Depi 08.12.2008 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 No właśnie. Wchodze sobie do mojego domu in spe i widzę, że Panowie Hydraulicy poprzykręcali mi rozprowadzaną wodę do chudziaka. Nie byłoby w tym nic złego, gdyby nie to, że te wkręty właśnie przebiły mi mozolnie przeze mnie pozgrzewaną papę (no i lepik po nią też), czyli po co ja właściwie zgrzewam toto, żeby nie było żadnej dziurki, jak mi w tym potem robią dziury? I stąd moje pytanie - czy bez łapania na te wkręty się nie da? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artureski 09.12.2008 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Hydraulikiem nie jestem, ale pierwsze słyszę, zeby przykręcać do chudziaka wodę... Niby poco ? U mnie sobie leżały rurki na chudziaku na cegiełkach dodatkowo, żeby styropian jeszcze podłożyć. Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie rury od ciepłej wody trochę "pracują" jak dobrze podgrzeję bojler... Na kilku budowach widziałem rozprowadzoną wodę i nikt nie przykręcał, wszędzie rurki leżały sobie ciepło i wygodnie w styropianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 09.12.2008 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 moi "fachowcy" też przykręcali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 09.12.2008 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 No właśnie. Wchodze sobie do mojego domu in spe i widzę, że Panowie Hydraulicy poprzykręcali mi rozprowadzaną wodę do chudziaka. Nie byłoby w tym nic złego, gdyby nie to, że te wkręty właśnie przebiły mi mozolnie przeze mnie pozgrzewaną papę (no i lepik po nią też), czyli po co ja właściwie zgrzewam toto, żeby nie było żadnej dziurki, jak mi w tym potem robią dziury? I stąd moje pytanie - czy bez łapania na te wkręty się nie da? Da się bez łapania. Sam sobie zrobiłem, na dokładkę na warstwie styropianu i rurki leżą jak ulał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 09.12.2008 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 żeby dołożyć do pieca mój instalator też nie miał problemu z nieprzykręcaniem rurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 09.12.2008 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Tak tez na swoj chlopski rozum kombinowalem. Coz - bedzie odkrecanie i szpachlowanie dziur uszczelniaczem dekarskim... Ech... Dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bst 09.12.2008 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Na wszystkich duzych budowach sie przykreca rurki do chudziaka. Tyle ze robi sie to przewaznie przed izolacja p-wilgociowa, potem sie na to daje folie, kladzie styropian z wycietymi kanalami na rurki ktore te kanaly zasypuje sie piaskiem.Jezeli polozyles juz pape to przykryj te rurki folia i juz.Ja bym nie dramatyzowal z powodu paru dziurek, basenu nie robisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek_Z 09.12.2008 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 A czy ktoś potrafi napisać po co te rury się przykręca? Może żeby było je trudniej ukraść przed zrobieniem wylewek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 09.12.2008 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Dziś HydroMeni stwierdzili, że to dlatego, że "rurki pracują". Ja na to, że "to będą sobie pracowali ci rurki bez tych łuchwitów". HydroMeni niezadowoleni mocno, ale dziur nie będzia. A na bloku to se mogą i przykręcac - tam przeca ino parter jest na gruncie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 09.12.2008 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 gdy rurki mocno pracują to się kompensacje robi a nie przykręca na sztywno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts