Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POMAGAM W ŚWIĘTA

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam pościel do łóżeczka, poszwa na kołderkę , poduszkę, ochraniacz i baldachim, prześcieradło z gumką - tylko używane,wypada takie dawać ??

Myślę, że jak najbardziej.

Znalazłam jeszcze czapkę i sweterek "chrzcielny" mojego młodego (chyba z sentymentu zachowałam), ale jak się przyda chętnie oddam.

Dowiem się :)

Mam pościel do łóżeczka, poszwa na kołderkę , poduszkę, ochraniacz i baldachim, prześcieradło z gumką - tylko używane,wypada takie dawać ??

Myślę, że jak najbardziej.

Znalazłam jeszcze czapkę i sweterek "chrzcielny" mojego młodego (chyba z sentymentu zachowałam), ale jak się przyda chętnie oddam.

Dowiem się :)

dobra, to skaczę (jak ślubny wróci) po jakiś proszek dzieciowy, upiorę i posyłam, tylko cholera gdzie ja wcisnęłam pałąk do baldachimu :roll:

ja mam małą jeszcze dziecinkę, bo Nadi ma dopiero 4 miesiące, ale coś po Dawidku mogę dać.

Takiego typowo chłopięcego.

Pościel z baldachimem i ochraniaczem mam niebieską, kurteczkę i spodnie ocieplane z polarka, będą dobre na przyszłą zimę, bo to ciut wieksze jest.

Kurczę, akurat w poniedziałek wszystkie chłopięce ciuszki dałam koleżance, która za 2 miesiące urodzi chłopczyka :-?

ale coś jeszcze napewno wynajdę, tylko juz w większych rozmiarach.

Może być??

Witanko :)

mam jedno pytanko .... tam w wątku było napisane, że mama bobasa nie pracuje, a tata owszem pracuje, ale na czarno.... a jeśli tak to oznacza, że ci ludzie nie mają ubezpieczenia - tak?

to jak jest u nich z szczepieniami tego Bączka? płacą za nie? czy - nie daj Bóg - nieszczepią? :roll:

może i tu trzeba jakoś pomóc... :roll:

a jutro wieczorkiem powiem co dam rade dorzucić od siebie :)

jPościel z baldachimem i ochraniaczem mam niebieską, kurteczkę i spodnie ocieplane z polarka, będą dobre na przyszłą zimę, bo to ciut wieksze jest

To dobry pomysł - Dziewczyny z babińca będą to gdzieś magazynować i dostarczać sukcesywnie. Ci ludzie mieszkają w jednym pokoju więc mieliby wielki problem z przechowywaniem ale na bierząco potrzebują ubranek i to tamto forum ma się zorganizować

Z tego co przeczytałam wynika ,że tam jest chyba wiecej dzieci

chyba jednak jedno ale jeszcze to sprawdzę

mama bobasa nie pracuje, a tata owszem pracuje, ale na czarno.... a jeśli tak to oznacza, że ci ludzie nie mają ubezpieczenia - tak?

to jak jest u nich z szczepieniami tego Bączka? płacą za nie? czy - nie daj Bóg - nieszczepią?

mądrze Nitka - o to też zapytamy