Ichigicu 09.12.2008 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Mam pytanie, czy zamontowane płyty gipsowe na poddaszu należy przecierać gipsem po całej płaszczyźnie, czy tylko tam, gdzie łączenia, wkręty itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek.s 09.12.2008 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 po to płyta jest gładka by z tego skorzystać, gips dajemy na wkręty i łączenia płyt ze sobą, w miejscach łączenia oprócz samego gipsu warto dać np. taśme z włókna. Teoretycznie uniemożliwi to pękanie na łączeniach, później szlifujemy do uzyskania żądanego efektups. im mniej gipsu tym mniej szlifowania, jeśli za mało gipsu, to zawsze można dołożyćpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popolg 09.12.2008 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 jeśli ma być perfekcja to zaciągać całe płyty np.gotowa śnieżka z wiaderka jesli ma byc bardzo dobrze to ładnie poszpachlowac tylko łączenia zagruntować pozniej całe płyty gruntem lateksowym śnieżki i tez bedzie ładnie, jesli nie masz wprawy w szpachlowaniu to sobie daruj zaciąganie całych płyt dobra rada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek.s 10.12.2008 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 w łazience mam "od zewnątrz"stelaż-folia-płyta-gips(tylko łączenia i wkręty)-unigrunt-jakiś środek w rodzaju unigruntu ale spacjalny do zawilgoconych pom-farba i koniec wygląda elegancko a od 2-3 lat niż nie pęka nie pęcznieje a tym bardziej nie pleśnieje mimo tego że skos mam bezpośrednio nad wanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts