Smok 21.10.2003 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2003 Proszę poradźcie jakich rur użyć do wodnego ogrzewania podłogowego.Rury pex-alu-pex są elastyczne i łatwo je układać, ale zalecane są rury PE z osłoną dyfuzyjną. Jak radzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.10.2003 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2003 też będę niedługo zakładał podłogówkę, z tego co pamiętam, jak rozpoznawałem temat, to w pex-alu-pex, właśnie aluminium spełnia rolę tej osłony dyfuzyjnej.Ale chętnie poczytam, więc przyłączam się do pytania. Wybrałem już raczej pex-alu-pex i teraz tylko kupię jak przyjdzie czas. Cz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 21.10.2003 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2003 Ja też się zdecydowałam na Pex-al-pex, ale raczej ze względu na to, że mogę liczyć na bardzo duże rabaty w Purmo. Chętnie się dowiem coś więcej o tym rozwiązaniu...Pozdrawiam,gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roose 22.10.2003 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 sa dwa rodzaje rur do ogrz. podł, PEX-AL-PEX oraz PEXEP z osłona antydyfuzyjną, te ostatnie są tansze ale równie dobre,zaletą rur w których osłoną jest aluminium jest łatwość układania - aluminium ładnie sie wygina i trzyma kształt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts