Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rurki przykręcane do chudziaka???

Recommended Posts

No właśnie. Wchodze sobie do mojego domu in spe i widzę, że Panowie Hydraulicy poprzykręcali mi rozprowadzaną wodę do chudziaka.

Nie byłoby w tym nic złego, gdyby nie to, że te wkręty właśnie przebiły mi mozolnie przeze mnie pozgrzewaną papę (no i lepik po nią też), czyli po co ja właściwie zgrzewam toto, żeby nie było żadnej dziurki, jak mi w tym potem robią dziury?

I stąd moje pytanie - czy bez łapania na te wkręty się nie da?

Hydraulikiem nie jestem, ale pierwsze słyszę, zeby przykręcać do chudziaka wodę... Niby poco ? U mnie sobie leżały rurki na chudziaku na cegiełkach dodatkowo, żeby styropian jeszcze podłożyć. Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie rury od ciepłej wody trochę "pracują" jak dobrze podgrzeję bojler... Na kilku budowach widziałem rozprowadzoną wodę i nikt nie przykręcał, wszędzie rurki leżały sobie ciepło i wygodnie w styropianie.

No właśnie. Wchodze sobie do mojego domu in spe i widzę, że Panowie Hydraulicy poprzykręcali mi rozprowadzaną wodę do chudziaka.

Nie byłoby w tym nic złego, gdyby nie to, że te wkręty właśnie przebiły mi mozolnie przeze mnie pozgrzewaną papę (no i lepik po nią też), czyli po co ja właściwie zgrzewam toto, żeby nie było żadnej dziurki, jak mi w tym potem robią dziury?

I stąd moje pytanie - czy bez łapania na te wkręty się nie da?

Da się bez łapania. Sam sobie zrobiłem, na dokładkę na warstwie styropianu i rurki leżą jak ulał :wink:

Na wszystkich duzych budowach sie przykreca rurki do chudziaka. Tyle ze robi sie to przewaznie przed izolacja p-wilgociowa, potem sie na to daje folie, kladzie styropian z wycietymi kanalami na rurki ktore te kanaly zasypuje sie piaskiem.

Jezeli polozyles juz pape to przykryj te rurki folia i juz.

Ja bym nie dramatyzowal z powodu paru dziurek, basenu nie robisz.

Dziś HydroMeni stwierdzili, że to dlatego, że "rurki pracują". Ja na to, że "to będą sobie pracowali ci rurki bez tych łuchwitów". HydroMeni niezadowoleni mocno, ale dziur nie będzia.

A na bloku to se mogą i przykręcac - tam przeca ino parter jest na gruncie.