petrus65 08.12.2008 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Witajcie Mam ściankę po drzwiach. Teraz w tym otworze nie będzie już drzwi. Na roki zastosuję listwy z otworkami, ale teraz pytanie czym mam wyrównać tą ściankę tak aby mi wszystko grało? Masą szpachlową? dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 08.12.2008 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Witajcie Mam ściankę po drzwiach. Teraz w tym otworze nie będzie już drzwi. Na roki zastosuję listwy z otworkami, ale teraz pytanie czym mam wyrównać tą ściankę tak aby mi wszystko grało? Masą szpachlową? dzieki Sorry, ale opis komopletnie nie zrozumiały. Możesz opisać jaśniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petrus65 08.12.2008 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 BYły drzwi. Zostały tylko ściany. Muszę te fragmenty ścianek wyrównać. Czym to zrobić? Wystarczy szpachla (chyba nie)? Jakiegoś kanufa trzeba uzyć? dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.12.2008 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 zaprawa cem - wap. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 08.12.2008 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 BYły drzwi. Zostały tylko ściany. Muszę te fragmenty ścianek wyrównać. Czym to zrobić? Wystarczy szpachla (chyba nie)? Jakiegoś kanufa trzeba uzyć? dzieki A co z tymi rokami? Do wyrównania możesz użyć różnych materiałów zależnych między innymi od tego jakią grubością musisz wypełnić. Czym masz pokryte ściany obok tego zamurowanego otworu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 08.12.2008 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 A co to są roki?I właśnie - czy otwór po drzwiach został zamurowany jak sugeruje zbigmor czy jest otwarte przejście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petrus65 08.12.2008 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Jest to otwaarte przejście. Po prostu zamiast drzwi będzie dziura:) Ścianky są z pustaków i muszę to jakoś ładnie i mocno zrobić. dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 09.12.2008 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Jest to otwaarte przejście. Po prostu zamiast drzwi będzie dziura:) Ścianky są z pustaków i muszę to jakoś ładnie i mocno zrobić. dzieki No to chyba sama szpachla nie wystarczy Chyba, żeby zapytać jakiegoś młodego fachowca? Otwór zamuruj tymi samymi pustakami jak ściana i pokryj to tym samym, czym masz pokrytą ścianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 09.12.2008 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Jest to otwaarte przejście. Po prostu zamiast drzwi będzie dziura:) Ścianky są z pustaków i muszę to jakoś ładnie i mocno zrobić. dzieki No to chyba sama szpachla nie wystarczy Chyba, żeby zapytać jakiegoś młodego fachowca? Otwór zamuruj tymi samymi pustakami jak ściana i pokryj to tym samym, czym masz pokrytą ścianę.No ale na moje to autor nie chce zamurowywać tego przejścia tylko mieć dziurę w ścianie z obrobionymi krawędziami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 09.12.2008 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Jest to otwaarte przejście. Po prostu zamiast drzwi będzie dziura:) Ścianky są z pustaków i muszę to jakoś ładnie i mocno zrobić. dzieki No to chyba sama szpachla nie wystarczy Chyba, żeby zapytać jakiegoś młodego fachowca? Otwór zamuruj tymi samymi pustakami jak ściana i pokryj to tym samym, czym masz pokrytą ścianę.No ale na moje to autor nie chce zamurowywać tego przejścia tylko mieć dziurę w ścianie z obrobionymi krawędziami. Faktycznie z przedstawionych opisów to najbardziej prawdopodobna wersja (choć nie jedyna). Tak czy owak podtrzymuję wersję aby pokryć gołą ścianę tym samym, czym już jest pokryta. Szkoda, że autor tak zazdrośnie ukrywa ten szczeguł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts