szuszkin 09.12.2008 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 dostałem zawiadomienie że starosta dokonał wpisu (aneksu) w mojej księdze i ujął mi parę metrów z działki czym prawdopodobnie zalegalizował źle postawiony płot przez któregoś sąsiadów.Dodam że działki były wydzielane i sprzedawane stosunkowo nie dawno około 20lat temu są dobrze z dokumentowane.Czy mam prawo się na to nie zgodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 10.12.2008 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 dokonanie tego wipsu musi mieć jakąś podstawę prawną. Sprawdź zatem na początek na jakiej podstawie starosta wpisu dokonał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szuszkin 10.12.2008 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Podstawę prawną ma jest podana art.626(10)paragraf 1 ale czy ja mogę się z tym nie zgodzić i jakie mam możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 10.12.2008 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 domniemam, ze starosta powołał się na to :10. 1. W razie niezgodności między stanem prawnym nieruchomości ujawnionym w księdze wieczystej a rzeczywistym stanem prawnym osoba, której prawo nie jest wpisane lub jest wpisane błędnie albo jest dotknięte wpisem nieistniejącego obciążenia lub ograniczenia, może żądać usunięcia niezgodności.zatem musisz dojść, na czym ta niezgodność polega - innymi słowy jakie glejty ma starosta na to, zę zabiera Ci kawałek Twojej działki - i to stanowi sedno sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 10.12.2008 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Czy w wypisie z ewidencji gruntów masz taką samą wielkość jak w KW?Od tego zacznij moze również sprawdzanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts