witu102 08.12.2008 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Hej właśnie stałem się szczęsliwym abonentem "N-ki".Mam takie pytanie, poniewąż postanowiłęm zawrzeć 2 umowy mam HDTV Recorder (salon) i HDTV tuner na piętrze...oba ustrojstwa mają kartę abonencką, czy jak przełożę kartę do innego tunera i będe miał sygnał z "N-ki" doprowadzony do trzeciego pokoju a tam tuner to będzie odbierało?Innymi słowy jaki musze kupić tuner, aby normalnie mi odbierła hotbirda/astrę, a po włożeniu karty "N" kanały, za które płace abonament? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 08.12.2008 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Hej właśnie stałem się szczęsliwym abonentem "N-ki". Mam takie pytanie, poniewąż postanowiłęm zawrzeć 2 umowy mam HDTV Recorder (salon) i HDTV tuner na piętrze...oba ustrojstwa mają kartę abonencką, czy jak przełożę kartę do innego tunera i będe miał sygnał z "N-ki" doprowadzony do trzeciego pokoju a tam tuner to będzie odbierało? Innymi słowy jaki musze kupić tuner, aby normalnie mi odbierła hotbirda/astrę, a po włożeniu karty "N" kanały, za które płace abonament? Wydaje mi sie, ze nie bedzie dzialac, bo Nka paruje karte z tunerem. M.in. dlatego nie dzialaja tutaj splittery, powszechnie uzywane w przypadku rozdzialu Cyfry+ Ale moge sie mylic!! Tak gdzies kiedys wyczytalem i tak mi logika podpowiada. Niech to potwierdzi jakis szpec pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 08.12.2008 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 kurcze nie dobrze:( będe musiał z dekoderem biegac po domu:(mam nadzieje, ze wprowadzą opcje multiroom w miare szybko i to rozwiąże problem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 08.12.2008 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Opcje multiroom juz maja,ale o kant d....ja rozbic.Na dzien dzisiejszy mam taki zestaw,ale szkoda slow.Jezeli bede potrzebowal podlaczyc kolejny tv to jezeli do tej pory nic sie nie zmieni to kupie na kolejny odbiornik tuner na karte chipowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 08.12.2008 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Opcje multiroom juz maja,ale o kant d....ja rozbic. Na dzien dzisiejszy mam taki zestaw,ale szkoda slow. Jezeli bede potrzebowal podlaczyc kolejny tv to jezeli do tej pory nic sie nie zmieni to kupie na kolejny odbiornik tuner na karte chipowa. I drugi osobny abonament? Troche kasy szkoda. Ja to chyba bym jednak zamienil na Cyfre+ i kupil splitter.. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 08.12.2008 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Wlasnie zeby nie placic drugiego abonamentu postawie raczej na ta tv na karte chipowa.Do wakacji mam raczej z tym czas i wtedy zobaczymy,ale na dzien dzisiejszy to j/w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 08.12.2008 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Wlasnie zeby nie placic drugiego abonamentu postawie raczej na ta tv na karte chipowa. Co to takiego tv na karte czipowa ?? Wydawalo mi sie, ze wszystkie cyfrowe telewizje maja abonanckie karty czipowe - Nka tez ma, ale ze sie tuner paruje z karta, dlatego nie mozna jej uzywac w innym tunerze pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 08.12.2008 22:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 mają??jak dziś kupowałem, to mi gość powiedział, że narazie to nie działa (nie jest dostępne) i nie wiadomo kiedy ruszy....Na czym polega ta opcja dokładnie (skoro ją masz) i co kombinujesz z tym tunerem an kartę chipową?jakiś pomysł na obejście płacenia kilku abonamentów?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 08.12.2008 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 mają??jak dziś kupowałem, to mi gość powiedział, że narazie to nie działa (nie jest dostępne) i nie wiadomo kiedy ruszy.... Na czym polega ta opcja dokładnie (skoro ją masz) i co kombinujesz z tym tunerem an kartę chipową?jakiś pomysł na obejście płacenia kilku abonamentów?? Zestaw multiroom mam od konca pazdziernika,jednak jak na razie nie mam zamiaru z niego korzystac,bo jak sam napisales polega to wykupieniu dodatkowych abonamentow.Takie rozwiazanie mi sie jednak nie usmiecha,wiec czekam do lata jak to sie rozwinie. Wlasnie moze z powodu tych dodatkowych abonamentow gostek ci powiedzial ze to jeszcze nie dziala.Jak dla mnie to teraz jest to wielka kicha. A jesli chodzi o tv na karte to mozesz troche poczytac i niej tutaj http://media2.pl/media/41069-telewizja-na-karte-liczy-na-50-tys.-klientow.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 09.12.2008 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 hmm ciekawe:)choć religia.tv jako darmowy kanał nie brzmi kuszaco:)ja popróbuje z tą "N"ką...pewnie jak wprowadzą tego mutirooma-mam nadzieje, tak, że będzie działał jak należy to wtedy będe kombinował..narazie 2 najniższe abonamenty i koniec kropka i tak wychodzi porównywalnie jak płaciłem za cyfrę a nic tam prawie nie było:(..teraz niby taniej jest ale nadal nie mogę się przekonać do firmy, która po 6 miesiącach koduje połowę programów i twierdzi, ze jest to zgodne z podpisanym regulaminem:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziewiatka 09.12.2008 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 kurcze, czytając Wasze posty rozumiem, że o ile nie masz opcji na kablówkę to nie ma szans na sensowne rozprowadzenie telwizji po kilku pokojach...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 09.12.2008 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 kurcze, czytając Wasze posty rozumiem, że o ile nie masz opcji na kablówkę to nie ma szans na sensowne rozprowadzenie telwizji po kilku pokojach...? Tylko Cyfre+. Kupujesz tyle tunerow, ile potrzebujesz, urzadzenie zwane splitterem i ogladasz na kazdym TV co chcesz, na jednym abonamencie. Nki ani Polsatu Cyfrowego tak nie rozdzielisz. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lazik 09.12.2008 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 kurcze, czytając Wasze posty rozumiem, że o ile nie masz opcji na kablówkę to nie ma szans na sensowne rozprowadzenie telwizji po kilku pokojach...? Tylko Cyfre+. Kupujesz tyle tunerow, ile potrzebujesz, urzadzenie zwane splitterem i ogladasz na kazdym TV co chcesz, na jednym abonamencie. Nki ani Polsatu Cyfrowego tak nie rozdzielisz. pozdr. Może cardspliterem nie, ale Polsat rozdzielisz bez niego posiadając tuner z możliwością sharingu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 09.12.2008 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Niestety, N-ki tak się nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek_Z 09.12.2008 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Można zastosować Video Sender z funkcją przedłużacza pilota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 09.12.2008 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Ewentualnie dać kanał zwrotny - będzie lepsza jakość.Ale to nie daje wcale możliwości oglądania dwóch różnych programów na dwóch telewizorach z jednego abonamentu Nki - to daje tylko tyle, że możesz mieć to samo na więcej niż jednym TV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek_Z 09.12.2008 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 kurcze nie dobrze:( będe musiał z dekoderem biegac po domu:( Video Sender zaproponowałem zamiast biegania z dekoderem po domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 09.12.2008 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 no niestety, czasy kiedy była kaqblówka (na osiedlu) internet 2Mbit/s za 20zł minęły bezpowrotnie, mimo, że mieszkam 20min piechotą od rynku głównego, to oprócz TPsa nie działa tu żaden provider internetowy ani kablówki nie ma:( takie zalety mieszkania w domku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 09.12.2008 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Ale viedo sender daje słabą jakość.Łatwiej dać dekoder na stałe - np. w salonie, a sygnał (poprzez modulator) wpuścić zwrotnym na wzmacniacz i mamy N w całym domu - oczywiście wszędzie to samo. No i "przedłużacz pilota". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziewiatka 09.12.2008 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 a czemu wszyscy tak o tej Nce? co w niej szczególnego? w czym gorsza jest cyfra...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts