ale to na ten rok za duże, więc na przyszły byłyby w sam raz. Kocyki też jakieś znajdę, ręcznik dla takiego malucha też - mam trochę pieluch tetrowych i flanelowych, więc chętnie kilka oddam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 04.02.2009 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Mam dwa małe opakowania proszku do prania dla dzieci, których nigdy nie wykorzystałam, więc też są do oddania. Gdzie to wysyłać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 04.02.2009 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 OK. poszukam ciuszków po młodych, mam pewnie jeszcze jakieś kombinezony, ale to na ten rok za duże, więc na przyszły byłyby w sam raz. Kocyki też jakieś znajdę, ręcznik dla takiego malucha też - mam trochę pieluch tetrowych i flanelowych, więc chętnie kilka oddam. o to Liduś ja sie w sobote dołoze do ciebie jak mozna, bo potem trudno mi bedzie to przekazac jakkolwiek i komukolwiek, oki? u Neff. Tylko zebym worków nie pomyliła bo sie małemu flaszka dostanie a nam na zlocik pieluszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 04.02.2009 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Lidszu , Duch - dane poszły na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 04.02.2009 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Ja sie jeszcze popytam wsrod kolezanek, OK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 04.02.2009 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 pytaj pytaj rybeńko (czy tam zaimku zwrotno dzierżawczy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 04.02.2009 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Mam pościel do łóżeczka, poszwa na kołderkę , poduszkę, ochraniacz i baldachim, prześcieradło z gumką - tylko używane,wypada takie dawać ?? Znalazłam jeszcze czapkę i sweterek "chrzcielny" mojego młodego (chyba z sentymentu zachowałam), ale jak się przyda chętnie oddam. Pewnie jescze coś się znajdie- ale raport wieczorem, bo wszystkie bety w piwnicy, a młode chore więc nie będę go tam ciągać, a samego strach zostawić w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Złociutka 04.02.2009 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Znając Wasz rozmach chciałam tylko przypomnieć, że tym razem pomagamy jednemu małemu człowiekowi i nie ma potrzeby dostarczania prezentów w ilościach hurtowych, jak to za poprzedniej akcji było Na razie chcemy skompletować małemu taką większą wyprawkę, poznać tych ludzi i zobaczyć jak sobie radzą. Czy rzeczywiście nie radzą i jak można im pomóc w jakiś inny sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts