Buti 28.12.2020 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2020 Dzień dobry.Za dwa lub trzy miesiące wykonawca będzie wykonywać u mnie dach dwuspadowy o powierzcni ok 200m2. Wybieram materiały. W uzgodnieniu z wykonawcą będzie papa termozgrzewalna na osb a potem dachówka cermiczna. Wykonawca nie ma preferencji co do konkretnego producenta papy, zasugerował papę podkładową. Mam kilka ofert na papy. W związku z tym pytanie do osób z doświadczeniem w tej branży. Czy, któraś z poniższych propozycji jest wyrażnie lepsza od pozostałych czy mogę bezpiecznie iść w najtańszą z tej listy? -UNI STANDARD PYE PV250 S40-Icopal Baza PYE PV 250 S4,0 s Szybki Profil SBS proponują jeszcze samoprzylepną Brass bit premium jednak poza tym, ze jest samoprzylepna (ponoć wygodniejsza w montażu) to jest cieńsza. Czy wręcz wybrać jeszcze coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sandek 28.12.2020 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2020 Witam, Nie jestem fachowcem od dachów, ale jak budowałem - to zastosowałem takie coś na moje deskowanie ( pod dachówkę betonową Brass ): IZOLMAT PLAN optimax PV. Na dach ok. 150 mkw zapłaciłem za materiał coś ok. 1000 zł. Sprzedawca dachu mi to polecił a nie specjalnie miałem czas i kasę by szukać czegoś innego. Produkt został przybity zszywkami, a łaty oprócz tego że przybijane gwoździami, to jeszcze klejone takim klejem, co po opuszczeniu tuby zwiększał swoją objętość, widać było jak wyciska się spod łat. Robota mi się podobała. Dekarzowi mniej ... I tak mija już bodaj trzy lata i nic się nie dzieje. Cholera wie, co będzie za 30-40 lat, jak te wszystkie zszywki przegniją. Ale myślę że do góry nie polecą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts