listek 09.12.2008 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Wiem ze nie związane z tym tematem, ale wiekszość ludków zagląda własnie tutaj. Z czasem niech moderator przeniesie. WARTO PRZECZYTAĆ http://wyborcza.pl/1,75478,6040756,W_sieci_slad_urywa_sie_na_slupie.html?as=1&ias=3&startsz=x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 09.12.2008 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Ciekawy artykuł - niestety coraz więcej młodych, niedoswiadczonych ludzi nabiera się na takie triki. Wysłałem do swojej 21-letniej siostry ku przestrodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 18.12.2008 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Dostałam wczoraj - na urodziny czy jak ? )takiego maila :) Najbardziej mnie bawi, że ci oszuści powołuja sie na uczciwość...i podpierają Citibankiem Ale jest to również cymesik translatorowy - dla mnie modzio Drogi Przyjacielu, Wiem, ten komunikat będzie wyświetlany do was jako niespodzianka, ale przed i postępować, My name is Mr Hank Smith z Wielkiej Brytanii i pracować jak Citibank International plc. Oddział w Londynie jako menedżer audytu i Ja skontaktować się za pośrednictwem e-maila od mojego biura, które będą z ogromną korzyścią dla nas obu. W moim departamencie, odkryłem opuszczonej suma ($ 16,5 mln) Szesnaście milionów pół miliona dolarów w USA, że konto należy do jednego z naszych zagranicznych klientów zmarłego Late Mr Denis Cook amerykańskiego obywatela, który niestety stracił życie w wypadku z Osama bin Laden bombardowania na World Trade Center z 11 września 2001 r. i wybór jest skontaktować się cieszyła z charakteru geograficznego, w którym mieszkasz w szczególności ze względu na wrażliwość transakcji i poufność w niniejszym dokumencie. Ten bank był czekając na którykolwiek z krewnymi lub najbliższych krewnych, aby się do roszczenia, ale nikt nie uczynił, że i ja osobiście było nieudane odnalezienie krewnych na 2 lata i teraz z wszystkich wskazań i informacji tam nie ma jednego do roszczenia tego funduszu i mój bank zdecydował się przenieść do funduszu nieodebrane konta bankowego na wykorzystanie bankowy, jeżeli nikt nie jest im przedstawione przeze mnie jako beneficjenta i nie chcę się zdarzyć, że ponieważ jest to doskonałą okazją, że przychodzi raz w życiu i chcę go nam Grab, który jest głównym powodem Ja skontaktować się dążyć do Twojej zgody zaprezentować Państwu jak najbliższych krewnych / Czy korzystający z funduszu, tak aby wpływy z tego konta wyceniono na 16,5 mln dolarów może być wypłacone za nasze wzajemne korzyści. Na zakończenie tego transferu z tego funduszu będą wypłacane lub udostępniane w tych procentów, 60% do 40% mnie i dla Ciebie. Mam zabezpieczone wszystkie niezbędne dokumenty prawne i istotne informacje, które mogą zostać wykorzystane do wykonania kopii zapasowej tego twierdzenia jest uczynienie. All I need to wypełnić swoje nazwiska do ducuments i zalegalizować go w sądzie, aby udowodnić Ci za prawowitego beneficjenta. All I need teraz jest zrozumienie, uczciwość, współpraca, poufności i zaufania w celu umożliwienia nam patrz poprzez tę transakcję. I gwarancję, że będzie to wykonane zgodnie z prawem rozwiązanie, które będzie chronić komputer z wszelkich przypadków naruszenia prawa. Więc jesteś zobowiązany do dostarczenia do mnie następujące pozycje poniżej, abyśmy mogli kontynuować proces transferu, jak mamy 5 dni roboczych, aby fundusz ten przeniesiony do żadnego z konta. Jest to bardzo PROSIMY O PILNE. . 1. Imię i nazwisko . 2. Twój numer telefonu . 3. Twój adres kontaktowy. . 4. Wiek . 5. Zawód I postanowił skontaktować się z Tobą nadzieję, że znajdziecie interesujące tej propozycji. Proszę na potwierdzenie tej wiadomości i wskazując zainteresowanie uprzejmie przesłać wymagane informacje kontaktowe, jak stwierdzono powyżej, aby umożliwić mi kontynuować proces. Endeavor do let me know swojej decyzji zamiast trzymać mnie czeka. Oczekiwanie na Twojej pilnej odpowiedzi Natychmiast czytasz moje wiadomości. Pozdrowienia, Mr Hank Smith Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 18.12.2008 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 ee - takie to ja dostaję codziennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stokrotka 18.12.2008 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 All I need teraz jest zrozumienie, uczciwość, współpraca, poufności i zaufania All I need is LOVE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 02.01.2009 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 ee - takie to ja dostaję codziennie a ja tylko takie o viagrze i powiększanie penisa. Skąd ONI wiedzą?????!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 02.01.2009 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 All I need teraz jest zrozumienie, uczciwość, współpraca, poufności i zaufania All I need is LOVE Ja też, ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 02.01.2009 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 ee - takie to ja dostaję codziennie a ja tylko takie o viagrze i powiększanie penisa. Skąd ONI wiedzą?????!!! Oni wiedzą wszystko. I nie ma co się łudzić, że czegoś nie wiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 05.01.2009 01:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Oni wiedzieć, że ja chcę i wieksza penisa, i wieksza konto, a one wiedzieć także, że moja ciocia, zona szejka co zmarł 15 lat temu i moja ma już 18 lat chce pieniedzy. !!!!!!!!!Tylko dlaczego one nie wiedzą, że moja nie miała cioci żony szejkai??????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 05.01.2009 03:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Oni wiedzieć, że ja chcę i wieksza penisa, i wieksza konto, a one wiedzieć także, że moja ciocia, zona szejka co zmarł 15 lat temu i moja ma już 18 lat chce pieniedzy. !!!!!!!!! Tylko dlaczego one nie wiedzą, że moja nie miała cioci żony szejkai??????????????? miała, miała... tylko jeszcze nie wie. One powiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 15.01.2009 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Uwaga.Kolejni oszuści http://www.frazpc.pl/b/229892 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogdan65 15.01.2009 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 a ja tylko takie o viagrze i powiększanie penisa. Skąd ONI wiedzą?????!!! Mój czarnoskóry kolega też takie otrzymywał. Wkurzył się i posłał im zdjęcie. Odpisali: WOW!!! i przestali go nagabywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 16.01.2009 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Jak rozpoznać "sfałszowany" bankomat http://www.mmwarszawa.pl/3187/2009/1/16/bankomaty-nie-daj-sie-okrasc-zdjecia?category=interwencje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 14.06.2009 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 kolejni oszuści. http://pokazywarka.pl/aginglabs/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dreikainnen 27.06.2009 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Artykuły bardzo ciekawe, nawet nie domyślałem się, że może istnieć taki proceder Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 08.07.2009 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 kolejni naciagacze Naciągacze znaleźli nowy sposób na wyłudzanie pieniędzy od dużych firm. Mechanizm ich działania jest bardzo prosty i bazuje na nieostrożności pracowników, którzy oddzwaniają pod numery wyświetlające się w telefonach z identyfikacją. Policja ostrzega – jeśli na twoim wyświetlaczu pojawi się nieznany numer telefonu rozpoczynający się cyframi 704, po prostu nie oddzwaniaj. Usługa w ramach której udostępniane są wspomniane numery, umożliwia przeprowadzenie teległosowania, konkursu lub zrealizowanie płatności. Użytkownik (Abonent) aby wziąć udział w konkursie lub głosowaniu wybiera jedynie numer 0-704. To skutkuje obciążeniem go opłatą za wykonane połączenie do danego serwisu. Przestępcy znaleźli sposób na nieuczciwe wykorzystanie powyższej usługi. Po godzinach pracy dzwonią do firmy z numeru 0-704. Ślad po wykonaniu połączenia z tego numeru pozostaje na wyświetlaczach pozwalających go zidentyfikować. Pracownicy firmy przychodzący rano do pracy oddzwaniają i wtedy odsłuchują informację o następującej lub podobnej treści: "płaci pan za połączenie 9 zł, ale niestety nie udało się tym razem wygrać w konkursie". Oszuści rzadko dzwonią do osób prywatnych. Najczęściej biorą na celownik właśnie firmy. Numery do nich nietrudno zdobyć, a poza tym pracownicy mają w nawyku oddzwanianie do osób, które postanowiły się z nimi skontaktować. Policja twierdzi, że w tym przypadku można mówić o wprowadzeniu w błąd prowadzącym do niekorzystnego rozporządzenia mieniem, czyli o oszustwie. Grozi za nie do 8 lat pozbawienia wolności. Policja zachęca, aby osoby oszukane w ten sposób zgłaszały się do najbliższej jednostki. http://di.com.pl/news/27496,0,0-704_sposob_na_latwe_naciaganie_firm.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 19.08.2009 06:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 i nastepni naciagacze. Duzo czytania, ale warto przynajmniej z czescia się zapoznać. http://wyborcza.pl/1,99219,6918215,Kocham_cie__Zabijmy_meza.html?as=1&ias=9&startsz=x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 19.08.2009 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 jestem ostrożna i sama nie dałabym sie nabrać ...ale to co przeczytałam zmroziło mi krew w żyłach ....córce wysłałam linki, niech se baba poczyta ku przestrodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts