Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kabiny typu "walk in"

Kanton

Recommended Posts

• Odpowiedzi 50
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mirek, ja zamówiłam u lokalnego szklarza, grubość szkła właśnie 8 mm, zaimpregnowane przez niego, ale tak czy inaczej ta powłoka się po pół roku zmywa, trzeba nanieść nową, zapewnił. Minęły prawie dwa lata, nie nanosiłam nowej. Szkło sprawuje się bardzo dobrze, regularnie czyszczone, nie ma śladu kamienia.

Dodam, że gdybym miała małe dzieci, zastanawiałabym się być może nad szkłem nietłukącym...

Pozdrawiam

Marta

Tez słyszałem że ta powłoka się zmywa i na niej mi nie zalezy. Chcialbym natomiast szkło hartowane ze względu na bezpieczeństwo. Zastanawiam się czy te tansze sa faktycznie hartowane czy tylko taka ściema.

A może to da się sprawdzić "organoleptycznie" czy szkło jest hartowane czy nie? Może ktoś podpowie?

Da się, niestety tylko raz...

:-) dobre. Pozostaje zawierzyc sprzedawcy. Jeden taki z alle... posiadajcy w ofercie ścianki dwóch różnych producentów twierdzi ze nie moze uzyskac cwrtyfikatow potwierdzających to że szkło jest hartowane poniewaz nie są takowe wymagane w PL. Ponoć sami sprawdzili ze jest hartowane.

• 2 weeks później...
Mi się takie kabiny bardzo podobają. Chciałabym coś takiego w sumie u siebie kiedyś zrobić. Zimna sie nie boję, ale fakt, że popularne są chyba głównie w ciepłych rejonach. Ja z takich korzystałam w Azji i bardzo mi sie to spodobało. Ostatnio koleżanki były bardzo zdziwione tymi kabinami podczas pobytu w Grecji. Im się nie podobało. Dla mnie jest to dużo bardziej estetyczne niż tony plastiku...

Mi się takie kabiny bardzo podobają. Chciałabym coś takiego w sumie u siebie kiedyś zrobić. Zimna sie nie boję, ale fakt, że popularne są chyba głównie w ciepłych rejonach. Ja z takich korzystałam w Azji i bardzo mi sie to spodobało. Ostatnio koleżanki były bardzo zdziwione tymi kabinami podczas pobytu w Grecji. Im się nie podobało. Dla mnie jest to dużo bardziej estetyczne niż tony plastiku...

O jakim zimnie mowisz? Nic takiego nie odczułem a bywalem w takich (w hotelach) w Europie. U siebie właśnie robie dwie takie w dwoch roznych lazienkach. Szkło już kupione :-)

• 1 year później...

Odgrzeje temat i... zapytam znowu - czy zimno ? :)

Bede mial podgrzewanie podlogowe (wodne) + recznikowiec.

Wydaje mi sie, ze jak wychodzimy z zamknietej kabiny to czujemy zimno ze wzgledu na roznice temperatur a w walk-in ta roznica nie bedzie tak drastyczna i takiego "szkoku" nie powinno byc. Sa jakies luki w moim rozumowaniu ?

Prosze, kto ma niech napisze :D

Paweł7318, użytkuję i faktycznie, różnica temperatur nie jest tak wyczuwalna, dlatego nie ma szoku termicznego. Jak dla mnie to rozwiązanie jest fantastyczne. Mam jeszcze jeden argument za walk-in. W łazience dla gości mam prysznic z brodzikiem i tam cały czas problem z czyszczeniem uszczelek, które po trzech latach są*lekko źółte i nie ma co się oszukiwać, za jakiś czas będą*do wymiany i potem znów i tak do końca żywota ;) tego problemu zupełnie nie mam z kabiną walk-in, łazienka jest jak nowa. Polecam.

• 2 years później...
Hm... A co sądzicie o kabinach otwartych z brodzikiem? Będzie to Waszym zdaniem dobre rozwiązanie? Trochę o tym pisali tu http://remoncjusz.pl/kabina-prysznicowa-typu-walk-in.html

Mnie się nie podobają i nie chciałabym takiego mieć. A moja koleżanka ostatnio sobie zrobiła. Kwestia gustu. Zrób to co ci się podoba.