Elcia84 09.12.2008 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Witam Mam taki o to problem. W domu mamy instalację c.o. wykonaną z rur stalowych, piec jest na węgiel z pompką. Do tej pory mieliśmy stalowe panelowe grzejniki, które strasznie mi się nie podobały i namówiłam mamę na wymianę na aluminiowe żeberkowe. Niestety po podłączeniu jednego z grzejników mamy problem, bo na górze żeberka są ciepłe (można nawet powiedzieć, że letnie), a na dole chłodne. Rura, która do grzejnika dochodzi na górze jest gorąca, a ta na dole jest chłodna. Grzejnik ten jest zamontowany w łazience o powierzchni ok. 3,2 m2 i jest to 5 żeberek, nie wiem czy to ma znaczenie, ale jest zamontowany na wysokości 1,6 m. Oczywiście sprawdzaliśmy, grzejnik nie jest zapowietrzony, zawór regulujący (ten przy grzejniku) jest odkręcony na maksa. Co teraz sprawdzić? Pompkę, jakieś filtry? Proszę o pomoc, bo mama mnie utłucze jak się okaże, że te grzejniki się do niczego nie nadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gazio 09.12.2008 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Sprawdziłbym zwór na zasileniu i (jeżeli jest) na powrocie. Miałem taką sytuację, okazało się że pokrętlo sie ukręciło i choć na skali zaworu był max. zawór był przymknięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts