Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POMAGAM W ŚWIĘTA

Recommended Posts

ja mam małą jeszcze dziecinkę, bo Nadi ma dopiero 4 miesiące, ale coś po Dawidku mogę dać.

Takiego typowo chłopięcego.

Pościel z baldachimem i ochraniaczem mam niebieską, kurteczkę i spodnie ocieplane z polarka, będą dobre na przyszłą zimę, bo to ciut wieksze jest.

Kurczę, akurat w poniedziałek wszystkie chłopięce ciuszki dałam koleżance, która za 2 miesiące urodzi chłopczyka :-?

ale coś jeszcze napewno wynajdę, tylko juz w większych rozmiarach.

Może być??

Może być jak najbardziej :)

Dziecko jest tylko jedno, mały Filip, ma dopiero 3 tygodnie więc jeszcze nie wiadomo jak ze szczepieniami.

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ja mam bardzo duzo ciuchów po Guciu, naprawdę bardzo, bardzo dużo...ale nie wiem czy są jeszcze potzrebne, bo jak dziewczyna dostanie wywrotkę ciuchów to też nie będzie dobrze

Może umówimy się tak, że jak już będzie mniej więcej wiadomo co dziewczyny dają, dam Ci znać, a Ty wśród swoich ciuszków wybierzesz to czego będzie brakowało?

ja mam bardzo duzo ciuchów po Guciu, naprawdę bardzo, bardzo dużo...ale nie wiem czy są jeszcze potzrebne, bo jak dziewczyna dostanie wywrotkę ciuchów to też nie będzie dobrze

Może umówimy się tak, że jak już będzie mniej więcej wiadomo co dziewczyny dają, dam Ci znać, a Ty wśród swoich ciuszków wybierzesz to czego będzie brakowało?

ok

Hej

fajne te wasze pomagające akcje :D :D :D :D dopiero je zobaczyłam

Znając Wasz rozmach chciałam tylko przypomnieć, że tym razem pomagamy jednemu małemu człowiekowi i nie ma potrzeby dostarczania prezentów w ilościach hurtowych, jak to za poprzedniej akcji było

Na razie chcemy skompletować małemu taką większą wyprawkę, poznać tych ludzi i zobaczyć jak sobie radzą. Czy rzeczywiście nie radzą i jak można im pomóc w jakiś inny sposób.

u mnie też dla maluszka coś by się znalazło, np. ubranka, wanienka i tak jak Lidszu mam spacerówkę i wózek parasolkę a jeszcze jest nosidełko samochodowe - może służyć jako fotelik/leżaczek w domu no i oczywiście zabawki

myślę, że najlepiej jak wrzucicie jakąś listę co macie to będzie łatwiej zobaczyć czego brakuje

pścieli jednak nie wyślę, bo jak ją przejrzałam..

nie jest w dobrym stanie :o

zapomniałam, że Dawidek miał manię obgryzania rogów :lol: :lol: :lol:

ale wrzucę dwa kocyki, kurteczkę i spodnie ocieplane na następną zimę, trochę innych ciuszków.

W różnych rozmiarach, bo dzieci szybko rosną :wink:

Dam jeszcze chusteczki, oliwkę i duży Sudocrem, tego nigdy za wiele :wink:

pścieli jednak nie wyślę, bo jak ją przejrzałam..

nie jest w dobrym stanie :o

zapomniałam, że Dawidek miał manię obgryzania rogów :lol: :lol: :lol:

ale wrzucę dwa kocyki, kurteczkę i spodnie ocieplane na następną zimę, trochę innych ciuszków.

W różnych rozmiarach, bo dzieci szybko rosną :wink:

Dam jeszcze chusteczki, oliwkę i duży Sudocrem, tego nigdy za wiele :wink:

spoko, ja wyślę pościel, choć do dziś uziemiona jestem chorobą młodego, ale Złociutka mówiła,że się nie pali, więc bez wyrzutów sumienia z "chlebkiem" to zrobię.

Kurna, tylko gdzie ja dałam ten pałąk do baldachimu :roll:

Oto co już zostało przekazane Filipkowi:

0-3 miesiące

kaftanik- 17szt.

body- 20szt.

śpiochy- 6szt.

rajtki- 2szt.

czapka- 6szt.

kombinezon- 1szt.

skarpetki- 10par

pajace- 11szt.

spodenki- 1szt.

rampers- 2szt.

paputki- 2pary

kurteczka- 1szt.

3-6 miesięcy

śpiochy- 4szt.

rajtki- 4szt.

czapeczka- 3szt.

pajac- 4szt.

dresy- 2szt.

półśpiochy- 6szt.

spodenki- 2szt.

kapelusiki- 3szt.

kurtka- 1szt.

12-18 miesięcy

pajac- 4szt.

spodenki- 3szt.

czapka- 1szt.

oraz:

wózek, kocyk, próbki kosmetyków i proszku, smoczek, butelka, podkłady ceratkowe (x2), wit. D, chusteczki nawilżane (x3), pampki (x2), herbatki (dla mam karmiących, koperkowa), plantex, sól fizjologiczna, mydełko, waciki, maść Alantan, pluszaki (x2), klocki (x2).

Dziękujemy :)