Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakiej firmy macie kaloryfery?

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 91
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...
  • 1 month później...
  • 1 month później...
  • 1 year później...

Rdzewieją. U moich rodziców są panelowce dolnozasilane buderusa. Nie wiem ile lat mają z 7 i rdzewieją na króćcach przyłączeniowych, na zgrzewach też widziałem. Każdy panelowiec stalowy będzie wyglądał w ten sam sposób po okresie gwarancji chyba, że jest producenta typu krzak to po roku może być gotowy do wymiany.

Białe purmo żółkną i to niestety nie tylko moje doświadczenie.Nie ma problemu gdy ściany są w kolorze,natomiast na tle białych ścian to tragedia.

Usiłowałam się dowiedzieć jak jest po latach z buderusami,ale na próżno.

Może w tym wątku ktoś coś powie?

Mam na poddaszu dwa Immergasy. Wcześniej ktoś pisał, że nie, że dużo wpadek, ale nie wiem na czym te wpadki miałyby polegać, bo przed zakupem nigdzie nie znalazłam opinii ze wskazaniem faktycznych wad. Moja opinia taka - grzejniki jak grzejniki - normalnie się montuje, normalnie grzeją, są białe. :) Mają 10-letnią gwarancję.

No u mnie purmo nie rdzewieją,a mają już ho hooo,nawet nie pamiętam.Ale może kiedyś robili lepsze rzeczy.Żeby nie ten pożółkły lakier....

Czyli buderusy też nie.A ściślej mówiąc odradzasz panelowe w ogóle.

Grzejnik panelowe są popularne. Nie odradzam. Zawiodłem się na BUDERUSIE. Miałem nadzieję, że rdzewieć to nie będą. Koloru nie zmieniły to fakt.

Pozdrawiam