Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POMAGAM W ŚWIĘTA

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Parę dni nie zaglądałem, a tu jaki ruch. Jak na Marszałkowskiej. Dobre wieści Dandi, cieszę się, że coś ruszyło. A z panią derektor, to już w ogóle super. Wkurzają mnie dyrektorzy, którzy nie rozumieją jak duże mają możliwości. Znam podobne klimaty. W pewnej placówce dyrektorka przez rok zajadle walczyła z radą rodziców. Uważała, że rada za dużo się wtrąca, jest 5 kołem u wozu i powodem wszystkich jej nieszczęść. Nie była w stanie zrozumieć, że rada robiąc rozpierduchę u prezydenta miasta, w kuratorium, czy też innym urzędzie, nie robi jej na złość, lecz walczy o jej placówkę. Dopiero po roku zauważyło biedactwo, że ma wyremontowane wszystkie łazienki, częściowo stolarkę okienną, w świetlicy stoi plazma 40', a na konto wpłynęło z 1% tyle, ile przez poprzednie lata razem wzięte. Nie jest jeszcze idealnie, ale nie ma już wyzywania na korytarzach, a pani odpowiada na "dzień dobry". Na wszystko trzeba czasu. A w Bacikach z tego co piszesz czas chyba przyspieszył. Nie było ewolucji, tylko rewolucja. Czymam kciuki za nowom derekcje i czekam na nowe hasło do działania.

UWAGA PROBLEM

Ośrodek poprosił forumowiczów muratora o pomoc. Potrzebna jest pościel. Na gwałtu rety. Może być używana, może być nowa. niektóre dobre hotele wyrzucają lekko zniszczoą pościel, może ktoś z was ma dojście. Może macie w domu w domu. Potrzeba poszewek na poduszki, kołdry, prześcieradła. Nie musza być nowe, nie muszą być piekne.

Pomożemy?

PS: przepraszam, że tak późno ale sami rozumiecie - baby mi się w domu plenią na potęgę :)

Oto koce od nas wszystkich:

http://img197.imageshack.us/img197/3082/96190366.jpg

Chętnie się dołącze proszę tylko na priwa adres wysyłki. Deklaruje co najmniej jeden komplet poszewka na poduszke i poszewka na kołdrę ( nówka). Potrzebuje znać wymiary i ewentualnie z czego ( bawełna, kora inne ?) co będzie najlepsze.

W wielkiej szafie żona znalazła 2 komplety "bawełnianej pościeli haftowanej" 160x210cm. Nówka blaszka - nieudany Mikołaj. Może rzeczywiście wysyłać bezpośrednio do Bacik? Odciążymy Dandiego, a poza tym i tak trzeba na paczce jakiś adres nakleić, równie dobrze mogą być Baciki, będzie szybciej. Czekam na adres na priva chyba, że Dandi oficjalnie na forum ogłosi - w końcu to państwowa firma, a nie osoba prywatna.

Macie rację - dlaczego nie. Podaję adres do wysyłki tylko zróbmy tak. każdy kto wyśle paczuchę do Bacik, napisze to na stronie tutaj wyszczególniając co wysłał a ja zrobie listę po czym sprawdzę na miejscu czy wszystko dotarło. Wolę wiedziec co się dzieje i ni chciałbym, żeby mimo wszystko jakaś ładna zmiana pościeli zaplątala się w torbie jakiejś mniej uczciwej pielęgniarki.

Samodzielny Publiczny Zakład Opiekuńczo-Leczniczy dla Dzieci i Młodzieży

Baciki Średnie 68

17-300 Siemiatycze