Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POMAGAM W ŚWIĘTA

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 weeks później...

Nie - dyrektorka obiecała znaleźć aukcję z kocami ktre jej odpowiadają. Widzimy się dość często więć wciąż jej o tym przypominam a Ona rozsądnie uważa, że nie ma sensu bądź co bądź dużej sumy przeznaczac na byle gówno i szuka odpowiedniego produktu dla dzieciaków. Tam jest tak, że rzeczy typu koce dośc szybko się brudzą. Szukamy zatem takich, które wytrzymają pranie raz... w tygodniu a ich cena nie przekroczy 40 zł/szt

Wydaje mi się to rozsądnym podejściem.

Dodam, że Pani dyrektor z którą mamy te ustalenia to nie ta sama która nam asystowała w święta... i Bogu dzięki - ta ma trochę w głowie i nie pozwala kupowac nic ad hoc... a jej postawa coraz bardziej mnie rozochaca do czynienia takiego zamieszania jak na Gwiazdkę.

dobra więc tak. Dostałem maila od dyrektorki. Chce, żebyśmy za pozostałe 2500 kupili te koce.

Skontaktowałem się ze sprzedawcą i nabędę ich 70 tak żeby w przypadku zniszczenia, ośrodek miał jeszcze zapas. Nie stać nas na 70 sztuk bo musielibyśmy dysponować sumą 3010 + koszt transportu ale umówiłem się, że kupię je poza allegro i zapłacę przy odbiorze dzięki czemu wynegocjowałem zniżkę. Sprzedawca ze swojej strony zobowiązał się dowieźć towar za darmo w przyszłą środę.

Podsumowując naszą akcję: z ośrodka odesłano młodych recydywistów i zostały tam dzieci chore i potrzebujące stałej opieki. Proces ten trwa wciąż bo wiadomo, że nie jest to kwestia jednego podpisu, ale dyrekcja zakasała rękawy i wzięła się do roboty.

Zaprzestano też głupiego procederu wypożyczania dzieci na weekendy przypadkowym ludziom tak jak to miało miejsce do tej pory. Personel i dyrekcja, pomimo, że telewizja nie przyjechała, czują że ktoś ma na nich oko, ktoś o ośrodku dyskutuje na forum i zareaguje gdyby miały miejsce jakies osobliwości. Ośrodek przestał być PGRem w lesie w którym mogło się dziać wszystko a zaczął być prawidłowo zarządzaną i mądrze funkcjonującą placówką oświatowo wychowawczą dla dzieci i młodzieży. Oczywiście pracy jest wciąż dużo ale idzie ku dobremu.

To forum ma moc :)

Dandi ... dobra robota.

Skoro ktśs tam wziął sprawy we własne ręce i to z głową (inna dyrektorka) to myśle, że można jak najbardziej dalej pomagać dzieciaczkom.

Teraz najwazniejsza jest sprawa naszego Tomka1950 , ale jak juz dojdzemy do ładu i z Tomkiem naszym , i ze zlotem - to pomyslimy o dzieciaczkach na pewno :D

Na zlocie o tym pogadamy :wink: :D .

przed chwilą dzowniłem do dyrektorki i do faceta jeszcze raz. Sprzedający dorzucił od siebie dwa koce gratis i cały transport przywiezie juz jutro a dyrektorka zrezygnowała z weekendu z rodziną tylko po to, żeby osobiście być przy odbiorze przesyłki i jak się dowiedziała że kocyków będzie 72 to... się rozbeczała. Baby soł miętkie 8)

... jestem :)

nie zawsze coś piszę, ale zawsze jestem :)

bardzo się cieszę, że choć jedna z pań dyrektor ma serce... bo skoro ryczy, że dostanie koce.. to znaczy że je ma :) i cieszą tez zmiany w nastawieniu władz placówki :)

czy to forum ma moc? oj maaa nawet nie podejrzewamy jaką :)

pozdrawiam....

i czekam na ciąg dalszy akcji dla tych dzieci :)

dyrektorka zrezygnowała z weekendu z rodziną tylko po to, żeby osobiście być przy odbiorze przesyłki i jak się dowiedziała że kocyków będzie 72 to... się rozbeczała.

Ja juz Ja lubie. :p Brawo za serce i podejscie do Czlowieka.

Dobrze , że jest lepiej , ale przecież zawsze może byc jeszcze lepiej :wink: Ja już szykuję mężowego bruma na dowóz prezenciorów przed gwiazdką - musimy tylko czymś wypełnic ten bagażnik :D

no ba .... na gwiazdkę to musowo :D

dziś zabieram aparat i gnam do Bacik robić zdjęcia z odbioru koców. Przy okazji pogadam z nową dyrektor o potrzebach i o tym jak zaplanowac dalszą pomoc dla ośrodka. Facet ma być u nas po 19 więc zdjęcia i relacja z interwju wieczorowo poro. Czekać a Ty Dobruś błagam powiedz że Nef i Raśka oddały i rydze bo się niepokoję